22 februari 2010

Melodifestivalbidragen i Malmö läggs ut på svt.se

Pressmeddelande från SVT angående de läckta bidragen:

I går, söndag (21/2), upptäcktes att två av de tävlande bidragen i Melodifestivalens fjärde deltävling – Sibels och Peter Jöbacks bidrag – lagts ut på internet.

SVT har gjort en undersökning och har kommit fram till att det är inte är de aktuella skivbolagen som har lagt ut bidragen på nätet. Därför kommer inget av bidragen att diskvalificeras. Det rör sig om ett hanteringsfel från SVT:s sida.

För att tävlingen i Malmö ska bli rättvis lägger SVT nu ut de åtta tävlande bidragen (i enminutsversioner) på svt.se/melodifestivalen. Sveriges Radio och P4 Lantz spelar, precis som vanligt, bidragen i sin fredagssändning kl 13.30-14.30, eftersom det är i det programmet som uppspelningen är etablerad.

- Det som har hänt är naturligtvis beklagligt och vi fortsätter utreda exakt vad det är som har hänt. Just nu är det viktiga att konstatera att inget bidrag diskvalificeras, och att alla åtta bidrag får samma förutsättningar. Under tiden fortsätter skivbolagen att jaga otillåtna publiceringar, säger Thomas Hall, projektledare för Melodifestivalen 2010.

Tja, det var väl den enda rätta vägen att gå, precis som Markus skrev i Aftonbladet?
Så. Då kan vi ju fråga er lite tidigare denna veckan då - vad tycker ni om veckans bidrag?

69 kommentarer:

Alexander sa...

Det är en otrolig skillnad jämfört med föregående veckor. Jag gillar i princip varenda bidrag (med undantag för Py som tyvärr låter alldeles för mycket MF '95.)

Tycker 'Hollow' känns allra bäst, melodin tar mig direkt och jag liksom ryser i kroppen. Bra!

P. sa...

Ja, väldigt märkligt, låter som det är betydligt högre standard på bidragen den här veckan. Personligen tycker jag Jöbacks låt var lite väl seg. Jag gillade Pernilla bäst och tycker att NEO och Anna Bergendahl var väldigt positiva överraskningar.

Nille sa...

Haha, Pernilla måste ju vinna! Då vinner jag 10 000... :P

Therese sa...

Neo var ju klart bäst.

Sjumilakliv sa...

...och jag tycker det är en svag deltävling ;) Framförallt undrar jag vem som släpade in Py Bäckman och Noll disciplin - hemska låtar! Som Alexander sa här ovan, Py Bäckmans låt låter som Melodifestivalen 95 (eller 85?).

Bäst i särklass är Peter Jöback och Pernilla Wahlgren (trots att jag avskyr henne)... NEO och Lovestoned hade bra låtar som växer med lyssningarna, Anna Bergendahl hade jag förväntat mig en mer personlig låt av, inte en ballad i standardutförande 1A.

Kan bli en intressant tävling, framförallt blir det nog strid om andra chansen-platserna!

Mick sa...

Lovestoned och Peter Jöback är bäst som 1 minutare!

Anonym sa...

Sibel... * *
Lite trött, men med bra sångerska.

Py Bäckman... -
Herrrrrrejeee. MF´-95 var ett alldeles för snällt omdöme. Lettlands kvalomgång 1995 snarare. Ryyyys.

Neo... * * *
Catchy, det lilla man hör. Kan nog växa en hel del.

Lovestoned... * * *
Också otippat kul, som säkert kan fastna rejält.

Anna Bergendahl... * * +
Country/pop i lyckad kombo.

Pernilla... * * +
Går helt säkert vidare, och varför inte? Bättre än jag befarade.

Noll disciplin... *
Tracks-etta i 20 veckor antagligen. För resten av befolkningen inte lika poppis, tror/hoppas jag.

Peter Jöback... * +
Ledsen, men för mina öron är det plågsamt med hans sångstil. Ser att ni andra gillar detta, men det är en gåta för mig varför.

Totalt sett en hyfsad omgång ändå.

Och på det hela taget;
1) Timotej (lär ha bäst chanser)
2) Salem
3) Darin
4) Saade
5) Neo

Men får se hur det ser ut om ett par veckor i finalen innan jag helt bestämmer mig.

/Pedro

Uffe sa...

´efter 2 eller flera ;) lyssningar

Pernilla är asbra..
(äntligen en riktig dyngschlager, i sista minuten)

Peter Jöback likaså.. (växer & växer)

Sibel kan bli ascool

NEO kan bli ordentligt poppiga och kan nog skrälla

däremot tror jag inte på Py Bäckman och sorgligt nog Anna Bergendahl, som jag haft stora förväntningar på...

hmmmm

Marcus sa...

ALLA låtar den här veckan är bra, men inget som slår varken Salem eller manpojken :)

Sibel älskar jag oavsett vad, men det här var en riktigt skön klubblåt.

Neo och Lovestoned var roliga överraskningar (fast jag börjar nynna på en annan låt när jag hör Lovestoneds, men kommer inte på vilken... nån som har förslag?)

Peter gör det som förväntas, Anna överraskar stort med årets bästa ballad och eftersom jag hade riktigt låga förväntningar på Py så var även hon en glad överraskning.

Neo går att digga till och Pernilla sjunger bra, låten lämnar däremot en del att önska.

Anonym sa...

Starkaste veckan i ar, aven om det inte sager sa mycket.

Anna Bergendahls rost griper tag pa en gang - underbart!

Johan sa...

Alltså är det bara jag som inte alls fattar hypen kring Salem al Fakir? Jag hör bara en habil P3-låt, varken mer eller mindre catchy än något annat. Den är inte dålig, inte irriterande, men verkligen inte fantastisk heller. Den är till och med förstahandsfavorit på Svenska Spel, jag fattar ingenting.

Av de låtar som tävlat hittills kan jag bara se Timoteij (kanske) och Saade (mer troligt) som slutvinnare.

MrR sa...

Att det skulle vara bästa veckan fattar jag inte. Men jag ska inte ge mig in i vad vi/jag tycker förrän senare...Men Johan, jag är med dig. Salem är för mig lika blek p3-pop. fattar fortfarande inte att alla tyckte den var så bra.
Anna, årets bästa ballad? Nääää...
Och mycket kan man beskylla Sibels låt för, men klubblåt?

Oswald sa...

I min värld har Salem växt en hel massa och jag kommer placera honom högt när alla 32 bidragen ska rangordnas.

Däremot har jag noll förståelse för de som tycker den ska vinna. Jag tror han vore en ny The Ark i ESC.

Vad jag tycker om veckans låtar sparar jag till torsdag/fredag/lördag, men ni lär nog bli varse vem som är musikalbögen och vem som är tantschlager-bögen i den här duon. :)

Johan sa...

Skulle Salem vinna tror jag inte han går till ESC-final ens. Hade han kommit från Lettland, Bulgarien eller något annat östland hade vi svenskar antagligen råsågat. Och låten är inte tillräckligt direkt för att klara en Eurovision-semi - men låt oss inte gå händelserna i förväg, huvaligen.

Lutar alltmer åt Timoteij - har haft refrängen i huvudet sedan i lördags. Och fyra unga fräscha klassiskt snygga svenska tjejer funkar ute i Europa. Vi har ju mest skickat "schlagertanter" som Charlotte, Carola, Ph, Fame-Jessica och Afro-Dite de senaste åren med blandad framgång - kanske är det dags för något nytt?

Och hela mitt resonemang kan appliceras om man byter ut Timoteij mot Eric Saade och schlagertanterna mot "farbröderna" i The Ark, Stenmarck, Pontare och Magnus Bäcklund. Det borde vara dags för 90-talisterna nu - och vi har väl knappt ens skickat en 80-talist till Eurovision vad jag kan komma på så här i hastigheten.

Oswald sa...

Jag skriver under på precis vartenda ord du skrev där Johan!

Marcus sa...

Salems låt i sig är väl kanske inte vidare stark, men texten slog an direkt. Tampas man med depressioner så tror jag texten träffar mitt i prick.

Därmed inte sagt att jag tycker vi ska skicka honom till Oslo. Jag tror fortfarande Manboy eller Kom hade varit bättre alternativ, och låtarna den här veckan kommer nog inte ändra det.

MrR sa...

Johan, det där får dig nästan att bli den tredje schlagerprofilen.

Sjumilakliv sa...

Johan > Jag håller helt med dig i att Salem inte är ESC-material! Jag älskar Salem al fakir, men till ESC vill jag hellre skicka någon av de yngre artisterna, som Eric Saade eller möjligtvis Darin.

Pernillla-fan nr 1 sa...

Neeeej varför kan man lyssna redan nu?? Jag är superstooort fan till Pernilla men jag vägrar att lyssna på låten redan nu....får väl se hur länge jag kan hålla mig hihi. Det här förtar verkligen spänningen inför sista deltävlingen! Stryk borde ansvarig på svt ha som läckte låtar!

Nån hade skrivit i en kommentar på aftonbladets hemsida typ "rösta inte på Pernilla wahlgren den är sämst"! Då blev jag riktigt rädd men nu har ju många skrivit här att den är bra så....jag litar på er!!

Erik sa...

Jag fattar ingenting av Timoteij-grejen. Refrängen är platt, tjejerna passar inte ihop med låten, sjunger dåligt, har 0 karisma, texten är dålig och det är ingen show.

Darin är överlägset bäst än så länge och det är han vi borde skicka. Han kommer få stor konkurrens mot norrmannen, men i år klår vi väl ÄNTLIGEN Norge om vi skickar Darin? Sibel fick stor plats i turkiskt media när hon gick vidare till finalen 2008 i MF, och jag antar att Darin också skulle få det i länderna runtomkring (som ALLA faktiskt tävlar i Sveriges semifinal) om vi skickar honom.

På lördag hejar jag på NEO och Pernilla. Peter Jöbacks låt var ju rätt seg, men han är bra live så han hoppas jag tar andra chansen-platsen än så länge tillsammans med Anna. :D

Anonym sa...

Jag har kollat och ännu så länge har ingen som inte fått flest röster i sin respektive deltävling någonsin vunnit hela festivalen!

Så det borde då alltså stå mellan Fakir, Saade och Timotej, plus ettan i Malmö!

Erik sa...

I första omgången tror jag After Dark fick fler röster än Lena PH, 2004. Det är ju bara första omgången man kan gå efter här ;) Så hoppet är inte ute för de andra än så länge!

Alexander sa...

Vinner Salem blir jag norsk i år! Den jädrans kreddosmörjan ska inte vinna. Vi ska väl inte floppa i ÅR IGEN?! Samma sak skulle hända med tanten Wahlgren. Pleeease, den är inte ens en av de bästa schlagrarna i dess genre.

Peters låt seg? Ja, men herregud, det är en ballad. De ska väl vara sega?! Finns la inga ballader som är upptempo.

Håller med 100 % av vad Erik säger ang. Timoteij. Egentligen är det bara en massa rytmer med svaga verser och refränger, den går att tralla med i men det behövs mer än så.

Om inte Jöback vinner med sina fina ballad hoppas jag på Eric Saade. Han har så mycket karisma och med ett riktigt snyggt nummer i Oslo blir han livsfarlig. Bara jag som rodnar när han tittar in i kameran?

Sebbe sa...

Har folk rökt på eller? xD Jöback är ju skitbra och är verkligen den enda som har en chans i Europa!
Sibel är också grym! Malmö har precis som väntat den starkaste deltävlingen.

JÖBACK TILL OSLO <3

Joel sa...

Sibels låt är inte bara bäst i Malmö, den är bäst i hela MF 2010!

Joel sa...

Sibels låt är inte bara bäst i Malmö, den är bäst i hela MF 2010!

Joel sa...

Sibels låt är inte bara bäst i Malmö, den är bäst i hela MF 2010!

Erik sa...

Tack för att nån håller med mig om Timoteij-grejjen!!! Vi vill inte ha dagissmörja till ESC!! :D

Darins låt var inte seg och det är en ballad ;) Men Jöbacks låt kommer växa.

Anonym sa...

Har kollat igen nu och det är sant! La Dolce vita slog Det gör ont med mycket liten marginal i den första röstomgången i Mello 2004. Det har dock inte hänt någon mer gång!

Men har det hänt en gång kan det hända igen! Inte så troligt men visst!!

:-)

Anonym sa...

Har kollat igen nu och det är sant! La Dolce vita slog Det gör ont med mycket liten marginal i den första röstomgången i Mello 2004. Det har dock inte hänt någon mer gång!

Men har det hänt en gång kan det hända igen! Inte så troligt men visst!!

:-)

M sa...

Verkar va lite tekniska problem här, försöker igen...

Efter några lyssningar är det tveklöst Sibel och Jöback som har de starkaste låtarna, och Py B och Noll d de svagaste. Sen tycker jag Anna och Pernilla kan få varsin biljett till AC, men tror det blir en hård fajt med de sista två bidragen, väldigt osäkert.

Men hoppas verkligen inte Timoteij vinner som en del tror, är alldeles för omodernt och jönsigt, spelar ingen roll att de är blonda och snygga, det räcker inte. Saade däremot kan vinna och gå riktigt långt i ESC! För övrigt hade jag hoppats att Darin skulle ha denna typ av låt, och DÅ hade han blivit svårslagen...tror jag dåra.

Ellen sa...

Ok, rättvist inom deltävlingen - men hur rättvist blir det mot de andra deltävlingarnas låtar?

Anonym sa...

Det var någon som undrade vilken låt som Lovestoned:s bidrag påminde om. Jag skulle säga att det var en gammal Modern talking-låt som jag inte kommer ihåg titeln på. Melodin på versen i Thursdays och refrängen i modern talking-låten är till stora delar densamma samtidigt som det är samma dunk i bakgrunden. Förövrigt tycker jag att Peter Jöbacks låt är en sån där typisk musikalballad som brukar få otroligt få röster i Eurovision. Jag tycker bl.a. att den till stora delar påminner om Norges bidrag 2001 som kom sist och jag tror att det inte skulle gå särskilt bra med honom som representant

Alexander sa...

Hujeda. Hollow har ingenting med Norge 2001 att göra.

Ellen sa...

JÖBACK! JÖBACK! JÖBACK!
MY GOD! Kempe/Hansson får skriva alla låtar nästa år, tycker jag... ;-)

Alexander sa...

Det tycker jag låter som en alldeles strålande idé, Ellen! :)

Johan sa...

Oswald & MrR: Tack för de vackra orden. Jag är, för att citera Nanne och Pling, skakad och berörd =)

Pär sa...

Var tvungen kolla upp åldersstatistiken. När 00-talets vinnare föddes:

2000: Roger Pontare 1951
2001: Nina & Kim 1977 och 1973
2002: Kayo 1964, Blossom 1962 och Gladys 1967
2003: Magnus 1965, Jessica 1973
2004: Lena Ph 1966
2005: Martin Stenmarck 1972
2006: Carola 1966
2007: Ola Salo 1977
2008: Charlotte Perrelli 1974
2009: Malena Ernman 1970

Dammigt, host, host. Var är 80- och 90-talisterna? Ingenstans.
Ser vi ett trendbrott? Låt oss kolla finalklara artister i år:

Salem Al Fakir 1981
Ola 1986
Darin 1987
Timotjejerna 1991
Eric Saade 1990
Andreas Johnson 1970 (undantaget)

Hur bör vi då ställa oss till att Peter Jöback och Pernilla Wahlgren är favoriter på lördag? Är det snarare unga Anna Bergendahl och ynglingarna i Lovestoned som kan utmana? Eller är det dags för en 40-talist som Py Bäckman? Ha!

Hörrni, det här får ni blogga om före kvällstidningarna tar tag i det..

Slinkan sa...

Salem kommer att vinna, inte for att jag tycker den ar sarskilt bra, men det kommer bli natt sorts The Ark scenario i finalen dvs svenska folket overtanker och tror dom rostar fram nagot coolt och annorlunda. Tyvarr finss inga utmanare. Timotej KAN INTE SJUNGA. Halla, man vinner inte om man inte kan sjunga. Saades lat ar bara for barnslig. Alla schlagerbogar lagger desperat sitt hopp pa Manboy i brist pa en riktig popschlager a la Hero. Och Hollow ar saaaaaaa trakig, Joback sjunger storande nasalt. Att skicka Darin eller Joback vore pinsamt, dom far garaterat storstryk av Didrik Solli. Varfor har vi ingen lat som My Heart Is Yours?? Det som skidor i OS all over again...

Ellen sa...

Tack för statistiken Pär! Har inte tänkt på hur gamla MF-vinnarna faktiskt varit, förrän i år när det börjat snackas om 90-talisterna (utan att 80-talisterna riktigt fått göra sitt intåg i tävlingen... vad hände med oss!?).
Min teori är att det är extremt svårt att vinna Melodifestivalen om man inte är känd (och helst folkkär...) sedan innan och att de flesta måste jobba upp en karriär innan de lyckas vinna, åtminstone har det ju sett ut så med t ex Lena, Carola, The Ark och Perrelli.
Eller är jag helt ute och cyklar?
Herregud! Finns det en enda 80-talist som lyckats något sånär innan i år? Måns och Sanna Nielsen, typ. Nån mer?

Anonym sa...

Jamen hallå! Det är ju självklart Saade vi ska skicka till ESC! Ung, snygg, bra låt och nummer, tror inte vi haft nåt liknande nummer förut...

NejNejTimotej! sa...

Den här veckan hoppas jag på:

Sibel och Jöback i final
Pernilla och Neo i andra chansen

I finalen hoppas jag på följande resultat:
1. Salem al Fakir
2. Darin
3. Peter Jöback
4. Ola
5. Pain of Salvation
6. Sibel
7. Alcazar
8. Eric Saade
9. Andreas Johnson
10. Timotej (en av årets pinsammaste låtar)

Johan sa...

Ellen: Även om han inte är soloartist (och dessutom bildar band med två 60-talister) så får man väl lägga till Martin Rolinski också tillsammans med Måns och Sanna. Annars kan jag inte komma på fler. Man kanske kan hoppas på att Hanna Lindblad (född 80) kommer tillbaka till nästa år med en bättre låt och gör succé. För där finns potential.

Uffe sa...

Jag har testat en del saker de senaste veckorna, gått tillbaks med DVDn och kollat in de olika definalerna, detta sk P3 skval som nu invaderat MF lämnar mig till en viss del oberörd.. eller lite förbannad.

Jag fattar själv inte Salem, fattar inte storheten i honom som sångare eller låtskrivare.
Men å andra sidan.. dessa "svåra" vinner ju grammies m.m medans MF & ESC har ju varit och är "glitter & glamour"

jag kommer dock på mig själv att sjunga textraden "I'm gonna keep on walking, keep on walking"
men resten av låten kommer jag inte ihåg.
Som Johan skrev tidigare.. Vi svenskar hade totalsågat denna om den kom ifrån ett f.d Östeuropa.

fråga dock.. varför ska vi ta in åldersrasism i det hela nu? dax för en 90 talist att vinna??

vad har ålder med ESC & MF att göra?

då ska vi kanske börja med homo eller ickehomo snack oxå? eller könsidentitet?

trodde vi var ganska förskonade från denna form av diskussion tidigare?

eller hur var det med Gurli Skanke kom med för Norge? då var det väl både kommentarer ang kvinna & ålder? eller?

MrR sa...

Det har väl inget med åldersrasism att göra? Det handlar bara om att vi vill skicka nåt vi inte testat på länge. Och de unga ansiktena känns piggare, fräschare och mer intressanta än de äldre. Om vi så gärna vill vinna ESC måste vi väl tänka lite framåt för fasiken.

Uffe sa...

hela snacket känns som åldersrasism ;)

men som någon som kommenterade på ert förra inlägg.

hellre en artist på typ 30 som kan sjunga än
4 trallande tjejer i 19-20 års åldern som verkligen INTE kan sjunga ;)

det handlar ju om en låt/framträdande/artist.. helst i ett med allt.

vi såg 2008 hur Charlotte lyckades med att förstöra en bra låt med ett framträdande som var kallt, opersonligt och såg ut som ett framträdande från en dragshow från Berlin ;)

Johan sa...

De senaste fem åren har vi ju i tur och ordning skickat ett flatigt operanummer, en bögikon, ett "riktigt" popband, en megaschlager och ett Svenne Banan-firmafestnummer där vokalisten var klasser bättre än låten, det är väl mångfald om något.

Och säga vad man vill om de fem, men ingen av dem kan väl sorteras in under nytt och fräscht. Tror därför att man kan diskutera detta utan att blanda in åldersrasism.

MrR sa...

Som VERKLIGEN inte kan sjunga?
Eh, nä det där var ju ingen överdrift alls.
Timoteij är givetvis inga Sanna Nielsens, men snälla: lite vett och perspektiv, tack.

Och jag tar det gänget anyday mot en introvert pianokrumelur med en P3-låt som bara puttrar på. Även om han är "säker" och "kan sjunga".

Johan sa...

Och se hur det gått för Norge de senaste två åren med Rybak och Storeng (80-talister med uttryck som inte kanske stämmer in i den allmänna ESC-mallen). Och i år lär de också komma högt med My heart is yours.

Uffe sa...

Johan, allt kan ju tolkas hur man vill och hur man känner för det eller hur?

Jag tog upp det bara för att kommentaren kom upp "skicka ngt ungt och fräscht"

MrR: jag tror nog att det kvittar om man skickar ngt ungt och fräscht eller gammalt och grått så länge man skickar ett bidrag som "säljer"? eller har jag fel?

Vi har ju skickat en Kempelåt 2 år på raken utan någon direkt succe?
tror vi då att en 20 åring med en Kempelåt kan komma mycket bättre?

kanske ska vi ha MF som en separat tävlig i Sverige.. och sedan välja ut en annan låt som tävlar för Sverige i ESC på ett helt annat sätt?

Uffe sa...

MrR:

du vet vem jag är och vi har vanligtvis samma åsikter..
och jag håller vanligtvis med dig till 100%.

men det verkar som årets MF verkligen har satt spinn på åsikter som åker åt alla håll.

jag gillar MF som det är.. har inga tankar om en direkt förändring.. eftersom Sveriges uttagning anses i Europa som den ABSOLUT bästa och som gör att folk vallfärdar till Sverige.

Timotejs låt hade varit en solklar vinnare till en viss del om den sjungits av någon som är lite mer tonsäker och har lite mera go i rösten..

Johan sa...

Uffe: Instämmer till fullo om att allt kan tolkas hur an vill och hur man känner för det - det är ju det som är underlaget för den här fantastiskt trevliga diskussionen =) Jag känner mer att eftersom det i princip alltid verkar gå åt h-e för oss i ESC numera så kan vi lika gärna testa något nytt.

Manboy och Kom är de två absolut bästa låtarna hittills i år enligt mitt tycke, sedan är det bara en kul bonus att det är nya, unga och okända artister som framför dem.

MrR sa...

@Uffe: Absolut och jag är med dig på det mesta. Jag är bara så trött på allt snack om att Timoteij inte kan sjunga. Ja hon är lite svajig, men att dra det till att hon/dom inte kan sjunga är lite väl hårt.
Jag tycker givetvis inte att Timoteij är en solklar vinnare, men jag håller den som min personliga favorit. @Johan. Du har så rätt. Åldersgrejen handlar BARA om att testa nåt nytt, nåt vi inte gjort förut. Därför skrev vi om den grejen i bloggen, bara för att väcka en diskussion som den vi har nu:)

Personligen tror jag att Manboy vore helt rätt låt att skicka som det ser ut nu. Nytt, uptempo, modernt och ungt. Allt i ett.

Uffe sa...

Håller verkligen med dig.. vet inte riktigt vad som hänt med oss i ESC de senaste åren.. vi har ju en annars mkt god historia att falla tillbaks på.

denna trevliga diskussion beror mest på Herrar R & K som kör denna kalasblogg.. och samtidigt verkar det som om det är vettiga folk.

Manboy & Kom är def de bästa låtarna.. även om Alcazars är i mitt tycke en bättre poplåt.

kul med nya artister.. men tyvärr så går jag hårt på tjejernas röster i Timotej som stundtals sjön fördjävligt.. ;)

Lina sa...

Jag tycker inte Timoteij sjöng så himla illa. Deras problem tycker jag i så fall är att de verkar lite osäkra och kanske inte riktigt kommer fram i rutan.

Anonym sa...

Instämmer, Timoteij sjöng inte illa. Däremot sjöng dom, i brist på bättre ord, KLENT.
Man önskar lite mer kraft och power, särskilt i refrängen. Med lite hjälp borde det gå att rätta till tills finalen.

NYC sa...

Timotej var den enda laten som gatt vidare i ar som gjorde mig riktigt ledsen! Hemsk lat som bara andas 2004!

Om vi skulle skicka Timotej till ESC skulle den uppenbara kommentaren i stugorna runt om i Europa "Fioler och folkmusik som Ryback--fast mycket samre. Pinsamt Sverige".

Anonym sa...

Jag tycker att de stora problemet har varit att vi ofta har skickat för plastiga och opersonliga bidrag, även fast de kanske har varit proffsigt gjorda.

Uffe sa...

Kom och tänka på en sak som en polare till mig sa i telefon igår.
Det finns en sak som borde vara ABSOLUT förbjudet.
Lek med tanken att Timotej vinner allt.
Då finns det en sak som vi ABSOLUT inte får göra.. och det är att komma med ett bidrag med fioler på scen.
Det var en av elementen som Norge vann med och det kan man inte, får man inte ta efter...

Oswald sa...

Måste bara inflika att jag är HELT med i dina och din polares tankegångar där, Uffe.

Fiolen funkar på hemmaplan (inte minst för att Fiol-Timoteij och Flöjt-Timotej är de två mest kameraflirtiga Timoteijerna) men i (ett eventuellt) ESC måste numret tänkas om (vilket det såklart måste i vilket fall om man inte bara kapar två trummisar) för finns det något fånigare än att leka fjolårets vinnare?

Sen som en parentes ser jag personligen mera Sertab än Rybak i själva låten om vi ska snacka "vilken annan ESC-vinnare liknar den" - men det (och huruvida det är ett problem eller inte) är kanske en annan historia. :)

Sjumilakliv sa...

Eftersom det blev en så trevlig diskussion här måste jag fråga - vad tycker ni om Olas låt? Jag har haft den där pianoslingan i huvudet sen deltävling 1...

Oswald sa...

Jag gillar Olas låt jättemycket - men jag får erkänna att jag glömt bort den lite sedan Övik, och ska jag vara helt ärlig så tror jag den är komplett chanslös i Globen. :(

Sjumilakliv sa...

Oswald >> För mig har det snarare blivit tvärtom, låten har på något sätt växt efter att jag har hört övriga låtar i finalen. Dock tycker jag Ola har ett lite tråkigt nummer, det skulle kunna göras så mycket mer på scen som skulle kunna lyfta låten ännu mer.

MrR sa...

@Oswald & Sjumilakliv. Håller helt med den gode MrK. Ola är chanslös. den var kul i deltävling 1, men nu har jag gått vidare.

Och ang. fiolen. Mig spelar det ingen roll eftersom låt och framträdande skiljer sig så mycket från Rybak. Men jag förstår om vissa ser den likheten med fiolen så den får väl ryka. Däremot har Oswald helt rätt, låtmässigt är Kom och Fairytale inte alls lika. Fairytale var en quirky popbagatell medan Kom är en ESC-schlager med schlagertoner från orienten och ett stänk folkmusik.

NYC sa...

Far jag fraga Schlagerprofilerna vilka ni ville skulle vinna Melodifestivalen 2006-2009? Alltsa vilka ni holl pa innan Globen finalen, inte vilka bidrag som kanns bast idag...

MrR sa...

Varje år fattar man ju lite hur det ska gå när det närmar sig final. Som att Alcazar aldrig skulle haft chansen att vinna i fjol, eller att BWO aldrig skulle tagit Sanna eller Charlotte året innan. Ofta är ju treorna det jag helst vill att vi ska skicka men fattar som sagt att de inte ska vinna och då får man ta det näst bästa och av de två som tippas i topp har mitt val alltid varit den som vann.
Så, handen på hjärtat:
2006 BWO el Carola
2007 Måns el. The Ark
2008 BWO el. Charlotte
2009 Alcazar el Malena

/MrR

Oswald sa...

Jag skriver helt under på MrRs lista där, men skulle till och med kunna sträcka mig till att säga att jag höll BWO före Carola och Charlotte och Alcazar före Malena ifjol.

Vad gäller The Ark och Måns var det nog 50-50.

Knas sa...

Den kanske viktigaste iakttagelsen från helgens delfinal måste väl ändå vara att Flöjt-Timotej är sjukt lik Sabrina tonårshäxan?

NYC sa...

Tackar. Jag blev nyfiken pa era tidigare favoriter eftersom ni i ar tycker helt annorlunda an jag! Jag klarar inte av Timotej, jag tycker de var det samsta bidraget i sin delfinal! Sedan ser jag garna Salem, Darin eller Joback (baserat bara pa klippet) som vinnare. Det verkar skilja sig avsevart fran era asikter. Men tidigare ar har vi tyckt ganska lika, forutom Charlotte--henne gillade jag aldrig!