11 januari 2008

Schlagerprofilerna synar: "Jag saknar dig ibland"

Låt: Jag saknar dig ibland
Artist: Ainbusk
Kompositörer: Ingela "Pling" Forsman (t), Henrik Wikström (m & t), Bobby Ljunggren (m)
Tidigare schlagervana: Ainbusk har aldrig tävlat tidigare. Däremot var ju Josefin Nilsson med som soloartist 2005 med låten Med hjärtats egna ord. Då blev det Andra Chansen. Och kompositörerna är löjligt meriterande.
Största hits: Lassie toppade både Svensktoppen och Singellistan 1990, och Älska mig är en av de mest sjungna bröllopssångerna ever.

Intressantast är nog att: Pling och Bobby gjorde Sonjas För att du finns förra året och även detta är en ballad, vilket bådar gott. Dessutom blir det kul att se hur högt Ainbusk står i kurs hos svenska folket sjutton år efter Lassie.
Lyssna gärna på: Älska mig är ju en fin stund med kvartetten. Men Josefin Nilssons soloplatta signerad Björn & Benny från 1993 är riktigt underskattad. Kolla in spåren High hopes and heartaches och Heaven & Hell. Men vill du komma i rätt stämning inför den tävlande låten så är det ohjälpligt För att du finns du ska spela.

Så sägs det officiellt om låten...: "En ballad som berör. På demon sjöng en tjej och låten beskrivs som en klassisk schlagerballad som rör sig i samma land som Sonja Aldéns "För att du finns".
...och det här är vad vi har hört om låten: Visst är det en klassisk schlagerballad, och helt klart en låt i samma anda som "För att du finns". Sonja Aldén lär sjunga den fantastiskt bra på demon och det har även sagts att låten kunde ha varit ett snyggt comebackval för Shirley i Melodifestivalen. Ja, om hon inte envisats med att istället släppa intetsägande svenskt RnB-mos... Hursomhelst, vad som börjar som en snygg pianoballad lär växa stadigt i tre minuter och bjuda på en pampig refräng, och en enormt snygg tonartshöjning.
Chans att nå Globen: Beror helt på hur Ainbusk kan leverera i Linköping. Om känslan som Sonja förmedlade förra året kan återges så är detta en given Globenkandidat. Men frågan är om folk inte glömt Ainbusk lite? Och Josefin Nilsson gjorde Med hjärtats egna ord överdrivet känslomässigt och skrikigt. Kommer gruppens fixstjärna att sänka en bra låt?

1 kommentar:

Anonym sa...

Making money on the internet is easy in the hush-hush world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat hacking[/URL], It's not a big surprise if you haven’t heard of it before. Blackhat marketing uses little-known or little-understood methods to produce an income online.