06 mars 2008

Tyskland 2008

Om vi bortser från Bengtzing (and let's face it - hennes medverkan i Fame Factory kändes snarare som en efterkonstruktion för Bert att promota hennes redan hyfsat klara medverkan med Alla Flickor i MF) så kommer den svenska dokusåparepresentationen i Globen i år ligga hos den av Sibel eller Ola som tar hem övre gruppen i Andra Chansen på lördag (om inte våra favoritfrukt(cara)kolor tar hem alltihopa). Ganska coolt med allt muttrande om röstande småtjejer som hördes efter Ö-vik ifjol.

I Tyskland däremot går man all in och bestämde sig ikväll för att skicka Popstarsgruppen No Angels med låten Disappear. Nu ska det ju i sanningens namn sägas att gruppen (som vann tävlingen 2000) gick och blev Tysklands genom tiderna största tjejgrupp efter vinsten, och har sedan dess haft ett helt gäng hitsinglar och bästsäljande album. Dessutom har några av tjejerna efter en splitt 2003 (och innan återföreningen ifjol) haft framgångsrika solokarriärer.

Okej. Kul för dem. Tyvärr gör det inte låten roligare...
Inte för att vi pratar kalkon här, absolut inte, men nog känns det väldigt tjejband-runt-millenniumskiftet, väldigt uddlöst och ganska sövande? Typ, blekt? Lamt?

I den här schlagerprofilens ögon kan Tyskarna gärna få skicka hunken Roger Cicero till ESC varje år istället - ohotat förra årets största ESC-kex.

Inga kommentarer: