09 januari 2009

En liten norsk-svensk-brittisk sammankoppling i schlager


Den 24 januari är det dags för den första deltävlingen av norska Melodi Grand Prix 2009. Sju artister och låtar tävlar om två finalplatser samt två Andra Chansen-biljetter.
I första delfinalen tävlar kompositören Christian Ingebrigtsen med låten Sweeter Than a Kiss och den framförs av unga sångerskan Charite. Ingebrigtsen var i början av 2000-talet med i pojkbandet A1 som hade hits med Same Old Brand New You och Caught in the Middle. Och Christians gamla A1-kollega Ben är just nu med i i brittiska kändis-Big Brother där även svenska tv-stjärnan Ulrika Jonsson är med. Ulrika var ju ESC-programledare 1998 tillsammans med legendariska brittiska kommentatorn Terry Wogan. Och titeln programledare kan även Melodifestivalaktuella Maria Haukaas Storeng (norska fjolårsvinnaren) stoltsera med, då hon och Per Sundnes (som brukar vara med i Inför ESC-programmen som visas i SVT varje vår) leder de norska uttagningarna.
Trailern för programmet ser du här, och här kan du höra smakprov på ALLA låtarna som tävlar i de norska uttagningarna.

FYI: I år tävlar sammanlagt 21 bidrag i Norge, vilket är tre fler än föregående år. Resterande deltävlingar hålls den 31 januari i Bodö, och den 7 februari i Grenland. Andra Chansen hålls i Ålesund den 14 februari och finalen arrangeras i Oslos arena Spektrum den 21 februari.
Bland de tävlande bidragen i delfinal 1 märks dessutom svenska låtskrivarduon Niclas Kings och Niklas Bergwall, som skrev Je t´adore till Kate Ryan 2006. Dom har här skrivit låten Tricky till tjejgruppen Velvet(!).

1 kommentar:

Anonym sa...

Var Ulrika Johnson programledare -98? Jag har verkligen noll koll på programledare i ESC. // Jonas