27 november 2008

Schlagergrammisar

Hela tre låtar från Melodifestivalen 2008 har nominerats i Grammiskategorin Årets Bästa Låt; Sanna Nielsens Empty Room, BWOs Lay Your Love On Me och Charlotte Perellis Hero ska slåss med låtar av EMD, Amanda Jensen, Veronica Maggio, Agnes, Markus Krunegård, Brolle och Kleerup Feat. Titiyo om vinsten.

Personligen skulle jag utan tvekan ge priset till BWO (LYLOM är årets mest spelade llåt alla kategorier hos mig) men chansen är nog minimal att någon av de tre MF-låtarna står på pallen. Möjligen skulle Sannas svensktoppsjuggernaut kunna överraska, men det är tveksamt.

I kategorin Årets Dansband hittar vi också några schlagerfavoriter, skivorna med Rongedal, Christer Sjögren, Linda Bengtzing och Charlotte Perelli ska där slåss emot en hel hög dansbandsplattor, och dessutom är Andra Generationen nominerade i kategorin Årets Folmusik/Visa och BWO är nominerade i kategorin Årets Grupp.

Flest nomineringar totalt fick för övrigt Kleerup, tätt följd av en av Schlagerprofilernas favorit-Idol Amanda Jensen med fem nomineringar.

Hela listan på nominerade hittar ni här, och Grammisgalan sänds direkt från Hovet i Stockholm av TV4 onsdagen den 7 januari 2009...och glöm inte att det är ni som röstar här.

Inga kommentarer: