06 februari 2008

Schlagerprofilerna synar: "Hero"

Låt: Hero
Artist: Charlotte Perrelli
Kompositörer: Fredrik Kempe & Bobby Ljunggren
Tidigare schlagervana: Hon var med och tävlade som artist en gång och då vann hon hela tjottaballongen. Och så körade hon en annan gång, men då gick det inte lika bra.

Största hits: Take me to your heaven och... nej, thats it.
Intressantast är nog att: Äntligen! En comeback för en ESC-vinnare som fortfarande känns fräsch och som med rätt låt kan hantera en Europabiljett på rätt sätt. Charlotte är snyggare än nånsin och har definitivt rösten. Och har en låt av två schlagerproffs.
Lyssna gärna på: "Gone too long"-plattan är grymt underskattad. Broken heart, Million miles away, Where were you, Wrapped around och framförallt All by myself är jävligt bra pop. Och från plattan "Miss Jealousy" måste jag pusha för Light of my life, en snygg poplåt som jag älskat sedan skivan kom år 2000. Lyssna på snuttar på hennes hemsida.

Så sägs det officiellt om låten...: "En storslagen rock- och dancelåt".
...och det här är vad vi har hört om låten: Hero är riktigt bra. Förvänta er ingen ny Take me to your heaven utan snarare en modern poplåt med coolt beat som växer galet mycket för varje lyssning. Med ett snyggt framträdande borde detta kunna bli 2008 års schlagervinnare.
Trolig chans att nå Globen: Maximal. Med startnummer åtta i sista delfinalen har spänningen byggts upp perfekt för fröken Perrellis comeback. Nu måste bara Jantesverige se bortom hennes osvenskt härliga stilsinne och Guccisnack. This is a winner.

4 kommentarer:

Nille sa...

Jag hoppas ni har rätt, era gamla schlagerstofiler. Jag orkar inte Carola ett år till, och B&Ws bäst före-datum gick väl ut hösten 2005?

Pullan till Belgrad!

Oswald sa...

Carola kommer du nog inte se hyllas här - men BWO är absolut en av schlagerprofilernas favoriter i år.

FF sa...

... och så har hon investerat i några timmars Photoshop. Snygg "HDR-effekt!"

Anonym sa...

JJag vet inte om jag kommer klara av detta,, Charlotte och Bengtzing i samma deltävling,, Jag kommer pissa ner mig av extas// Henrik

Har lyssnat på Jag är tillbaks som en blådåre.