03 maj 2007

Schlagerkortisar

Repetitionerna har börjat i Helsingfors - gud vad jag längtar dit...har redan packat (den gigantiska) väskan - och självklart finns massa fans redan på plats för att fylla sina bloggar med mer eller mindre relevanta fakta om vad vi har att vänta oss om precis en vecka.

Självklart har vi snabbvarianten serverad för 42 kronor (ingen plusmeny) till er här i vår blogg!

Men vi börjar med något som inte har med ESC utan melodifestivalen att göra: Idag fyller R1&R2s favorit Marie Lindberg 32år! Grattis Marie!! Hurra hurra!

Georgiens Sopho har kastat megabautaklänningen från nationella finalen och har istället med sig fyra snubbar med svärd(!) som dansar bakom henne.

Gylleneskor.se har en riktigt intressant intervju med Mr Eurovision Svante Stockselius som ni hittar HÄR.

Diman Koldun missade en hel del toner på dagens rep. Han uppträder annars med ett gäng bakgrundsdansare där två av dem hoppar upp och fastnar som på ett jättestort flugpapper... Själv tycker jag numret ser lite överkoreograferat ut på klippen, men det får jag se om jag reviderar på plats.

Nä men titta! Scooch har fått träffa Tony Blair innan sin resa till Helsingfors. Naaah. I wonder if he blew into their mouth piece?

Israel använder mick med sladd! Undras vart de hittat den... Senast vi såg den var väl när Lasse Berghagen fastnade med den i kulisserna 1974?

Till nästa år blir det förmodligen två semifinaler (och bara fem direktkvalificerade länder; ettan och The Big Four) och ett förslag är att de går samtidigt(!?) på torsdagskvällen och varje land ser just den delfinal som de är med i.

Vampires are alive, well and dancing! All according to for example OnEurope HERE! DJ Bobo har dessutom fyllt ut scenen med dockor (ca sex stycken) för att få fram effekten av vampyrgäng från videon...

Om man får tro det här klippet från Serbisk TV så kommer (min favorit) Marija att ha svart kostym a' la' Ellen, och fem dansande bombnedslag med seriös uppsyn bakom sig. Hela numret ser ut som en lesbisk dröm – äntligen ett genomslag scennummer stylade av flator bland all bögmaffia?Danmarks transa DQ har en gigantisk kungakrona på scen som det hänger en discokula inuti! Han har dessutom börjat röra på sig lite (lite) mera och har en lång rock i början som han sliter av efter ett tag.

Något man INTE ska säga i Finland om man kan undvika det: Olen kiimainen hirvi! (Ska enligt uppgift betyda något i stil med: Jag är kåt som en brunstig älg!)

Kroatien har zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. Sorry. Somnade visst. Fortfarande booooring.

För den nyfikne finns det självklart klipp uppe all over the net, till exempel HÄR och HÄR (spalten till vänster). Dessutom hittar ni numera massa schyssta ESC-länkar här i vår vänsterspalt, där flera av våra 'konkurenter' redan livebloggar på plats.

Äras de som äras bör. Här är schlagerkortisarnas källor:
I Love Eurovsion, OnEurope, Wedis, Popjustice, Qruisers Melodifestivalen/ESC-klubb och AllKindsOfEverything

Inga kommentarer: