09 februari 2008

GÄSTBLOGGARE: Schlagerprinsessan & Glitter-Julia

Schlagerprinsessan Ellen och hennes väninna Glittersprays-Julia var tidigare två av Schlagerprofilernas favorit-bloggare som inför årets festival lagt ned Melodifestivalknapprandet på tangenterna.

Så kunde vi givetvis inte ha det, utan vi bjöd sonika in tjejerna till att gästblogga lite här hos oss - och här är deras tankar kring de 60 sekunder som de hört av delfinal ett 2008:

1. E-type & The Poodles - Line of fire
Det låter precis som det korrekta resultatet av ekvationen ’E-type + The Poodles’. Lite skränigt, lite svängigt och ganska oförargligt. Men var är refrängens hook som skulle göra att vi mindes låten mer än fem sekunder sedan den tagit slut?

2. Face-84 - Alla gamla X
Hjälp, vi får småstadsångest. Syntet-plagg från Vero moda, pizza på fredag, gardiner från Rusta, storhandling på Willys, utgång på ”lokal” till helgen och 25-åriga killar i för tight t-shirt som älskar sin bil/skoter/fyrhjuling/motorcykel mer än flickvännen vars största dröm är att bli frisör på den lokala frisörsalongen.

3.Velvet - Deja vu
Deja vu. Eller var det Etymon? Redan sett. Och hört. Här är årets schlagereurodiscodänga- ganska slätstruken men ändå… vi kan inte ignorera ryckningarna i våra Abbapianoälskande schlagernerver.

4. Brandur - Lullaby
Musikaliskt genialiskt mästerverk anser Julia och Ellen är tokkär i låten, rösten och hush now-körerna. Favorit.

5. Michael Michailoff - That’s love
”Ååååh!” ryser Julia. Det här är bra. Ellen hör bara ”Love turns water into wine” från 2004.

6. Amy Diamond - Thank you
Vi orkar inte med denna fjortis på uppåttjack. Plastigt, konstlat och helt utan känsla för varken text eller musik.

7. Suzzie Tapper - Visst finns mirakel
Ellen tar den här låten direkt till sitt ickecyniska hjärta medan Julia som förvisso gillar låten undrar om det är rätt forum.

8. Christer Sjögren- I love Europé
Det skär i Julias musikaliska hjärta och Ellen kräks rakt ut. Det här är värre än småstadsångest, detta är bystugeångest. Pensionärer på Las Palmas-charter, tysk oktoberfestvial, fågeldansen, äldre berusade män som spanar på yngre tjejer och gillestuga med en touch av flanellskjorta och folköl. Sämsta tänkbara kombination av allt vi tycker illa om. Godnatt Christer, det här är slutet för din karriär. (Tack, som vi har längtat.)


Vi tackar tjejerna för gästbloggandet och vi hoppas de återkommer med flera!

1 kommentar:

T sa...

Genilat, Schlagerprofilerna!

Schlagerprinsessan och Lite glitterspray i vardagen är saknade! Men skönt att ni inte låter Ellen och Julia komma undan. Tvinga dem till bloggande varje vecka!

/Ni vet vem