06 november 2009

...och så var de bara åtta...

...Och idag åkte en av de mest kvalitativa låtarna i Melodifestivalens webbjoker, How med Halla Viljalmsdottir. Även om jag personligen inte var överförtjust i låten så kändes den som en låt, hade en kompetent sångerska, ett eget uttryck, en vettig produktion och kändes seriös. Det finns ju bidrag som jag betydligt hellre hade sett försvinna. Man undrar ju hur det är möjligt att vissa låtar kan ligga i topp av omröstningen. Men: Idag har SVT infört en ny regel i webbjokern. Man får bara rösta 50 ggr från ett och samma mobilnummer per dygn. Så det ska bli kul att se om det påverkar resultatet. Kan tänka mig att vissa av upphovsmännen lagt en smärre förmögenhet på att rösta hittills, och nu måste vara rasande över att de inte alls kan fortsätta påverka sitt bidrags öde i samma utsträckning som tidigare. Haha.

5 kommentarer:

Anonym sa...

FLEST vänner vinner,, typ.. Skulle bli mycket förvånad om den som vinner webjokern vinner en deltävling,, MYCKET förvånad.. // Jonas

Anonym sa...

Eller njae förvånad kan man nog aldrig bli längre i MF.. // Jonas

Anonym sa...

webbjoker??? tror nog att det handlar om webjoke....eller läste häromdagen att SVT's vinst 250 miljoner...ja det var den vi skulle skramla ihop till här...Halla var ju den enda av webjoke-artisterna som hade en låt...som kunde sjunga...nu vet vi inte vem som ska ha roligt längre..det är i alla fall knappast tittarna...

Hola sa...

Om SVT satsar den ekonomiska vinsten från "Webbjokertävlingen" på det vinnande webbjokerbidragets scenframträdande framträdande oavsett vem eller vilka det blir, så lär det inte gå av för hackor.
Det blir mycket teknik och pyrro och snöfall för dom pengarna. Do etablerade artisterna kommer att bli avundsjuka.

Oswald sa...

Det är inte så att vi blandar ihop Telia och SVT som vanligt, utan vi vet verkligen att pengarna verkligen går till SVT den här gången? Eller?