02 mars 2010

Rangordning av alla årets 32 bidrag!

En gång är ingen gång.
Två gånger är en tradition.
Tre gånger är en vana.
Så därför kommer här för tredje året i rad den numera så förväntade rangordningen av alla årets 32 bidrag från era två favorit-Schlagerprofiler.


MrR tycker:


Att rangordna det här året är oerhört knepigt. De åtta första låtarna kommer jag att lyssna länge och mycket på i min iPod. Sen kommer ett koppel låtar som jag tycker är okej och nog kan få en eller två spelningar. Och så avslutar jag med låtarna på plats 19-32 som jag inte ens plockar in i iPoden. Att jag utelämnar så många låtar har ALDRIG hänt tidigare. Visst, inget är lika uselt som Magisk stjärna, den är ju överlägset sist. Men mycket är så jäkla menlöst. Nej, 2010 är den moderna Mellons sämsta år hittills och för en popschlagerälskare som jag är årets låtuppställning en fullständig katastrof.1. Timoteij - Kom
Det är låtar som den här som gör att jag älskar Melodifestivalen så enormt mycket. Jag fullkomligt avgudar Koms mix av tjejpoppig tuggummirefräng och eurovisionetno, och skulle inte skämmas en sekund om vi skickade det här till Oslo (om bara sångerskan vässade upp sig ett par snäpp…). Jag vet att det finns många som hatar det här, men det skiter jag i. Det här är min lista, och jag vet att många med mig tycker att den här skrällkvartetten är det bästa som hänt Melodifestivalen i år. Överlägset bäst i år.2. Eric Saade - Manboy
Snygg refräng, snygg vers, snyggt framträdande och snygg kille. Manboy skulle absolut inte skämmas för sig i Oslo. Erics moderna popdänga med klisterrefräng var som en Cara Mia efter aptrista Ö-vik och om man ser till vad han tävlade mot i Sandviken. Given i min iPod i många månader framöver.

3. Peter Jöback - Hollow
Peter Jöbacks musikalballad växer för varje lyssning och jag kommer säkert sätta den jämte toppballader från tidigare år om bara en månad. Men det finns en anledning till att den inte är right-up-there med Moving On och Empty Room. Den stegrar inte tillräckligt. Jag VILL HA schlagermaffighet.

4. Alcazar - Headlines
Visst, den är ingen Stay The Night. Men jag tycker nog att Headlines är bättre än vad många andra verkar tycka. Alcazars snygga discosmekare funkar utmärkt på dansgolvet och jag tycker att de borde vara i Globen.

5. NEO - Human Frontier
Neos snabba pop med snygg falsettsång är årets överraskning för mig. Den växer för varje lyssning och jag älskar drivet i låten. Och förresten, det här är såå mycket bättre än Mika i min bok.

6. Jessica Andersson - I Did it For Love
Om Jessica skippat Oscarsblåsan för något mer nerdressat, och skalat ner den lite för ”ljuva” produktionen av låten hade hon varit i Globen med den här snorvackra ballden.
7. Pernilla Wahlgren - Jag vill om du vågar
Jag tycker fortfarande att den är helt fel proddad och verserna är alldeles för hårda och sega för att matcha den läckra refrängen. Men ett år då det mesta är rätt trist så får den ändå bli en hög placering här.
8. Pauline - Sucker for Love
En grymt skön överraskning. Paulines Duffy-pop svänger rejält och sticker ut i det ljumma startfältet på helt rätt sätt.
9. Darin - You´re Out of My Life
En bra radiohit. Typ.
10. Anna Bergendahl - This is My Life
Ja, det vore helt okej att skicka lilla söta Annas fina ballad. Nej, låten berör mig fortfarande inte. Den är okej, that's it.

11. Ola – Unstoppable
12. Kalle Moraeus & Orsa Spelmän - Underbart
13. Linda Pritchard - You´re Making Me Hot Hot Hot
14. Lovestoned - Thursdays
15. Hanna Lindblad - Manipulated
16. Andreas Johnson - We Can Work it Out
17. Salem al Fakir - Keep on Walking
18. Erik Linder - Hur kan jag tro på kärlek?
….

19. Sibel - Stop
20. Jenny Silver - A Place to Stay
21. Getty Domein - Yeba
22. Johannes Bah Kuhnke - Tonight
23. Anna-Maria Espinosa - Innan alla ljusen brunnit ut
24. Fripråkarn - Singel
25. Noll Disciplin - Idiot
26. Highlights feat MiSt - Come and get me now
27. Anders Ekborg - The Saviour
28. Crucified Barbara - Heaven or Hell
29. Andra Generationen & Dogge - Hippare Hoppare

30. Elin Lanto - Doctor Doctor
Jag säger det igen: En låt för exakt ingen. En dålig låt som dessutom visualiserades av ett löjligt Britney-leker-hårdrockare-nummer.

31. Pain of Salvation - Roadsalt
En astråkig låt vars Andra Chansen-biljett för mig är helt obegriplig. Det händer ju inget under tre minuter och det berör mig inte ett jota. Hade den bara lyft en smula mot slutet hade jag köpt konceptet rakt av och fått lite Takida-vibbar. Men nu? Zzzzz…

32. Py Bäckman - Magisk stjärna
Absolut obegripligt val av juryn. Det finns ingen som helst ursäkt för att den här skiten är med i Melodifestivalen. Absolut sämst i år. Absolut sämst de senaste tio åren.

MrK tycker:

Jag har alltid trott att min musiksmak är bredare än MrRs (inte bättre – bredare) och som gammal P3-lyssnare, britpopare, WayOutWest-älskare och U2&Kylie-fanatiker kunde man ju kanske tro att jag därför skulle ha lättare än honom att hitta favoriter i årets startfält. Tyvärr är det inte så. Knappt tio låtar hittade in i min iPod, ett gäng andra från skivan ligger rippade på datorn för efterfest-fniss och ett gäng orkade jag inte ens ladda över. Jag må ha hittat några andra favoriter än min käre kollega, men min besvikelse över grundmaterialet är ändå lika stor och genuin, och efter typ topp tio så känns det lite som om ordningen varierar på dagsform ända ner till de absolut sista. Nåväl, så här tycker jag.1. Peter Jöback – Hollow
För tredje året har rad är min Melodifestivalfavorit Anders Hansson som upphovsman. Året innan dem var min favoritlåt signerad Fredrik Kempe. Adderar man till detta en gammal barndomshjälte som Peter Jöback, några rasande vackra hjärtslag som bas, ett lasernummer som fick mig att gapa som en femåring på mini-zoo och det faktum att det är den enda MF-låt i historien som fått mig att fälla spontantårar så var det här faktiskt aldrig någon match. Växer för varje lyssning.2. Jenny Silver – A Palce to Stay
Det enda bidrag som jag varit försvinnande nära att sätta en femma på redan efter en enda lyssning i arenan i år. Silvers nummer var såklart aldrig menat för Oslo eller ens en MF-final (och även om jag älskar den här låten av hela mitt Kyliemusikhjärta så fattar jag ändå inte riktigt vad den gör i en tävling som går ut på att fälla halva Europa på exakt tre minuter) men det var perfekt designat för mig och mina bästa polare.

3. Eric Saade – Manboy
Kärlek vid första öronkastet. Jag lever i någon form av obeskrivbar schlagersymbios med herr Kempes gladdiscolåtar, och i ett paket med söt kille och fräck scenshow blir det här såklart helt oemotståndligt för mig. Och de som klagar på texten är antingen bara bajsnödigt rädda för att folk från typ Ukraina och Georgien ska tro vi svenskar skriver dåliga texter eller har missat att all framgångsrik popmusik, från Beatles via ABBA till Roxette, bygger på nonsensord som bara finns där för att de ska sätta sig i skallen. Årets mest sönderdansade i min värld.

4. NEO – Human Frontier
Efter att i månader varit falsettintolerant efter en överkonsumtion av Mika kommer NEO och räddar mig. Under ett MF-år då jag saknat BWO av alla möjliga anledningar i tävlingen fick jag tillslut en lite mindre sofistikerad, mellanmjölksfolklig variant av valfri av Alexander Bards mest dansglada stunder och lyckan var total.

5. Timoteij – Kom
Varje Melodifestival måste ha ett knippe av "låt oss vara full till detta på stadsfestivalen i sommar"-låtar, något som årets jury inte verkat fatta överhuvudtaget. I år fick vi alltså bara en och det var Kom. Jag är fortfarande inte helt tillfreds med artistvalet, bortom de väna och ljuva flickrösterna hör jag en tuffare mer orientalisk låt som med en starkare soloartist och ett nummer a' la' Sertab kunde ha dominerat ESC, men tackar ändå och tar emot det lilla jag får. Vi ses i öltältet!

6. Alcazar – Headlines
Man kunde kanske inte kräva ännu en Stay the Night, men platsen utanför topp fem beror mest på att jag inte kan skaka av mig känslan av att Alcazar själva aldrig tände till riktigt, riktigt ordentligt på den mera loungedisco-aktiga Headlines. Ändå en av årets bästa. Trots halvfart.
7. Erik Linder - Hur kan jag tro på kärlek
Årets vackraste balld efter Jöbacks fick inte ens komma till Globen. Snudd på skandal.
8. Salem al Fakir – Keep on Walking
Årets största pudel för mig. I Göteborg satte jag pengar på att den skulle komma sist. Nu är den en av årets mest spelade i min iPod, med en text som hjälper när det känns motigt att gå till jobbet.
9. Ola – Unstoppable
En av Olas bästa låtar i mina öron och den där piano-hooken är fortfarande en av årets snyggaste.
10. Darin - You're Out of My Life
Jag hör såklart att det här är en stor radiohit, men det är bara upplevelsen av en riktigt taggad Darin live (den såg ni inte på TV i Göteborg) som får mig att lägga den på topp tio.

11. Pauline – Sucker for Love
12. Lovestoned – Thursdays
13. Anna Bergendahl – This is My Life
14. Pernilla Wahlgren – Jag Vill Om Du Vågar
15. Linda Pritchard - You're Making Me Hot-Hot-Hot
16. Hanna Lindblad - Manipulated
17. Sibel – Stop
18. Kalle Moraeus & Orsa Spelmän - Underbart
19. Jessica Andersson – I Did it for Love
20. Andreas Johnson – We Can Work it Out
21. Getty Domein – Yeba
22. Anna-Maria Espinosa – Innan Alla Ljusen Brunnit Ut
23. Johannes Bah Kuhnke - Tonight
24. Elin Lanto – Doctor, Doctor
25. Highlights & MiSt – Come and get Me Now
26. Noll Disciplin - Idiot
27. Frispårkarn - Singel
28. Crucified Barbara – Heaven or Hell
29. Pain of Salvation – Road Salt

30. Anders Ekborg – The Saviour
Malena visade hur man kan få in opera på ett snyggt sätt i MF och Peter Jöback tog musikalballaden till nya, snyggare höjder. Anders Ekborg däremot plockade in alla fördomar mot dessa genrer, mixade dem med ett stycke självgott scenframträdande ur musikalen Nine och fick ur sig det här. En av urvalsjuryns bästa stunder i år kan ha varit att de stoppade det här. Inte för att det hjälpte men ändå.

31. Dogge & Andra Generationen – Hippare Hoppare
I år hade juryn lagt fokus på texterna sades det innan festivalen drog igång. Jo'rå, det hör man ju här. Om det inte skickas in bättre hiphop/etno/balkanparty (eller vad nu juryn har för bisarrt smala kvoter de måste fylla) så är det lika bra att bara låta det vara testbild i tre minuter istället.

32. Py Bäckman - Magisk stjärna
Det tål att sägas igen: Absolut obegripligt val av juryn. Det finns ingen som helst ursäkt för att den här skiten är med i Melodifestivalen. Absolut sämst i år. Absolut sämst de senaste tio åren.

31 kommentarer:

Anonym sa...

Tur att det inte är ni som bestämmer vinnaren.

eurofivestar sa...

Inte för att ni frågade, men här är delar av min, den skiljer sig en aning...
1 - Pain of Salvation :-O
2 - Alcazar
3 - Hanna Lindblad
4 - Kalle Moraeus & OS
5 - Salem al Fakir
6 - Anna Bergendahl
7 - Jenny Silver
8 - Pauline
9 - Peter Jöback
10 - Timoteij
---------------
30 - Johannes Bah Kuhnke
31 - Highlights & MiSt
32 - Py Bäckman

NYC sa...

Chockerande att satta Timotej forst! Chockerande I tell ya!

Anonym sa...

Såg ni inte Debatt ikväll om melodifestivalen? Intressant,, även om jag inte förstod vad vad "komikern" mårten A gjorde där? Bert var arg för att dem breddar FÖR mycket på bekostnad av hitlåtarna (och det får man ju hålla med om),, Annars håller jag helt med er,, typ 10-12 låtar man kommer lyssna på och resten bara skit,, 2010 = SKITÅR.. // Jonas

Anonym sa...

JUST det, en kille som var med i urvalsjuryn var med; en musikjournalist från typ P3.. :/ // Jonas

Anonym sa...

Skulle vara kul med Schlagerprofilernas åsikter och förslag på förbättringar till nästa år. Hur ska det bli bättre låtar, hur ska showen bli intressantare, vilka ska bli programledare, hur ska tittarsiffrorna öka igen?

Anonym sa...

Pain of salvation näst sist! I mitt tycke är deras låt bland de tre-fyra bästa bidragen som har deltagit i tävlingen, någonsin. Något så vackert och berörande har enligt mig inte deltagit i tävlingen någon gång innan och jag skulle bli otroligt glad om den vann (Vilket jag så klart vet att den inte kommer göra), men det är väl samtidigt det som är det speciella med musik, att alla tycker olika. Jag tycker t.ex. att både hollow från i år och sanna nielsens emty room är ganska medelmåttiga låtar. De är proffsigt gjorda men säger mig ingenting.

NYC sa...

Jag vill ju inte vara samre... :) Har ar hela min lista:

1. Salem al Fakir – Keep On Walking
2. Peter Jöback – Hollow
3. Darin - You're Out of My Life
4. Jenny Silver – A Palce To Stay
5. Pain of Salvation – Road Salt
6. Hanna Lindblad - Manipulated
7. Ola – Unstoppable
8. Anna Bergendahl – This is My Life
9. Crucified Barbara – Heaven or Hell
10. Andreas Johnson – We Can Work it Out
11. Linda Pritchard - You're Making Me Hot-Hot-Hot
12. Alcazar – Headlines
13. NEO – Human Frontier
16. Eric Saade – Manboy
17. Erik Linder - Hur kan jag tro på kärlek
18. Sibel – Stop
19. Anna-Maria Espinosa – Innan alla ljusen brunnit ut
20. Pauline – Sucker For Love
21. Pernilla Wahlgren – Jag vill om du vågar
22. Johannes Bah Kuhnke - Tonight
23. Elin Lanto – Doctor Doctor
22. Noll Disciplin - Idiot
23. Getty Domein – Yeba
24. Kalle Moraeus & Orsa Spelmän - Underbart
25. Lovestoned – Thursdays
26. Jessica Andersson – I Did it For Love
27. Headlights & MiSt – Come and Get Me Now
28. Frispårkarn - Singel
29. Timoteij – Kom
30. Anders Ekborg – The Saviour
31. Py Bäckman - Magisk stjärna
32. Dogge & Andra Generationen – Hippare Hoppare

Slinkan sa...

Det ar val Highlights inte Headlights. E det natt sorts Freudiskt-Alcazar-stavfel?

Johan sa...

Min lista:

1.Manboy – Eric Saade
2.Kom – Timoteij
3.Unstoppable – Ola
4.Human frontier – NEO
5.Headlines – Alcazar
6.Hur kan jag tro på kärlek – Erik Linder
7.Thursdays - Lovestoned
8.Keep on walking – Salem al Fakir
9.I did it for love – Jessica Andersson
10.You’re out of my life – Darin
11.Hollow – Peter Jöback
12.We can work it out – Andreas Johnson
13.Innan alla ljusen brunnit ut – Anna-Maria Espinosa
14.Jag vill om du vågar – Pernilla Wahlgren
15.You’re makin’ me hot hot hot – Linda Pritchard
16.This is my life – Anna Bergendahl
17.Stop – Sibel
18.Manipulated – Hanna Linblad
19.A place to stay – Jenny Silver
20.The saviour – Anders Ekborg
21.Sucker for love - Pauline
22.Come and get me now – Highlights & MiSt
23.Underbart – Kalle Moraeus & Orsa Spelmän
24.Doctor doctor – Elin Lanto
25.Heaven or hell – Crucified Barbara
26.Hippare hoppare – Dogge & Andra Generationen
27.Idiot – Noll Disciplin
28.Tonight – Johannes Bah Kuhnke
29.Singel – Frispråkarn
30.Yeba – Getty Domein
31.Road salt – Pain of Salvation
32.Magisk stjärna – Py Bäckman

Själv är jag mest chockad över att Keep on walking, som jag beskrev som en dussin-P3-hit häromveckan hamnade så högt upp. Refrängen återkommer lite väl ofta i mitt huvud för att jag ska känna mig nöjd, men framför allt handlar nog dess höga placering om det som många andra varit inne på tidigare - det har varit embarmligt dåligt i år.

Skulle man dela in min lista i den klassiska kvällstidningsskalan så delar jag inte ut några femmor. Manboy får en stark fyra, Kom en "vanlig" fyra. Därefter är det treplussare av varierande styrka från Ola ner till Jöback, tvåor från Johnson ner till Highlights och ettor från Orsa till PoS. Py får givetvis minus.

Riktigt trist - låtar av Manboy- och Kom-kvalitet har man ju haft ner till plats tio ungefär på tidigare årssammanfattningar.

Oswald sa...

Hurra!
Fortsätt skicka listor.
Det är ju underbart kul att se vad ni tycker - även om vi ibland tycker helt olika. Framförallt är det skoj att spåra tendenser i vad som är allmänt älskat/avskytt och vad som är den där älska/hata-låtarna som delar folk rakt av.

@Slinkan: Helt galet. Jag har kallat dem Headlights feat MiSt sedan ruta ett. Jag vet inte HUR många gånger jag skrivit just det felet. Tumörvarning.

Anonym sa...

Tycker också det är kul att göra listor och läsa andras och här kommer min.

1. Darin - You´re out of my life
2. Peter Jöback - Hollow
3. Eric Saade - Manboy
4. NEO - Human Frontier
5. Timoteij - Kom
6. Jessica Andersson - I did it for love
7. Sibel - Stop
8. Alcazar - Headlines
9. Salem Al Fakir - Keep on walking
10.Anna Bergendahl - This is my life
11.Ola - Unstoppable
12.Erik Lindér - Hur kan jag tro på kärlek
13.Linda Pritchard - Hot hot hot
14.Jenny Silver - A place to stay
15.Pauline - Sucker for love
16.Andreas Johnson - We can work it out
17.Noll Disciplin - Idiot
18.Elin Lanto - Doctor Doctor
19.Hanna Lindblad - Manipulated
20.Kalle Moraeus & Orsa spelmän - Underbart
21.Lovestoned - Thursdays
22.Crucified Barbara - Heaven or hell
23.Pernilla Wahlgren - Jag vill om du vågar
24.Anders Ekborg - The Saviour
25.Pain of Salvation - Road Salt
26.Frispråkarn - Singel
27.Johannes Bah Kuhnke - Tonight
28.Highlights & Mist - Come and get me now
29.Getty Domein - Yeba
30.Anna Maria Espinosa - Innan alla ljusen brunnit ut
31.Andra Generationen & Dogge - Hippare Hoppare
32.Py Bäckman - Magisk Stjärna

Alexander sa...

Timoteij är ren skit. Förstår inte varför vi är så få som har förstått detta...

Anonym sa...

Jag tycker Timoteijs låt är helt ok på skiva men inte live och det är det som gäller i det här sammanhanget, de tjejerna är ljusår ifrån Jöback och Darin dom kan ta en scen och sjunga med känsla och det är minst lika viktigt som låten. Jag tror att många gillar Timoteij men jag är helt säker på att dom inte vinner. Känner en som kan se in i framtiden och hon har sagt vem som vinner och det är en kille mer säger jag inte sen får man välja om man vill tro på det eller inte.

Anonym sa...

Globen kommer ju bli så oviss och så härligt spännande... men vet ni, jag såg just några deltävlingar från förra året och fasen va duellerna var spännande!! kan inte de komma tillbaka'?! vet att detta är kontroversiellt!! Jag var själv en av dem som ogillade dem!! Men nu med årets tråkvariant längtar jag starkt efter dessa otroliga spänningsmoment som duellerna gav!!

Oswald sa...

Okej, då lovar vi att se om vi inte kan fixa fram dem till på lördag åtminstone. ;)

MrR sa...

Jag är ledsen över att vara pessimist, men jag tycker inte alls att Globen känns spännande eller öppen. Jag har redan gett upp. Allt pekar ju på att Bergendahls trista ballad vinner. Suck.

Johan sa...

Usch, det kanske är lika bra att ställa in sig på att Anna tar hem det så blir allt annat en positiv överraskning.

Det stör mig bara att just den astråkiga balladen i så fall blir den som bryter den 12-åriga traditionen av upptempolåtar som vinnare - jag hade unnat Sanna att få göra det istället med Empty room. Lite samma känsla som när Basshunter toppade Englandslistan i fem veckor strax efter att Robyn och Kleerup legat en vecka i topp, fast tvärtom liksom...

Lina sa...

Nej usch, Anna får inte vinna!

Anonym sa...

Sorry MrR för skymfen mot Is is true häromsistens, men jag förstod aldrig den låtens storhet. Hoppas det är mer ok för dig att jämföra Jöback och Hollow med Haldor och On my own...

Och vad gäller den ständigt återkommande förvåningen över juryn och py bäckman - det fanns kanske inget annat inskickat bidrag som uppfyllde "susanne alfvengren"-kvoten

Oswald sa...

Nä, nu får jag dra i bromsen. :)

Smilfinken Haldors mesröst i den där musikalifierade otroligt billigt producerade dansbandsdängan har verkligen nada att göra med Jöback - mer än möjligen att folk tänker "musikal" på båda.

Det är som att jämföra Timoteij med Rybak för att det finns fioler på scen i bägge...

Nope, det går jag INTE med på.

Inte för att jag skulle lobba för en vinst för Jöback eller påstå att han skulle gå bättre än Haldor i ESC, men låtmässigt är det ju en värre jämförelse än Yohanna och Anna.

Bloggläsare sa...

JAG MÖTTE LASSIE......

Gissa vem jag såg komma upp från Kungsans T-bana ca kl 15 idag? Jo Mr R minsann. Var nära att utropa typ hej, vilken bra blogg ni gör! Men av det bidde inget eftersom rulltrappan går så fort...(det var den andra lilla trappan)

Några timmar innan stötte jag på Blondin-Bella också. Wow vilken dag, haha.

Hur stor tror ni schlagerfreaks att chansen är att vi får se Pernilla i Globen? ganska stor, va? Please rösta allt vad ni kan på Pillan för varken Pain of, Pauline eller de där Barbaras har i Globen att göra!!!

Johan sa...

Pernilla hade varit chanslös om hon fått möta Alcazar (som antagligen slår ut Jessica) i omgång 2. Däremot hade det varit att föredra, för NEO hade krossat hårdrockarna och Pauline om han hamnat på den andra halvan. Vet Schlagerprofilerna möjligen hur det går till när de placerar ut låtarna på Andra Chansen-spelplanen? Är det startnummer som avgör?

Jag älskar Bengtzing-schlager, men Pernillas låt är rätt medioker tycker jag. Linda skulle inte tagit i den med tång ens...

Oswald sa...

Håller med dig rakt av Johan.

Och självklart har vi ett svar: Låtarna placeras i AC enligt den här förutbestämda rangordningen som man gjort upp innan, där "bidrag nummer 1" betyder bidraget med lägst startnummer som går vidare, och tvärt om.

Alexander sa...

Här har ni min rangordning efter mycket knåpande! En surprise väntar på plats 18...
1. Peter Jöback
2. Anna Bergendahl
3. Ola
4. Darin
5. Pauline
6. Elin Lanto
7. Jenny Silver
8. Jessica Andersson
9. Eric Saade
10. Lovestoned
11. Alcazar
12. Sibel
13. Noll Disciplin
14. Salem Al Fakir
15. Hanna Lindblad
16. Kalle Moraeus & Orsa Spelmän
17. Pernilla Wahlgren
18. Py Bäckman
19. NEO
20. Timoteij
21. Linda Pritchard
22. Erik Linder
23. Andreas Johnson
24. Crucified Barbara
25. Anders Ekborg
26. Highlights & MiSt
27. Getty Domein
28. Johannes Bah Kuhnke
39. Pain of Salvation
30. Anna Maria Espinosa
31. Frispråkarn
32. Andra Generationen & Dogge

Oswald sa...

Hahaha
Fast vi tycker väldigt olika Alexander (eller okej, vi har samma etta så SÅ olika är vi kanske inte...och dina 24 och nedåt kunde dessutom ha varit mina) så kan jag tycka det är skönt att Py får någon form av kärlek från nån. :)

Anonym sa...

Det är alltså inte bara jag som tar Neo som favorit i brist på BWO och för min del även när Alcazar inte har en jättebra låt.

//Jessica

MrR sa...

Alexander! Mycket kan jag ta, men att sätta Py före Timoteij och Neo är och förbilr oförlåtligt:)

Bloggläsare! Åh, I would´ve loved a hello. Jag var på väg för att träffa Hollywoodfruarna och hade precis insett att jag hade för lite batteritid i diktafonen så jag måste sett lite tankspridd ut.

Johan! Du är så bra. Hade det här varit en skola och jag var lärare hade du varit min favoritelev och fått sudda tavlan varje dag.

Anonym sa...

MIN Lista:

1. Kom
2. Manboy
3. This is my life
4. Headlines
5. Keep on Walking
6. Hollow
7. Jag vill om du vågar
8. Unstoppable
9. DOKTOR, DOKTOR
10.I did it for love
11.You´re out of my world
12.Your making me hot hot hot
13.Stop
14.Manipulated
15.Thursdays
16.A place to stay
17.Underbart
18.Sucker for Love
19.Human Frontier
20.Hur kan jag tro på kärleken
21.Innan alla ljusen brunnit ut
22.The Saviour
23.Singel
24.Roadsalt
25.We can work it out
26.Yeba
27.Hippare, hoppare
28.Heaven or hell
29.Come and get me now
30.Tonight
31.Idiot
32.Magisk stjärna// Jonas

Anonym sa...

MIN Lista:

1. Kom
2. Manboy
3. This is my life
4. Headlines
5. Keep on Walking
6. Hollow
7. Jag vill om du vågar
8. Unstoppable
9. DOKTOR, DOKTOR
10.I did it for love
11.You´re out of my world
12.Your making me hot hot hot
13.Stop
14.Manipulated
15.Thursdays
16.A place to stay
17.Underbart
18.Sucker for Love
19.Human Frontier
20.Hur kan jag tro på kärleken
21.Innan alla ljusen brunnit ut
22.The Saviour
23.Singel
24.Roadsalt
25.We can work it out
26.Yeba
27.Hippare, hoppare
28.Heaven or hell
29.Come and get me now
30.Tonight
31.Idiot
32.Magisk stjärna// Jonas

Thomas sa...

Här är min ranking:
1 Manboy - Erik Saade

2 Hollow - Peter Jöback

3 Tonight - Johannes Bah Kuhnke

4 Human Frontier - Neo

5 Heaven or Hell - Crucified Barbara

6 Thursdays - Lovestoned

7 This is my life - Anna Bergendahl

8 Underbart - Orsa Spelmän

9 Yeba - Getty Domain

10 You're out of my life - Darin

11 Idiot - Noll disciplin

12 Keep on walking - Salem el Fakir

13 Sucker for live - Pauline

14 I did it for love - Jessica Andersson

15 Hur kan jag tro på kärlek - Erik Linder

16 Come and get me now - Highlights and Mist

17 Unstoppable - Ola

18 The Saviour - Ander s Ekborg

19 Kom - Timotej

20 We can work it out - Andreas Johnsson

21 You're making me hot hot hot - Linda Pritchard

22 Jag vill om du vågar - Pernilla Wahlgren

23 Headlines - Alcazar

24 Singel - Frispråkaren

25 Road Salt - Pain of Salvation

26 Innan alla ljusen brunnit ut - Anna-Maria Espinosa

27 Stop - Sibel

28 Doctor, Doctor - Elin Lanto

29 Manipulated - Hanna Lindblad

30 A place to stay - Jenny Silver

31 Hippare, hoppare - Andra Generationen och Dogge

32 Magisk stjärna - Py Bäckman

Kempe regerar, som vanligt. Jag gillar många av de lite uddare bidragen. De växer ju mer man hör dem.