25 april 2007

Schlagerkortisar

a.k.a Ni Vet Det Säkert Redan, Men Vi Vill Ändå Få Det På Pränt!

Lilla melodifestivalen växer precis som sin storasyster. I höst blir festivalen sju program (där man bland annat får följa de unga artisterna när de drillas i en artistskola, stylas osv) och SVT vill bland annat ha Ola Salo och Magnus Uggla som programledare bredvid Josefin Sundström.

Tysklands söta storbandsjazz och Roger Cicero kommer inte sjunga sin låt helt på tyska som man tidigare trott. Roger avslöjar nu att sista delen kommer vara på engelska för att ge hela Europa en chans att förstå vad han sjunger om.

Martin Stenmarck startar sin sommarturné på Liseberg i Göteborg.

Enligt uppgifter i Sarah Dawn Finers blogg så kommer hennes nya album i slutet på maj. Sarah kommer dessutom att snart ge sig ut på en liten signeringsturné runtom i Sverige.

Carola vill dels arbeta med Lordi och dels med pastor Ulf Ekman igen.

Rebeca Rods och Noemi Calumarte är namnet på de två tjejer som kommer synas, sjunga och dansa tillsammans med D'NASH under det spanska bidraget i årets ESC.

Lasse Berghagen ska skriva sina memoarer, men det enda som är klart än så länge är namnet: "En blandning av Sött och Salt". Han ska också producera en stor (men hemlig) julshow i Stockholm. Allt enligt Expressen.

Bert Karlsson berättar i en intervju att A) Han har fått mindre penis sedan sin prostataoperation och B) Han kan inte äta en halv tablett Viagra om dagen längre för då får han ont i magen och sura uppstötningar... Ärlighet har aldrig varit den mannens svaga sida.

Marie Lindberg kommer att åka på turné med Idol-Marcus, WilmerX-Nisse och The Refreshments.

Måns Zelmerlöw ger sig ut på turné i sommar och dyker bland annat upp i Lotta Engbergs Allsångs-program på Liseberg. Hela turnéplanen hittar ni på Måns hemsida, och lite mera detaljer hans medverkan i Footloose (en roll vars karaktär redan gjort att tidningarna gett honom det vitsiga namnet "elake-Måns") hitter ni HÄR.

Kristian Luuk sitter redan nu och skriver manus tillsammans med sin redaktör (Josef Sterzenbach, som även ska vara bisittare) inför kvalfinal och finalen i ESC berättade han i P3 i veckan. Han lovar att han kommer vara glad, nyfiken, rättvis och se till att vi får fram en värdig vinnare. Inga risk för elakheter a' la' Janne Jingryd vs Paul Oscar, alltså!

Årets Eurovisionskiva finns nu att köpa, till exempel på Ginza. Där rear de dessutom ut jubileums-DVDerna Melodifestivalen 50år för 79spänn styck.

Slutligen kan vi aslöja att era favoritbloggare kommer förekomma i radiosammanhang nästa vecka (om allting går som det ska) för att promota schlagerbloggandet innan ESC och Helsingfors. Lita på att det kommer mera detaljer om det här framöver.

Inga kommentarer: