22 januari 2008

Spanien bryter ny schlagermark!

Spanien har som ett av de sista länderna - nu återstår bara San Marino och Portugal - i Eurovision 2008 berättat hur man ska ta ut sina låtar i år, och det är ett ganska överraskande och banbrytande koncept man kommit på.

Landet som var först med att använda talangjakten som urvalsprocess har nu tagit ytterligare ett steg och bestämt sig för att välja ut sina låtar på MySpace!

Alla kompositörer som vill delta måste helt enkelt (innan den tionde februari) skaffa en MySpace-profil, fixa till en video med låten och den artist de tänkt sig och så lägga ut alltihopa för den spanska publiken att rösta på. De fem låtar som fått flest låtar den 20/2 kommer tillsammans med fem låtar utvalda av spanska TVE bilda finalstartfältet i den TV-sända finalen den första mars, där vinnaren sedan väljs enligt klassiskt koncept med liveframträdanden följt av telefonröstning.

Detta presenterades tidigare i dag och reaktionerna har inte låtit vänta på sig: Låtskrivarna rasar nämligen redan över att behöva offentliggöra låtar som sen kanske inte kommer komma med. Detta gör ju nämligen dem omöjliga att skicka in i framtida tävlingar.

TVE anser däremot att det blir rättvisare och ger en bättre chans för okända artister/låtskrivare utan anknytning till ett skivbolag.

Vi följer utvecklingen med spänning, och lovar återkomma efter den 10/2 när låtarna ligger ute.

Inga kommentarer: