12 april 2008

Vilken är din favorit?

Sverige två största Melodifestivaldrottningar släpper snart sina respektive album, och här ser ni omslagen. Vilket är din favorit?

Vi lovar återkomma med recensioner så fort vi vet hur albumen låter.

9 kommentarer:

MelloMats sa...

"Vilket omslag är bäst?"

Tja, låt se... Båda har blonda brudar på omslaget. Sanna väljer hög krage på sin top som inte avslöjar ngt. Charlotte å andra sidan väljer push-up-korsett som får mig att tänka på glass i strut. I solen. Precis innan en av kulorna trillar ur.

Sanna lånar albumtiteln från en Britney-låt, en låt av Kanye West, ett album av Agnes, Kate Ryan m.fl. Bra eller dåligt? Tja, inte innovativt eller unikt i alla fall.

Hero då? Fantomens häst, en låt av Mariah Carey, ett antal filmer mm. Det fanns en gayparad i Nya Zeeland som heter Hero Parade också. Hero kanske kan vara ett lämpligt namn givet Fru Perrellis framgångar på Lino. ;)

Nä, vinnaren får bli Charlotte. Se resonemanget om glass ovan för närmare förklaring.

Pär sa...

Hm, både omslagen är ju skrämmande icke-originella. Fy! Sanna Nielsens är några fler år tillbaka i tiden än Charlottes. Vad är det för gräsligt typsnitt Sanna har för sitt namn? Charlotte vinner den här matchen, trots att det får vara nog med korsetter snart..

Anonym sa...

Drottningar?! Det finns väl ändå bara EN drottning... Carola, givetvis.

Oswald sa...

Jag är ledsen Anonym, men just nu kan man nog knappast kalla fröken Häggkvist för Melodifestivaldrottning.

Veteran möjligen.

Men drottningen från 83/91/06 får nog se sig abdikerad ett tag. I alla fall till typ 2012.

MelloMats sa...

Spelar väl ingen roll vem som är drottning. Det finns bara en kung och han älskar Europa.

Oswald sa...

hahahaha

Ellen sa...

Fotomässigt gillar jag Sannas mer, medan den grafiska formgivningen/typsnitten är snyggare på Charlottes.
Eller, ja. Sannas känns som en mysig sitta hemma och dricka te-skiva. Charlottes mer en partyplatta. Så det beror väl på humör.
Men... Båda omslagen är tråkiga. Vem som helst hade kunnat slänga ihop ngt roligare i Photoshop på en halvtimme. Typ. På Charlottes känns ju texten lite malplacerad. Jag hade flyttat Charlotte mer till vänster så att texten inte hade varit framför henne. Hon måste ju inte vara centrerad på fotot...

Anonym sa...

Kära Oswald: Får man inte vila på gamla meriter alls i den här tävlingen? Tre segrar som soloartist är historiskt, något Sanna Nielsen aldrig kommer nå.

Oswald sa...

Käre Anonym, tyvärr inte.
Popkulturella positioner kan aldrig bli för statiska (som den verkliga monarkin) för i så fall skulle ju allt det roliga försvinna.
Däremot finns det ingenting som är roligare i melodifestivalen än en hejdundrande comeback.

Bortsett möjligen från Carolas fanatiska (och möjligen lite humorlösa/"ta saker och ting lite för mycket på allvars"-fulla) fans.