07 december 2009

00-talets bästa: 25

25 Alcazar - Not a Sinner, Nor a SaintMrK: På ett sätt är jag lite förvånad över hur lågt jag faktiskt rankar den här låten numera - när den kom var den ju nämligen typ "världens bästa låt" i säkert ett år...gud vad jag älskade den här låten, bandet, kläderna, dans-movesen - men i backspegeln så känns årets Trackslåt 2003 faktiskt väldigt, väldigt upp-blingad dansbandsschlager, och en bra bit från det Alcazar spottat ur sig därefter (och före).

MrR: En fantastisk låt som visade att man kan göra folkhemsschlager i modern discoförpackning. Alcazar står för ett av de absolut snyggaste numren i MF:s historia och jag var mycket förtjust i den när den kom. Hur många fester har man liksom inte dansat de där refräng-rörelserna? Idag är den aningen uttjatad, men har en given placering på den här listan.

MF-placering: 3 Tracks: 1 Svensktoppen: 5 Topplistan: 1

Här kan du lyssna på listan hittills på Spotify!

3 kommentarer:

Holger sa...

Ja, det är faktiskt en låt som har åldrats relativt dåligt, med tanke på hur bra den var 2003.

achtungfreiburg sa...

Ne, denna ska komma på andraplats och Stay the Night på första!:)

Uffe sa...

"Sinner & Saint" håller än i dag tycker jag.. och varje gång jag kollar in uppträdandet från MF så tyckar jag fortfarande att detta är en vinnare.
Det sprätter i benen ;)
Nu vet jag att massor har sagts om ett plagiat av Monica Naranjos låt.. och visst är det likheter men inte så himla mycket.. å andra sidan.. finns ju många låtar idag som ev skulle kunna vara plagiat ;)