27 maj 2010

Unikt klipp: Christer Björkman sjunger med Edward & Christine på Euroclub

Under onsdagskvällen uppträdde flera av årets artister på officiella feststället Euroclub. Sverige bjöd på ett framförande av Imorgon är en annan dag med Christer Björkman och Christine Meltzer, Edward af Sillén och Mia Rossling på kör.Observera den proffsiga körkoreografin...

15 kommentarer:

Anonym sa...

OCH jag vill INTE höra ett ord om "vad var det vi sa",, För jag står fortfarande fast vid att Anna var bäst i sverige och europa hatar verkligen Sverige.

OCH kanske dags att se över vilka som sitter i urvalsjuryn i Sverige?

// Jonas (förbannad så jag skakar nu..)

Anonym sa...

Björkman & Company bör avgå. Så enkelt är det. I Sverige valde man bort Danmarks låt i den svenska uttagningen. Den platsade inte. Nu gick Danmark vidare till final. Sverige gjorde det inte. Det här är ju grovt tjänstefel!

M sa...

Fan också! Hade åtta rätt av tio iofs, men hur kunde Kroatien och VI åka ut?! Då hade det blivit tio rätt...Anna gjorde bra ifrån sig, MEN har hela tiden sagt att det borde varit Saade, eller Salem som skulle skickats till ESC och stått ut mer och absolut haft en plats i finalen, varför väljer vi alltid fel låt?!

Anonym sa...

Internationella juryn valde Salem al Fakir--det kanske borde sett som en fingervisning?

Anonym sa...

Internationella juryns resultat:

1. Salem al Fakir 45 p
2. Eric Saade 40 p
3. Andreas Johnson 38 p
4. Ola 34 p
5. Timoteij 30 p
6. Darin 28 p (två tolvor)
7. Anna Bergendahl 28 p
8. Pernilla Wahlgren 11 p
9. Jessica Andersson 3 p
10. Peter Jöback 1 p

Heja Israel på lördag!

Johan sa...

http://www.expressen.se/noje/melodifestivalen2010/1.2003724/anders-nunstedt-detta-ar-inte-ditt-fel-anna

Och nu börjar kvällstidningsrubrikerna att komma. Jag håller inte helt med Nunstedt. Att låta en internationell jury helt och hållet bestämma resultatet i finalen tror jag skulle döda det folkliga engagemanget i festivalen. Vi är vana (Idol, Let's Dance och tusen andra liknande program) att få avgöra själv vem som ska vinna - och om ni tycker att det blåser snålt just nu, vänta då bara tills vår "internationella jury-framplockade" låt gör samma fiasko nästa år - då snackar vi krigsrubriker!

Svenska folket ville av någon uppenbar anledning som jag inte begriper (hade föredragit Saade eller Timoteij) ha Anna till Oslo, då får vi acceptera att det går så här. Problemet ligger möjligen hos juryn, som ju uppenbarligen inte klarar av sitt arbete ordentligt. Det måste vara slut på hetsen att kvotera in en massa olika genres till höger och vänster - jag saknar hit-tänket! Av alla låtar som var med i svenska finalen i år är det ju i princip bara Manboy, Kom (och möjligen Keep on walking, även om den behövde några lyssningar) som är att definiera som hits. Darin och Annas låtar har också lirats en del i radio, men utöver dessa så är det bara att konstatera att årets melodfestival var embarmligt dålig - och då är det inte så konstigt att resultatet blir som det blir.

Dock tror jag att Anna gått vidare om hon varit i den första usla semin, men nu är det ju som det är.

Anonym sa...

Men om kollar bakåt till början av 2000talet,, vad gillade Europa med Sverige då?? Jo abbaschlagers,, varför då förinta den?? // Jonas

Johan sa...

Rätt Jonas! Tittar man på 2000-talet (och även räknar in Charlotte där även om hon vann 1999) så har vi fått hamnat topp 6 varje gång vi skickat ABBA- eller popschlager (Charlotte 99, Friends, Fame, Lena, Carola), med Charlotte 08 som enda undantaget (där hennes styling och ett "kyligt" nummer sänkte en rätt bra låt). De gånger det gått åt skogen är när vi skickat något "utanför ramen" (Stenmarck, Ark, Malena och nu Anna)

Slutsats: Jag tror att Europa efter några typiskt "osvenska" misslyckade försök skulle uppskatta en riktigt klassisk ABBA- och/eller popschlager från Sverige nästa år.

Johan sa...

Nu är det nästan bara jag som är aktiv i den här tråden, men skitsamma. Bert skriver en vettig debattartikel i Aftonbladet:

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/kulturochnoje/article7204735.ab

Om man bortser från att hans motiv är att promota sina egna låtar så tycker jag att han har rätt i det mesta.

Pär sa...

Hörrni!

Sverige missade finalen. Det var trist. Eurovision Song Contest är inte, och har på länge inte heller varit, en tävling i bästa musiksnickeri. Att Sverige och Kroatien åker ut är olyckligt och att gammal skåpmat som "In A Moment Like This" går vidare bevisar bara att Melodifestivalen och Eurovision Song Contest även är ett samlingshål för tomma låtar och mediokert artisteri. Ett större bevis är Wells plinkande på det vitryska pianot i tisdags. Så dumt, så dumt.

Största fiaskot genom tiderna? Nja, det där beror ju också på hur spelreglerna har sett ut. Låt mig minnas att Martin Stenmarck och The Ark båda slapp kvala för att Lena PH och Carola (schlagers javisst!) redan året innan krattat grusgången. Varken "Las Vegas" eller "The Worrying Kind" skulle klarat sina kval. Nu är reglerna annorlunda. Nederländerna har inte varit i final sedan 2004 och kämpar förvtivlat varje år. Belgien har gjort det samma, men lyckades äntligen nå final. Estland, Belgien och Schweiz är andra länder som trots motgångar inte ger upp. Andorra, San Marino, Monaco och Tjeckien tröttnade och drog sig ur helt.

Det ska vi inte göra, men det finns definitvt tid att tänka om. Melodifestivalen och mer därtill behöver skakas om. Det är knappast en nyhet.

Syndabocksletandet som pågår är klassiskt. Någon måste ha ANSVAR för detta? Vems FEL är det? Sätt dit HONOM/DOM (i detta fall Christer Björkman eller urvalsjuryn). Svenska folket bestämde i slutändan. Ingen jurygrupp skulle missat Anna Bergendahl och "This Is My Life".

/P, som är glad att dammhostiga "In A Moment Like This" inte fläckade ner Melodifestivalen 2010.

Den som önskar engagera sig i bra musik kan kolla in:

Oskar Linnros - Från och med du
Delphic - Halcyon
Hurts - Better Than Love

:)

Elias sa...

Pär: Du stjäl mina tankar. Exakt så resonerar jag också.

Anonym sa...

Ge Linda Bengtzing en megaschlager nästa år och allt är som vanligt? :) det hade Melodifestivalen definitivt behövt.. // Jonas

Anonym sa...

Eller jag menar; nu ska Shirley clamps komma tillbaks med en ultramegaschlagerupptempolåt a la min kärlek.. :) // Jonas

M sa...

Jag tycker att JAG ska få välja låt nästa år, helt själv, för jag kan det här. Varje gång det gått dåligt för Sverige i ESC har jag haft en annan favorit i Mellon, det måste väl betyda nåt... ;D

Anonym sa...

Kom på en helt brilljant idé! Låt svenska folket rösta fram vinnaren i Mellon som vanligt, hipp hurra vi korade en vinnare...i Sverige. MEN den vi skickar till ESC bestämmer en expertjury, internationell kanske eller branschfolk, och kanske det blir samma val men förmodligen inte. Förhoppningsvis går det bättre för oss i ESC än det gjort tidigare och folket kan godta ett annat val, det är ju trots allt en helt annan tävling!