16 mars 2007

Dagens Topplista

a.k.a Mer eller Mindre Seriösa Förslag på Vem som Ska Ta Över ESC-kommentatorsjobbet efter Pekka Heino

Mark Levengood
Tvåfaldig Melodifestivalprogramledare, finsk och med ett lugn som förmodligen skulle hålla i sig hur konstiga bidrag som än kvalificerar sig till final eller går och vinner. Ingen risk att hela Sveriges mumintroll skulle gå "all Janne Jingryd" i kommentatorsbåset – och skulle det hända skulle ändå alla bara älska honom för han pratar finlandssvenska.

Björn Kjellman
Mannen som personifierade Melodifestivalen under hela det mörka nittiotalet med alla sina Eurovisionskunskaper går säkert att damma av igen. Tänk att få höra samtliga Danmarks bidrag innan den något stelopererade transan kommer in och vräker av årets bidrag! Tyvärr är ju Björn bokad som konferencier på Edwards Silja Line Goes Eurovisionkryssning och kan få det lite tajt om tid för delfinal och final, men "älskar man livet så lev det" eller hur det nu var…

Ulf Elving & Arja Saijonmaa
Uffe har ju fått en revival genom Luuk i årets Melodifestival – och har dessutom den perfekta radiorösten. Risken är dock att han kan kännas lite "been there done that" så varför inte addera lite kvinnlig fägring med anknytning till värdlandet? Stoppa Arja framför en mikrofon med en flaska Champagne och ni kommer förmodligen aldrig vilja höra någon annan kommentera mer.

Kristian Luuk & Carina Berg
Ingen skulle väl tveka över att Kristian Luuk, som visade när han hoppade in för Lantz i höstas att han faktiskt är ännu bättre i radio än i TV, skulle klara av även det här jobbet efter årets festival. SVT kanske också borde passa på att norpa hans flickvän från TV4 när de ändå är i farten och låta henne vara sidekick, så kanske hon återigen kan få bli precis så lysande som hon en gång var i början av sin radiokarriär långt före konstiga komediprogram och hysteriska Förkväll.

Jörn Donner
"Jag har hört att svenska ungdomar har problem med Finnar. Använd ACO Acnelösning. Det hjälper inte mot alla finnar men det är bra!"
Klassiskt reklamcitat från åttitalet som bara det är skäl nog att ge denne kedjerökande författare/politiker/filmproducent/etcetera chansen till en karriär även inom musiken – helst då med sina gamla programledarkollegor från 1987s Oförutsett Bert Karlsson (för schlagerkunskapen) och Kristina Lugn (för en akademisk analys på texterna i ett tempo som även de äldsta klarar av) vid sin sida.

Inga kommentarer: