20 april 2007

Schlagerkortisar

De flesta av er har säkert redan koll...men bara så vi alla hamnar på samma nivå så bör ni inför helgen ha koll på att...

Brittiska Scooch har nu blivig signade till Warner Bros och kommer släppa sitt ESC-bidrag Flying the Flag (for You) som fysisk singel (den har bara funnits som download hittills) den 7e maj. Singeln kommer innehålla flera remixar och en karaokeversion...och dessutom i en spansk, en fransk, en tysk, en bulgarisk(!) och en dansk(!?!) version. Videon till låten beröäknas släppas efter finalen i Helsingfors, närmare bestämt den 23/5. De jobbar just nu med koreografen Paul Demain inför sitt framträdande i Finland.

Sarah Dawn Finer ska åka med Christer Sjögren (och Thomas DiLeva) på julturné i vinter.

Filmerna som ska medverka på Cannesfestivalen har avslöjats i veckan, och där återfinns bland annat nya filmer från Wong Kar-Wai, Gus van Sant, Quentin Tarantino och David Fincher. Vad har detta med Melodifestivalen att göra då? Well, dels så startar den ju samma dag som Eurovisionfinalen går av stapeln i Helsingfors...men framförallt kommer melodifestivalveteranen Magnus Bäcklund – mannen som likt Sanna Nielsen alltid tagit sig till final i MF – finnas på plats i södra Frankrike, eftersom han "stal" första priset (en resa med lyxhotellvistelse i Cannes under festivalen) framför näsan på era favoritbloggare R1&R2 under galapremiären av Mr Beans Semester...

Kristian Luuk leder hellre Melodifestivalen med drya 4 miljoner i lön, än en egen talkshow på TV4 med dryga 9 miljoner i kuvertet.

Magnus Carlssons Live Forever är på god väg att sälja platina, och Magnus avslöjar nu att på kommande skivan finns en låt som beskrivs som "melodifestivalbidragets storebror" som heter Another Rainbow. På bögbåten Patricia i söndags var det dock låten Waves of Love som spelades – en låt som i så fall borde beskrivas som Live Forevers "discobögkusin från en dansbandstät landsbygd". Barbados möter Alcazar möter falsetten från Live Forever helt enkelt. En inte alls oäven radiohit när man åker bil till stranden i sommar (även om undertecknad liite saknar Magnus tryck-i-rösten när det blir så här mycket falsett) som växer.

Makedonien vill ändra sig och låta Karolina sjunga halva sin låt Mojot Svet på engelska, men EBU säger nej. Makedonien har därför överklagat.

Nu är ett datum satt för Måns Zelmerlöws debutskiva – den 23 maj kommer den. Så här skriver Måns (något editerat) på sin hemsida:
"Yipeeee! 23 Maj. Då blir det kul..lite nervös för att ni inte ska gilla det dock..fast det är bra musik. Tror ni kommer bli glada av den! I morse hade jag först ett möte där vi bestämde hur omslaget på skivan skulle se ut. Det blir illustarationer och allt möjligt kul. Lite lila, lite gult, lite orange. Blir grymt! Kram. Månsippan ute i backarna står " Så nu vet ni det!

BWO kan tänka sig att tävla i Eurovision – för Polen!

Jessica Andersson ska spela den kvinnliga huvudrollen i en nyuppsättning av musikalen "Little Shop of Horrors"(rollen är Audrey...Audrey II är musikalens egentliga huvudperson...den köttätande blodtörstiga blomman), som skrevs av amerikanerna Ashman och Menken (som senare blev världsberömda för musiken till Disneyfilmerna Skönheten och Odjuret och Aladdin). Rollen som den mesige Seymour har tilldelats Thomas Pettersson, men inga tips hittills om vem som ska spela Audrey/Jessicas pojkvän – den sadistiske tandläkaren (och musikalens roligaste roll).

Ni har förmodligen redan sett The Arks nya video till The Worrying Kind.

Laakso väntar bara på att Christer Björkman ska ringa meddelar Stockholm Citys nöjesbilaga idag. Bandets frontfigur Markus Krunegård berättar att de släppt sin indie-band image helt nu i och med citat "bögdiscoremixen" av succésingeln Italy vs Helsinki gjord av SoundFactory. Han beskänner också att låten ursprungligen skrevs till Melodifestivalen, men att han fick kalla fötter när han insåg att den kanske skulle kunna komma med och placera sig högt, och han just då hade svårt att se sig själv i de sammanhanget. Nu har de alltså ändrat sig, och säger att de älskar schlager ("Inte sådan där Nanne Grönwall-skit, utan mer 50-talsschlager") och att de är på om Christer Björkman skulle ringa. Här är förresten den underbara Pierre et Gilles-inspirerade videon till Italy vs Helsinki om ni missat den! Mr Jöback har väl aldrig varit bögsötare i hela sitt liv...Trevlig Helg!

Inga kommentarer: