04 december 2008

Mera om Marie...

Lite mer om det senaste tillskottet i schlagerbuketten: Marie Serneholts låt Disconnect Me var med ganska länge i juryrummet och var en av de sista hundra låtarna som fanns kvar inför slutomröstningen. Upphovsmännen beskriver låten såhär: "Ta en nypa John Barry (filmmusikkompositör, bland annat för flera Bond-klassiker), och blanda med lite electro. Värm med medelhav och mycket glädje och det blir förhoppningsvis något som spritter i benen."

Och i dagens Aftonbladet berättar Marie om att hon var aktuell på mer än ett sätt att vara med i festivalen 2009:
- Vi testade att spela in låten ihop men kom båda överens om att det passade bättre med bara henne. Det är en grym låt men jag kan ju inte vara med i två nummer samtidigt. (Om en eventuell duett med Agnes)
- Skivbolaget kom med en förfrågan och vi diskuterade det. Det hade varit jätteroligt men jag hade ju redan spelat in en låt. Och alla andra var upptagna med sina projekt. Vi kommer inte återförenas nu men man vet inte i framtiden. Då får vi väl döpa om oss till A-dults, säger hon och skrattar. (Om en eventuell A-teens-återförening)

Avslutningsvis så slänger vi in en A-teens-favorit...

4 kommentarer:

Holger sa...

Okej. Ytterligare en jokerlåt som varit med långt i juryarbetet, alltså. Skriven av "gamla mellorävar". Nej det känns som jokermomentet har urvattnats riktigt ordentligt. Det ska väl vara såna låtar och artister som verkligen breddar festivalen. Det tycker jag inte Marie Serneholt gör.

Oswald sa...

SÅ mycket Melloräv är väl knappast Tony?
Han hade med EN låt ifjol för första gången, och fick med EN till i år.
Är det en räv?

Att Jokrarna ska bredda är ju bara ETT alternativ. SVT får ju göra precis vad de vill med jokrarna. Ta med låtar de tycker juryn missat, ta med artister som de tycker skall vara med, eller specialbeställa låtar av låtskrivare de vill ha med.

Med det sagt så känns det som ett VÄLDIGT Pop-tjej-tätt år och jag hade kanske också hellre sett en kille som joker.

Men jag är ÖVERTYGAD om att EMD jämnar ut oddsen både med en drös killar och säkerligen med en specialskriven låt som breddar fältet skriven av nån cool låtskrivare.

Mika sa...

Tycker att det ska bli jätteroligt med Marie i Melodifestivalen, och hoppas på en kanonlåt. Men lite konstigt att de plockar in en låt som juryn valt bort, right?

I övrigt är "Heartbreak Lullaby" sjukligt bra, framförallt den o-upp-popade versionen som finns med på albumet ;)

Och ja, på tal om Melodifestivalen, ni borde vara gaaanska lyckliga över att eran favorit Lars Hägglund kommer vara med i Huskören nästa år? ;)

Anonym sa...

nä, denna låt är inget bra. // Jonas