30 januari 2008

Ingen förhandsuppspelning av Melodifestivalslåtarna i radio i år!

Årets första schlagerchock är ett faktum:
Det blir ingen förhandsuppspelning av låtarna i radion i år! Eller i varje fall inte mer än en minut per låt. Sveriges Radio sviker i år oss schlagerfans och har sumpat rätten att förhandsuppspela låtarna i sin helhet och kommer alltså endast att spela upp en minut av varje låt dagen innan deltävlingen i radioprogrammet Lantz i P4. Tidigare år har vi ju kunnat njuta och lyssna in oss på hela låtarna antingen under lördagseftermiddagen, eller som förra året, redan kvällen innan deltävlingen.
Nu blir det alltså inte så och SR ligger enligt Melodifestivalen i SR:s projektledare Anders Taberman i förhandlingar om rätten att förhandsuppspela låtarna igen nästa år.
Åt allt detta säger Schlagerprofilerna BUUUU! Det har ju varit tradition att lyssna in sig innan och kunna informera dom man tittar med om låtarna. Nu får vi alltså vänta ända till deltävlingskvällen innan vi hör låten.
Fuck!

Och för er som undrar: Låtarna kommer heller inte att spelas upp i något annat forum än i delfinalerna innan den 8 mars. De fyra som åker ut ur respektive deltävling kommer sjävklart som vanligt att släppas för försäljning/lyssning. Hos telia.se kommer man att kunna köpa dessa bidrag direkt efter delfinalerna, och Telia har ensamrätt på att sälja de utslagna bidragen fram till 17.30 måndagen efter delfinalen.

9 kommentarer:

Mika sa...

Näää?! Fyfabian!
Kommer inte ens SVT lägga ut dem?
DET GÅR JU INTE!
Hur ska man nu veta vad man ska rösta på?! Det är ju låten som ger första intrycket.
Visst man kan lätt sabba låten genom framträdandet, men jag menar... Låten är ändå viktigast.
MAN KAN INTE GÖRA SÅHÄR!

Johan sa...

Jag sticker nog huvudet i sanden på klassiskt konservativt vis och säger att det inte påverkar mig. Är fortfarande kvar i föreställningen att magin försvinner om man hört låten innan TV-framträdandet, så för mig spelar det ingen som helst roll - har aldrig förhandslyssnat överhuvudtaget =)

Ellen sa...

KA-TA-STROF!
Kommer inte ens SVT.se lägga upp låtarna?! VAD är detta?!
Tuuur att jag inte schlagerbloggar i år, för HUR skulle det ha gått till om jag inte fått lyssna på låtarna i förväg?!?

Andreas sa...

Håller med Johan. För flera år sen lyssnade jag på låtarna innan på radion, men ja tyckte sen oxå att "magin" försvann; man ska vara nollställd inför allt när tv-showen börjar!

eurofivestar sa...

Nej! Jag vill höra allt innan, då kan man ta det lite lugnare när man ser låtarna. Det är så svårt att bedöma efter en enda lyssning.
Då låter det mesta dåligt!

Anonym sa...

Lantz i PE FYRA heter det väl ändå nu för tiden? :) Kl 13 är ju också en skittid att spela upp dem på...

Oswald sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Nina sa...

Fy fan va kasst! Varför nya regler just i år? Helt värdelöst för en arm schlagerbloggare som inte har tid att åka runt på turnén.

Jerry sa...

Ja, det här är inte bra. Blir svårt att skriva om bidragen på samma sätt som tidigare år.