20 november 2007

Veckans Idollåtar

På fredag är temat Rock (har de inte haft det redan...årets teman är så fruktansvärt ointressanta och likriktade att Svensktoppen ger mera variation vecka efter vecka) och äntligen får idolerna sjunga två låtar var.

Nu är det kanske inte direkt en anledning att sätta i gång och hjula eller baka lyckomuffins bara för det. Låtvalet är nämligen den gamla vanliga blandningen av extremt förutsägbara låtar (Andreas, såklart), skrikorgier (Marie, Marie - ge bruden en Läkerol direkt) och tveksamma-val-till-detta-temat (Roxanne? I'm Just a Girl?).

En snabb gissning från min sida är att Daniel sitter säkrast med sina TV4-publikvänliga (men samtidigt lagom udda) låtval, och min förhoppning är att Amanda kan göra något riktigt bra av The Kinks...
...men snälla:
Allt måste väl bara egentligen vara ett förspel för att få ut Andreas?

Andreas Sjöberg
1. Heaven's On Fire (Kiss)
2. Livin' on a Prayer (Bon Jovi)

Amanda Jenssen
1. You Really Got Me (the Kinks)
2. I'm Just A Girl (No Doubt)


Marie Picasso
1. You Oughta Know (Alanis Morissette)
2. Weak (Skunk Anansie)


Daniel Karlsson
1. Roxanne (the Police)
2. Livin on the Edge (Aerosmith)


Bilderna är hämtade från TV4.se

1 kommentar:

Mikael Olofsson sa...

Kul att ha hittat en ny intressant schlagerblogg. Jag håller helt med er om de olika teman de har i årets idol, vissa är synnerligen märkliga. Det konstigaste var discotemat, där deras definition av disco var att den existerade mellan 1976 och 1980 och sen har det inte funnits någon disco. Tror dock att Rocktemat passar Marie Picasso allra sämst men förhoppningsvis får hon ändå fler röster än Andreas.

/Micke