06 mars 2007

Dagens Topplista!

a.k.a: Fem dansmoves från årets Melodifestival som det krävs att ni kan innan ni ger er ut på dansgolvet:

1. Regina Lunds armrörelser i Rainbow StarJag och R1 hälsar numera på varandra genom att göra Reginas fantastiska koreografi precis efter höjningen. Andra obligatoriska movements till denna underbara sång är "gör en halv ram kring ditt ansikte"-posen strax efter räfrängen och "forma ett hjärta med händerna framför hjärtat"- posen (som funkar genomgående).

2. After Darks onanidans i (Åh) När Ni Tar Saken i Egna HänderDansen från årets bästa Mello-löpsedel kan vara lite svår att lära sig för oss som inte var med på repen och bara såg numret i TV (SVT gömde dansen ganska bra), men går man in på Aftonbladet.se kan man se alla klippen med Tina, Ernst & Co och då råder det ingen tvekan längre. Kompletteras med den obligatoriska "upp med nävarna!"-gesten när den raden dyker upp.

3. Ola Salos schlagersteg i The Worrying KindOm nu The Ark skulle gå och vinna (vilket väl de flesta verkar tippa) så måste schlagersteget sitta bättre hos den stora massan än vad det gjorde hos de flesta på dansgolvet på Lino i lördags! Det kan vara ett av årets lättaste moves och det går att applicera genom hela låten (nästan). Det finns inga ursäkter! Klicka på videoklippet och sätt igång å öva.

4. Måns lilla handviftning i Cara MiaOK. Helst skulle man ju vilja kunna de där Justin-svängarna som han gör i sticket...men om ni (liksom jag) är ett lagom balanserat kylskåp som sällan dansar nyktra så rekommenderas att endast satsa på Måns lilla handstuds mellan vers och brygga.

5. Andreas Lundstedts rumpdans i MoveJo, det lär förmodligen se förjävligt ut för de flesta, men man kan ju ändå inte bortse ifrån att kanske en eller två rumpor per tillfälle skulle kunna vara något att titta på...so please keep trying! För den (som undertecknad) vet att det redan är kört finns lyckligtvis de tre handklapparna till "clap clap" i refrängen (det finns även rörelsemöjlighet till "stomp", "pop pop" och "move").

Nästan på listan:
Cosmo4’s bestämda fingerknäpp i luften under raden "snap of my fingers" i Whats Your Name, Anna Books salsasteg i Samba Sambero, Veronas stjärtklapp i La Musica och Therese "ligga på en CD-skiva och snurra omkring" i The Arrival.


.

Inga kommentarer: