12 januari 2008

Schlagerprofilerna synar: "That´s love"

Låt: That´s love
Artist: Michael Michailoff
Kompositörer: Michael Michailoff (m & t), Joakim Övrenius (m & t), Patric Jonsson (m & t)
Tidigare schlagervana: Ingen alls. Varken artist eller låtskrivare har varit inblandande i festivalen tidigare.

Största hits: Inga. Michael Michailoff släppte sitt debutalbum, "In God I trust", i mars 2004 och det låg som högst på en 24:e plats på svenska albumlistan. Det genererade dock inga singelhits...
Intressantast är nog att: Michailoff var med i första säsongen av "Fame Factory" varifrån flera mången stor schlagerstjärna kommit. Men Michael valde en lite rockigare väg än klasskompisarna och hoppade av Bert Karlssons skola halvvägs in i serien. Thats love skickades in till förra årets festival, men kom inte med till slutomröstningen då.
Lyssna gärna på: Låten Walk on by är en låt lite i samma skola som festivalbidraget. Annars gillar vi låten Girlfriend och Michailoffs stillsamma version av Abbas Lay all your love on me.

Så sägs det officiellt om låten...: "En trevlig käftsmäll, en spontan rock/pop-hyllning med brittiska förtecken och en smula 60-tal till kärleken, som doftar fish´n chips med hjortron till dessert."
...och det här är vad vi har hört om låten: Ovanstående beskrivning lär stämma bra (men det där med hjortron verkar ingen annan än låtskrivarna själva fatta...). Tänk en mix mellan en Andreas Johnsons A little bit of love och Karl Martindahls Love turns water into wine. Skönt gung som hade varit farligare om en mer rutinerad artist gjort den.
Trolig chans att nå Globen: Minimal. Lär som sagt vara en helt okej låt men i sällskap med rutinerade artister som E-type & Poodles, Christer Sjögren, Velvet, Suzzie Tapper och en joker är det i princip omöjligt att se Michailoff avancera ens till Andra Chansen.Inga kommentarer: