21 januari 2007

Schlagerstart i Norden!

Schlagersäsongen 2007 rivstartade igår med den första finska deltävlingen. Ljusår från den svenska motsvarigheten sjöng varje artist två låtar var, i en liten studio som kändes sååå ZTV. Publiken bestod mest av buttra gothbrudar i tonåren som bara jublade åt knubbiga Amy Lee-kopian Hanna Pakarinen, och inte alls drog på mungiporna av programledarnas skämt. När artisterna sjungit klart intervjuades dom av programledarparet samtidigt som de kommenterade SMS som tittarna skickat in. Åh, finländarna ska alltid ligga i bräschen för allt...
Ljuspunkten under denna kackiga b-upplevelse var en nyhetsuppläsare som berättade allt om hur det gått i andra riksfinaler ute i Europa. Kul grepp som tillfredställer en schlagerbög. Lite trist bara att nyhetsuppläsaren kändes mer "Moi mukkulat" än Katarina Sandström och lekte bort alltihop.
Låtarna? Usla. Menlös Evanecence-rock från Pakarinen, David Lynch möter Boppers från The Jetsetters och nåt hårdrocksband som bara kändes Lordi sans masks.

Norges första delfinal var däremot godkänd. Ingen låt var usel men det mesta var oerhört blekt och intetsägande. Produktionen är en råkopia av Sveriges delfinaler med kuvertöppning, lokala inslag och maffig scenbild. Min favorit "Hooked on you" gick direkt till final, sen var det verkligen hugget som stucket för mig, vilken som skulle ta plats två. Medelmåttiga "Love on the dancefloor" fick den äran, sjungen av två pajasar i afrohår och en tant (i alldeles för breda höfter för guldlamébrallor). Men jag tror på Norge...det blir nog skojigare nästa lördag.
Och är det trist musik kan man alltid glädja sig åt att programledaren Stian Barsnes Simonsen helt klart är fuckable....


Stian Barsnes Simonsen får gärna leka schlagerfestival med mig.


Torhild Sivertsen & The Funky Family urtrista souldisco "Love on the dancefloor" gick direkt till final i Norge.

Infinity var största publikfavoriten med sin Cascada/Aqua-dänga "Hooked on you". Tramsigt som satan, men effektivt och definitivt roligast denna kväll.Annars...:

Sitter just nu och tittar på en kasse med Magnus Carlssons "Not a sinner nor a saint"-kläder. Ett stycke vacker schlagerhistoria känns helt klart ovärdiga i en Hemtex-påse...

Såg två kommande singelomslag häromdagen: Jessica Andersson har en discoboll på baksidan och Anna Books omslag har samma färgtoner som Sara Löfgrens "Starkare". Anna skrattar, Jessica ser lite sexig ut. En föraning om vad som komma skall?

Slutligen. Fick ett mess från en man med insyn i natt. "Magnus Uggla vinner".
Där var den söndan förstörd.

Inga kommentarer: