08 mars 2010

Ännu en ballad till årets ESC

Svenskarna kommer ju somvanligt helt strunta i det lilla övertag vi egentligen har i ESC genom att välja vårt bidrag så sent (eftersom vi skulle kunna kolla vad som sticker ut just i år) och skicka en ballad till Oslo, där det redan är så balladtätt att Globenfinalen framstår som en ravefest.

Suck.

Med det sagt: Alla ni som ska rösta fram Anna till vinst på lördag bör nog ta en extra titt på Belgiens bidrag som presenterades igår. Kanske är det nämligen då just till X-Factortvåan Tom Dice och hans Me and my guitar som ni kommer lägga era röstningskronor i ESC i år?

37 kommentarer:

Anonym sa...

Timoteij borde vinna... vi är helt sinnessjuka om vi skickar Anna eller nån annan ballad :)

Anonym sa...

Ha ha, precis vad jag tänkte.
Det måste bara bli Timoteij - till alla förståsigpåares stora "glädje" ;-)

Anonym sa...

Förståsigpåarna vill skicka Anna, Pernilla eller Jöback... och hela juryn består av förståsigpåare...

Alltså rent tekniskt sett är jag också en förståmigpåare, men jag förstårmigintepå förståsigpåarna :D

Katy sa...

Och Portugal har gjort bort sig REJÄLT nu i helgen. De skickade ÄNNU en ballad men en tjej som inte ens kan sjunga, medan folket röstade på en låt som skulle ha kommit bland top 10 i finalen åtminstone.

Juryns favorit och vinnare:
http://www.youtube.com/watch?v=keO2ZIltPhQ
Folkets favorit: http://www.youtube.com/watch?v=AdkqKPQTG-8

Kram på er!

Katy

NYC sa...

Expressens webb-omrostning visar foljande:
1. Anna Bergendahl 29%
2. Salem al Fakir 16%
3. Darin 13%
4. Eric Saade 11%
5. Timotej 9%
6. Jessica Andersson 8%
7. Peter Jöback 6%
8. Pernilla Wahlgren 3% / Andreas Johnson 3%
10. Ola 2%

2797 personer har svarat på frågan

Otroligt att Anna leder sa stort. Att Salem ar tvaa gillar jag, och att Timotej har 9% av rosterna gillar jag ocksa! Forvanad ar jag nog over Joback... Och Ola sist?

Anonym sa...

er anti-annakampanj börjar bli smått desperat... :(

Oswald sa...

Lägg ner.
Vi har ingen "anti-Anna kampanj" i den här bloggen. Och på vilket sätt är det anti någon att visa upp konkurensen i den tävling dit vi ska skicka vinnaren?

Dessutom: Av de ballader som finns i finalen - inklusive Salem - så är Anna förmodligen vårt absoluta favoritval.

Däremot förstår vi fortfarande inte storheten i låten. Anna är grym. Men låten förblir mellanmjölk för oss. På den punkten lär inte jag ändra mig i alla fall.

Och allvarligt, är det verkligen ingen som ser bara ett litet, litet problem i att skicka ytterligare en ballad till årets ESC, och som inte ser möjligheten i att istället skicka något som sticker ut?

eurofivestar sa...

Hade någon av upptempolåtarna varit en höjdare, hade jag nog hållit med er utan att tveka, men de är inte det :(((

Anonym sa...

jag tycker inte vi ska skicka en låt som sticker ut bara för att sticka ut, det gjorde vi förra året...hellre skicka det vi tycker bäst om, och detta vet vi ju skiljer sig åt i smak och tycke...själv tänker jag lägga mina telefonpix på Anna!

puss och kram

Anonym sa...

^^ Som "Puss och kram" sa.

Hennes ballad är förtjänt av seger. Dessutom en eller två klasser bättre än det mesta jag hört hittills av konkurrensen i ESC.

Därmed inte sagt att hon kommer vinna, eller ens komma högt i ESC.

Men låt oss inte bli för spekulativa, utan bara skicka det som vi gillar bäst av en dålig årgång.

Eller Darin.

/Pedro

Rebecca sa...

Förlåt, men jag tycker ni är dumma. Det är ju rent självmål att skicka ännu en ballad, fattar ni inte det? Dessutom är inte Annas låt ens bra!

Timoteij och Eric Saade har bra låtar, skulle jag rösta på en så hade det nog blivit Timoteij, just för den svenska genren. Den har aldrig presenterats i Eurovision Song Contest förut och jag tror att vi kan vinna på det, dessutom finns det många från andra länder (Norge, Ryssland, Stocbritannien, Spanien (speciellt)) som tycker att vi ska skicka Timoteij om vi vill vinna.

Jag vill vinna, och jag är smart nog att fatta att vi inte kan göra det med en medioker BALLAD! Herregud, vi ska VÄCKA Europa när de ligger och snarkar i sofforna! Vi ska övertyga dem att rösta på just oss, skickar vi en ballad så glömmer de bort oss direkt när nästa ballad börjar!

eurofivestar sa...

Fast glömmer jurygrupperna oss då? Det är ju 50/50 jury och telefonröster i Eurovision i år, både i semin och finalen. Och jurygrupperna brukar ge lite högre poäng till bra ballader.

Och i ESC 1994 så var 99% av låtarna ballader. Topp 2 blev ballader ändå. Det är bra att sticka ut, men bara om det som ska sticka ut håller.

Plus, i o m att så många länder verkar vara på balladhumor i år, kanske det blir en ballad som vinner ESC också...

Men allt det här är ju ren spekulation, vi vet inte hur det kommer att gå i Oslo för NÅGON av finalisterna. Vi kan gissa hur mycket vi vill. Jag tror inte Sverige vinner i år oavsett vad vi skickar. Det borde inte heller vara sååå svårt att ta sig till final heller. 17 låtar tävlar i semin, 10 går vidare.

Anonym sa...

Rebecca: Tror du inte att skicka Timoteij skulle ses som ett desperat försök att efterlikna Norges vinnare ifjol?

/Pedro

Anonym sa...

Jag måste få säga att jag är lite less på detta resonemanget om att skicka något som sticker ut, snälla ni som tycker så fick ju som ni ville förra året och vad gav det för utdelning? Det är inte nödvändigtvis låten som måste sticka ut utan artisten och inte bara i form av att han eller hon har en häftig scen show utan att hon eller han kanske berör eller går genom rutan. Allt svammel om mycket ballader i ESC vad spelar det för roll det finns ju år när det varit mycket upptempo. Nej, alla ni där ute rösta på precis vad ni vill Anna, Darin, Erik eller Timoteij eller vem det nu än må vara låt er inte påverkas av allt tjafs om att det är mycket ballader, en bra låt är alltid en bra låt.

Anonym sa...

Halleluja för ovanstående kommentar. Själv röstar jag på Darin på lördag för jag älskar låten och han är en duktig artist. Ska jag inte få det därför att det är en ballad ska jag tvingas rösta på Erik, Pernilla eller Timoteij bara för att det är mycket ballader i ESC fast jag inte alls tror på deras bidrag. Skärp er!!!!!!!!!!!!!

Jerry sa...

Vi ska skicka det bidrag som VI tycker är bäst och inte som vi tror passar Europa bäst. Då blir det alltid fel.

Jag gillar Darin, Jessica och Anna B, alla ballader och jag struntar högaktningsfullt i vad som går hem i Europa eller inte.

Anonym sa...

rebecca,
det var många från europa som bad på sina knän om att vi skulle skicka HERO och se hur det gick...
jag tänker fortfarande rösta med hjärtat oavsett..och den där kalkyleringen som svt och melodifestivalen top shots gör upp i och med startordningen känns bara så... tingeling..ryssland.

timoteij är kul, men lite för mkt markoolio för min smak. dessutom kan de faktiskt inte sjunga så värst bra. saade är bara trist. samma gamla kalla kempe stomp.

sen ligger fältet öppet för mig. anna, salem, darin...

kramar igen.

Anonym sa...

sen måste jag bara få säga att vinna inte alltid är det viktigaste.
många av mina favvo eurolåtar har kommit bland de sista en gång i tiden. men de har blivit klassiker för det.
go remedios amaya!

NYC sa...

jag tycker att detta med ballad/uptempo borjar bli lite fanigt. man maste ju skicka den lat man gillar mest--inte den lat man tycker ar femte bast men gar i ratt tempo!

vi har skickat uptempo latar sedan jill johnsons "karleken ar" 1998, om vi nu gillar en ballad bast i ar ska vi ju sa klart skicka den!

Lina sa...

Jag dör om Anna vinner. Blö.

Anonym sa...

PRECIS, RÖSTA på det NI tycker om INTE det som man tror kommer funka, för det kommer ändå aldrig funka. TÄNK med hjärtat iår istället för hjärnan. OCH Malena var mitt hjärteval.. // Jonas

M sa...

Tycker Jöback fått för lite uppmärksamhet här, är det bara jag som gillar hans bidrag? Trodde först inte på den men blev impad i direktsändningen och är för mig klart bäst av balladerna, bryr mig inte om hur gammal han är... Sen är Saade det självklara valet av uptempolåt, ok låt, snygg show och artist-vilket är viktigt-och är övertygad om att ESC kommer älska den. Anna är bra men för enkel i mitt tycke, Timoteij för tramsiga, bla bla...

Nej, heja Saade och Jöback!

Oswald sa...

@eurofivestar: Ja, det är ju där problemet ligger. Årets upptempolåtar har varit alldeles för svaga och finalen har inget upptemponummer folk kan enas kring. Så det är klart det blir en ballad. Men visst är det surt att vi skickat upptempo i åratal (och haft några riktigt schysta ballader vi kunnat skicka) och när det sedan är lite gräddfil för upptempo så vill hela Sverige skicka ballader.

Men du har en poäng i att balladtrenden kanske är så pass heltäckande ute i ett krisdrabbat Europa så det är det enda rätta att skicka oavsett om vi får 17 ballader på ett bräde?

Och ni andra behöver nog inte vara rädda heller. Folk lär tänka lika lite på ESC när de röstar i Globen i år som alla andra år. Vilket jag kan tycka är helt korrekt och okej.

Så länge man sedan inte rasar och skriker om Björkmans avgång om vi floppar igen och istället rycker på axlarna åt resultatet då också, då är jag den första att skriva under på att det är helt rätt inställning.

Med det sagt är jag förresten just idag ganska säker på att det blir Anna, Darin eller Salem som vinner...och personligen så är en av dem en stor favorit som jag spelar massa just nu, men jag skulle hellre se att en annan av dem vinner. :)

Anonym sa...

det är säkert så att huruvida en ballad eller upptempo har störst chans i oslo, respektive vilket startnummer i globen som är bäst, är extremt ovetenskapliga och förmodligen helt obetydliga ämnen.

men å andra sidan - hur mycket tråkigare och fattigare blir denna debatt utan dem...

Riktig musik sa...

vad skiljer salems låt från alla andra finalister?

rätt svar: den är inte skriven av en festivalstämplad kompositör! det är med andra ord en RIKTIG låt, om uttrycket ursäktas.

så heja salem. var tredje år brukar ju en sån låt vinna!

MrR sa...

@Riktig musik: Förlåt, men det där var verkligen det töntigaste jag har hört.

M sa...

Glömde ta med honom i min kommentar förut, Salem alltså, älskade den från första stund. Tyvärr har jag märkt att den blir lite tjatig i längden, upprepar ju samma refräng typ tio gånger, men är ju inget som märks om man inte hört den så mycket och alltså funkar i ESC, för den är väldigt snyggt gjord och sätter sig direkt.

Anonym sa...

Salems låt är grymt bra också, då är det av den anledningen man ska lägga sin röst på just honom. Om en låt har upphovsmän a´la "gammal räv" som man tycker ska representera Sverige, så ska man självfallet lägga sin röst på den. Det finns kanske en anledning till att vi har en del hemvändare i melodifestivalen, de gör grym musik. Tänker lägga mina röster på en riktigt gammal räv ;-)

Riktig musik sa...

Ber om ursäkt för att jag skrev mitt inlägg på fel forum... :)

Anonym sa...

Listen to your heartbeat, säger jag. Uppmanar alla att rösta med det som KÄNNS bäst. Mindre hjärna, mindre taktik, mer hjärta. Det är sådana låtar som sticker ut.

Jag tror överhuvudtaget inte att låtar plockar röster av varandra i så stor utsträckning, utan att de som förtjänar röster också får dom oavsett motstånd. Det är skillnader på ballader och ballader. Tror skillnaden ligger i kvalitén än i genre eller tempo.

Calle från Uppsala sa...

Det klart att alla som röstar ska rösta på den låt som de tycker är bäst,taktik eller inte.Det ända jag bryr mig om i år är att vi tar oss till finalen på lördagen i Oslo. Tio bidrag från varje grupp går vidare. Skickar vi en ballad så ska den mäta sig mot Ukraina,Kroatien,Irland,Georgien,Cypern och i viss mån Armenien. Israels bidrag är inte klart ännu,men kan även det bli en ballad till. Bulgarien,Schweiz och Turkiet kvalar med pop/rocklåtar. Danmark med Gsonschlager och Holland och Litauen med urusel buskis båda två. Med tanke på röstningsläget dessa länder och deras grannländer emellan samt vilka länder som brukar rösta på varandra så är jag inte säker på att vi går vidare till finalen. Det borde i så fall innebära att vi inte får kvala 2011? Det skulle vara en katastrof och det skulle göra denna blogg väldigt tråkig 2011. Om sedan Sverige kommer på 25:e plats i finalen spelar ingen roll,det viktiga är att vi har möjlighet att kvala 2011.

Anonym sa...

Nu förstod jag inte riktigt den; MEN ALLA som vill får väl vara med i ESC? Oavsett placering?

Och VEM kan säga vad RIKTIG musik är? Det ligger väl i betraktarens öron?

Och det kommer bli en sjukt spännande final iår med, det får man ge CB credd för..

// Jonas

Anonym sa...

OCH frågan ÄR om någon ballad kommer att kunna mäta sig med Is it true,, I MITT tycke tidernas bästa ballad då jag fortfarande inte kan få nog av den. OCH det är inte ofta jag lyssnar på en ESC låt i ett år..

// Jonas

Anonym sa...

"...inte får kvala 2011"?! Vad snackar du om? Alla som vill va med får ställa upp i semifinalerna om en plats i finalen, och förra årets vinnare + de fyra största länderna är redan med, hur kan du ha missat detta?!

Anonym sa...

Först och främst självklart får Sverige vara med även nästa år hur dåligt det än går. Sen tänker jag så här inför finalen och hur jag tänker lägga min röst. Jag har förstått att Anna är mest populär hos folket men absolut minst populär för mig så den artist som har störst chans att vinna över henne när juryn lagt sina röster och med möjligheten att hon får högsta poäng av folket. Så tänker jag göra för jag har så många jag gillar i finalen så alla är bättre än lilla Anna.

Calle från Uppsala sa...

till anonym 00.16 och 07.39. Ni har rätt och jag har fel angående kvalreglerna. Ber om ursäkt för mina bristande kunskaper i ämnet innan jag skrev något om det hela. Jag tror dock fortfarande att vi kommer få det svårt att ta oss till final oavsett vilken låt vi skickar i år.

Anonym sa...

ÄH. Skit samma om vi kommer 10 eller 15.

ANNA is it.

Vilken underbar talang. Låten, si o så, kanske, men bra mycket bättre än i princip ALLT som vunnit lokalt hittills.

Vi kanske tom kan nå final med henne, o det vore mer än det mesta andra vi har att välja på.

/Pedro