03 februari 2008

Schlagerprofilerna synar: "Just a minute"

Låt: Just a minute
Artist: Rongedal
Kompositörer: Amir Aly, Henrik Wikström, Magnus Rongedal och Henrik Rongedal
Tidigare schlagervana: Bröderna i front körade bakom Mendez i Adrenaline i Melodifestivalen 2002 och var med i Electric Banana Bands schlagerdebut 2006. Samma år deltog dom dessutom som kompositörer med Gregors Mi Amor (som slutade sist i sin delfinal).

Största hits: Det här nybildade bandet på sex personer med tvillingarna Rongedal i front har inga hits i bagaget.
Intressantast är nog att: Visst, tvillingarna charmade många med röst och talang i tvåmiljonesbetittade programmet "Så ska det låta". Men kommer folk att impas av tvillingarna en gång till? Är dom verkligen frontartister eller passar dom bättre som starka körkillar?
Lyssna gärna på: Hey wont you från 2007 är bandets första och enda singel. Låter VÄLDIGT The Wallstones.

Så sägs det officiellt om låten...: "En gungig rackare – helt enkelt en väldigt glad party-dänga, lite fuldisco-style med falsettsång".
...och det här är vad vi har hört om låten: Okej. Vi tycker fortfarande att synkrondansande twins är lite creepy. Men låtens flirtigt charmiga sextiotalsös med stänk av Signed, sealed, delivered i kombo med sån musik som Karl Martindahl gjort sig känd(?) för, är lite småskön. Den är dock inte SÅ stark som vissa befarat...
Trolig chans att nå Globen: Då "Androla" tillkom i Västerås halkade den här glada duon ner ett pinnhål i resultatlistan. Superduon, Sanna och Ola är väl givna i topp, men den sista "AC"-platsen kan det nog bli.

Inga kommentarer: