09 mars 2007

Det Blir Roligt och Råspännande Imorgon

Det är lika bra att säga det med en gång – imorgon verkar det stå mellan två bidrag och olika falanger om folket få bestämma: Schlagerfalangen som röstar på Måns och rockfalangen som röstar på The Ark. Resten får nog finna sig i att spela biroller. Dessutom kan vi kan nog redan nu misstänka att det blir juryn som får sista ordet…

Men låt oss börja från början.
Som vi avslöjade tidigare idag så börjar det lite oväntat väldigt, väldigt lugnt och stämningsfullt i år. Öppningsnumret är Tomas Andersson Wijs ballad-cover av Carolas Evighet medan TV visar snygga svartvita slowmotionfilmer på hur det såg ut när artisterna gick till final. Samtidigt uppmanas publiken i Globen att lysa stämningsfullt med sina mobiler…

Sen dundrar Kristian in och drar ett gäng grymt skojiga skämt (vi får väl se vilka som är kvar imorgon…ska inte sabba det för er här) och ungefär hur snabbt som helt så är det sen dags för Andreas, Sonja och Anna, där inte mycket hänt sedan delfinaler eller rep….eller? Jo! Sonja har bytt klänning (nu med ett släp som fladdrar i vinden) och adderat ett par snygga, superläckra skor…och Annas serpentinregn vi såg på repet igår är borta (men dyker upp senare i sista mellanaktsnumret...kärleksduetten jag nämner nedan).

Sebastian däremot. Wow! Efter klädfiaskot i Övik känns det som han nu vill ge Måns en match om att vara Sveriges sexigaste kille, och har därför dragit på sig en snygg svart kostym med blå slag och rött foder. Nice! Inte för att jag tänker börja modeblogga huruvida det är rätt eller fel, men….slurp!

Marie har samma färger och tyg på sin topp, men nu med bara axlar och ett gigantiskt större självförtroende…och publiken är fortfarande med på noterna…om än inte jämförelsevis lika mycket som i Scandinavium.

Redan i vinjettfilmen (där man återigen ser bilder från delfinalsavancemanget parallellt med att Luuk ställer några frågor och berättar vilket bidrag som är hans favorit(!)) jublas det åt Måns, och precis som jag sa i min blogg vid repen så känns det direkt att här är den första vinnarkandidaten om folket får bestämma. Säker som få är de skånska sammetsögonen återigen rakt in i kameran och det är precis lika bra som vi minns… Fast jäklar vad den där låten är svår att sjunga…det gäller att hålla tungan rätt i mun i morgon Måns! (OK. Jag ville så gärna skriva "helst i min" där, men det blev så pajjigt)

Därefter kommer Tommy N och mannen bredvid mig muttrar att han ska spöa alla som jublar… "Ni ska jubla åt låten inte åt pyrot" är en annan kommentar.

Så har vi Sanna, och tyvärr – jag tyckte det nta numret var sjukt snyggt – är de gamla kläderna från förra och förrförra veckan tillbaka, och allt det snygga rosa ljuset som jag tyckte lyfte numret flera snäpp är turkost igen. Synd!

Sara Dawn Finers förkylning är som bortblåst och kameraarbetet är fortfarande lika snyggt. Kvällens lilla lek framför TVn kan vara att ni försöker lista ut vart hennes mickstativ tar vägen efter att hon plockat bort sin handmick!

…å sen kommer The Ark och Globen välter och Ola leker med kameror och med publiken precis som han välte och lekte i Scandinavium. Inte mycket att tillägga där.

Innan Melodifestivalen 2007 drog igång hade jag och R1 snackat lite om att man borde göra en Mamma Mia-liknande jukeboxmusikal baserad på schlagerlåtar…GUD vilken tur att vi inte försökte med det. Det är verkligen såååååååå dåligt. Jag finner inte ord om hur illa jag gillar denna mellanakten och hur mycket jag avskyr att de slaktat en så bra idé för all framtid i Sverige. Spya!!

Bättre är idén med inslaget där Robert Gustafsson som På Torsk Till Tallin-Roland ska till Stockholm och träffa Carola… Ska inte avslöja mera, men det är inte problemfritt!

Så ska juryn dela ut sina poäng, vilket lär bli finalkvällens ABSOLUT mest spännande halvtimme. Ifjol var det som bekant Fredrik Lindström som läste alla röster…men i år bjuder Luuk in gäster till Här Är Ditt Liv (och några poäng) i en soffa på scenen. Vilka som blir gäster avslöjades inte ikväll – då var det dansare som fick agera Kikki Danielsson (så vi antar väl att hon är en av dem i alla fall…annars vore det lite elakt) och Stockholmsrösterna verkar vara vikta åt Carola Häggkvist med priset sångfågeln i högsta hugg. Däremellan är det öppet. Blir det klassiska schlagerartister som Lena Ph och Charlotte? Luuk-favoriter som Ulf Elving och Hassangänget? Eller kanske några av de som tävlade ifjol som Björn Kjellman och Kikki och Magnus? Kvällstidningarna lär säkert ha luskat till imorgon!

Efter juryns röster blir det ännu ett sångnummer med Chrille Luuk…denna gången en smäktande kärleksduett (Ratata&Fridas gamla Så Länge Vi Har Varann) med Christer Björkman (mycket, mycket Björkman ikväll) medan ni ska fortsätta rösta och sen blir det mera Roland och så slutligen utfrågning av artisterna i Greenroom (där Måns charmar publiken under genrepet).

Sen… Sedan mina vänner så kommer publikrösterna (som läses av Luuk om det är samma som ikväll) och sedan vet vi vem som vann…

Våra betyg och resultatet av publikundersökningen hittar ni inte här utan på QX.se ikväll, men som jag sa i början så blir det STENHÅRT mellan Måns och The Ark….och deras två falanger som verkligen verkar avsky varandra när man frågade runt…och kanske blir det juryn som avgör i slutändan i år…men vem är i så fall årets Martin Stenmarck?? Jag befarar att Måns kan vara vår Nanne

Sjukt spännande blir det i alla fall! Vi hörs imorgon.

Inga kommentarer: