08 mars 2008

Andra Chansen är över....men snart är finalen här!

Ja, vad säger ni?

Jag börjar med att gratulera Jerry the Relative i Karlskrona som tippade Nordman och Sibel redan förra veckan. Två bidrag till från Karlskrona alltså - hälften av dem är i Globen. Grattis hemstaden. Ni hade årets starkaste startfält. Eller är det bara så att man tjänar på att gå till Andra Chansen i senare delfinaler för folk har en färskt i minnet? Kanske. Men fakta är fakta.

Jag kommer inte veva Androlagrejen flera varv här. Den kan ni förmodligen läsa om överallt på annat håll, och sanningen är att trots att jag hellre sett dem vidare än Nordman så tappade numret hur mycket som helst i TV-rutan i sin nya lugna tappning. Carola kändes rent av loj ett tag, och TV-apparaterna försvann helt. Synd. Speciellt för Andreas, vars karriär känns långt mycket mera ute på hal Kiruna-is ikväll än Carolas...

Men, men. Själv tycker jag långt mycket mera synd om min favorit Ola. Jag älskade hans låt och jag tycker Ola är världens trevligaste snubbe som sjöng dessutom bättre ikväll än i Västerås. Han och hans låtskrivare var verkligen värda en plats i Globen...

....vilket inte hindrar att jag jublar åt Sibel. Tjejen är helt fantastisk och låten verkligen grym. Hon var självskriven i Globen, och att hon hamnade i samma grupp där hon var tvungen att slå ut Ola och Caracola på vägen är bara att beklaga. Men inte hennes fel. Heja Sibel! Jag ser mycket fram emot att höra dig nästa vecka igen.

Men visst finns det även vinnare bland förlorarna? Om E-type, Carola och Ola knappast kan känna sig nöjda så borde både Caracola, Therese och (framförallt) Suzzie Tapper festa med höga huvuden hela natten! Caracola har säkert tiodubblat sin publik bland landets ungar, Terran har visat att hon inte bara är en skojfigur i Pay-TV och Suzzie har blåst ordentligt liv i en slocknande karriär. Heja er!

Nordman då? Well... Jag har satt två ettor i betyg i delfinalen i år. (Bara två - vilket sjukt bra år!) och det är Christer Sjögren och Nordman. Båda är i Globen. Sug på den, liksom. Men häxbränningen är jäkligt läcker! Inget snack om saken.

Men nu är det Globen som gäller - och fy f*n vilken final vi får!! BWO, Sanna Nielsen, Charlotte Perrelli, Linda Bengtzing, Amy Diamond, Sibel, Christer Sjögren, Nordman, Frida och Rongedal. Försök placera ut dem i en slutlig lista där ett av bidragen kommer sist!? My god. Och jag avundas inte Christer Björkman som ska bestämma startordningen i natt. Vem sätter man som tia att avsluta den stjärnsmällen? Spännande. Det här ska bli så roligt. Och faktiskt lite historiskt.

Jag har min favorit klar.
Ledtråd: Den är skriven av Bobby Ljunggren!
Har ni er klar?

Fotnot: Glöm inte läsa vad MrR har att säga HÄR!

10 kommentarer:

schlagerkung sa...

Sibel bäst ikväll. Sanna vinner finalen. Men Dokusåpa-Sverige tror att man ska rösta ut en artist (Carola) istället för att välja bästa låten. Mycket märkligt. Nu drabbas vi av Nordman istället. Trist.

Anonym sa...

Charlotte charlotte charlotte Charlotte // Henrik

Anonym sa...

OCH jag kommer sakna Thereses låt i finalen :(( Henrik

MelloMats sa...

Schlagerkung: Jag håller med dig, Sibel var bäst ikväll, all heder åt henne. Däremot är det inte bara en låt man röstar på, det är kombinationen av låt+artist dvs hela framträdandet som gäller. Det är ju ingen annan än Androla som skulle sjunga låten om den gått till Belgrad t.ex. (Får man byta artist till ESC förresten? Nån som vet?)

Låten kanske är bra, visst, men jag tyckte inte att framförandet var så bra. Låten (eller kanske artisterna) var kraftigt hajpad, vilket förmodligen höjt förväntningarna, förväntningar som sedan inte infriats.

Nu ser vi till att skicka Nordman till Belgrad och i samma veva sprida ut att tjejen som eldas upp är Kosovo-alban så får vi gratis PR också... ;)

Anna sa...

Du kan få gratulera mig också, jag satsade 500 kr på sibel och Nordman när de stod i 27 i odds. Idag är jag 13500 kr rikare! :D

Anonym sa...

Sibel kommer bli grymt farlig i Globen. :)
/Johan

MelloMats sa...

Anna: Grattis! Då bjuder du oss alla på Globenbiljetter? ;)

Schlagermirja sa...

2005 kom båda AC-vinnarna, Alcazar och Bengtzing, från första deltävlingen så det handlar nog inte så mycket om att ha dem i färskt minne, även om det kan vara en fördel.

På lördag håller jag tummarna för BWO, och nästan lika hårt för Perrelli!

Anonym sa...

Om ni får tillfälle att prata med någon som satt i juryn och valde ut årets låtar, fråga då vilken låt som var favorit och fick högst poäng... Ni kommer att få svaret I lågornas sken..

Oswald sa...

Jodå, jag har också hört det där - men jag har också hört att det inte var Nordman som sjöng på demon.

Fast att juryn hade den som etta förändrar väl ingenting gentligen?
Förra året hade de ju The Attic & Therese's Arrival.