12 mars 2009

EMD, SDF och ALCZ

Fjortisbandet EMD (you've made me like this) står på scen och den här 36åringen tycker aldrig den här låten är så bra som under fullt tryck live i arenan. Jäklar vilket tryck det lär bli på lördag när de här sex Charlie Chaplin-klonerna river av sin radiohit! Klart de kommer topp fem och även om jag tror jurygrupperna kommer stoppa en eventuell vinst så är det här (precis som Agnes) ett bidrag som absolut ska vara här. Man får verkligen inte låten ur skallen!

Numret är lite ändrat (dansarna gör lite lurigt entré som grabbarna gjorde i Leksand och hattarna ryker tidigare plus ett litet pyro på slutet) och över lag märks det att de har kört det här några extra varv sedan sist. Danny är dock fortfarande den överlägset bäste sångaren i bandet.

Alcazar och Sarah då?
Vi var tvungna att smita iväg och intervjua Christer Björkman (en riktigt intressant tiominutersfilm där vi snacka jury - internationella och svenska - som kommer upp här i bloggen ikväll/imorgon förmiddag) och såg bara två SDF-rep, men det såg precis ut som innan förutom att Therese Löf numera körar med Britta och Bea.

Alcazar var en lika fantastisk upplevelse live som i Göteborg (gud vad jag älskar den där låten, gruppen, numret och den ursköna produktionen - jag skulle kunna se Alcazar elva gånger på lördag tror jag). Förhoppningsvis schabblar inte SVT bort den snygga loggan på lördag, utan att ni får se den i början då gruppen inte kommer upp ur golvet som tidigare, utan står placerade framför årets snyggaste strålkastare i stället. Dessa plus lite omhängda discokulor (numera 18 i taket och två på golvet) är Stay the Nights största nyheter.

Nu är det en timmes paus och sedan ska vi se Alla igen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

fjortis kan du vara själv

En som diggar EMD sa...

Läs detta.
http://lyyn.blogg.se/2009/march/intervju-med-maria-bredin-fran-wwwemdtourbl.html

Oswald sa...

hahaha
Det är som att vrida på en kran.

ÄR ni så lättstötta? På riktigt?
I LOVE it!

Och jag skulle göra ALLT för att få vara fjortis igen. Absolut.

a n n a sa...

problemet m EMD för min del är att deras koreografi är så avancerad att jag missar låten...och kom inte o säg ngt om kvinnor o simultankapacitet ;P

Anonym sa...

Tänk på att folks TV -apparater inte har lika bra ljud som man hör låtarna globen,, // Jonas