09 mars 2009

Fortfarande Ugglas i topp!

Aftonbladet nollställde idag sin "vem vill du ska vinna i Globen"-undersökning och la upp en ny. Efter att drygt 15.000 personer röstat är dock tendenserna de samma: Caroline af Ugglas favoritskap berodde inte på någon form av "hon har precis sjungit för tio minuter sedan"-effekt från Andra Chansen, utan är helt enkelt ett cementerat faktum.

Och ja, vi som har följt de här undersökningarna varje år vet att de såklart inte är 100%-igt tillförlitliga, men att tendenserna alltid, alltid har stämt.

Så om inte 2009 går till historien som ett av de mest oberäkneliga åren någonsin verkar det som om Caroline får folkets topp-poäng på lördag, tätt följt av Måns och sedan Malena. Utan poängkärlek från folket blir i så fall Sofia, Molly, Emilia och Agnes. Låter inte helt orimligt kanske?

Vad gäller iTunes-listan så har Caroline tagit över tronen även där, men att folk köper mindre Måns, Malena och Agnes nu än förra veckan är kanske inte så konstigt, då dessa legat konsekvent i toppen sedan låtarna släpptes.

Frågan är alltså huruvida Caroline lyckas imponera även på juryn, eller om vi har en ny Martin Stenmarck/Charlotte Perrelli-situation på lördag om Snälla, Snälla skulle sopa hem 144-poängaren?

Kommentarer på det?

34 kommentarer:

Mika sa...

Skicka Ugglas till ESC?
Näe. Fy.

Alexander sa...

Snälla snälla låt inte Ugglas vinna.

Anonym sa...

Jag tycker hon är en kul skräll, men känns väl ändå lite väääl risky att skicka henne till Moskva, eller jag vet inte vad som INTE skulle vara Risky iofs. Det kanske går hem....

Johan sa...

Vinner Caroline så kommer jag aldrig mer att satsa en endaste svenskt ettöring på att betta på melodifestivalen. Då är det uppenbart att jag inte fattar någonting när det gäller den här tävlingen och hur folket tänker/röstar.

Sandra sa...

144 poäng?? Jag antar att ni menar 132, eller??

Sandra sa...

Såklart inte!! Sorry, den här internationella juryn har inte gett något bestående intryck på mig tydligen :) 144 it is.

Biffen sa...

Don't worry Johan, Ugglan vinner inte! Tacka juryn för det! :)

Anonym sa...

Pinsamt om af Ugglas vinner! fruktansvärt framträdande och låten är vedervärdig!

P sa...

Vore så befriande om Ugglas vann! Snälla, snälla. Låt oss slippa överkoreograferade och kyliga schlagertakter i Moskva. Varken Måns eller Malena kommer att sluta lika högt som Ugglas där..

..och fantastiskt kul om en Andra Chansen-låt drar hem allting.

Eurovision-fältet ser f.ö. svagare ut än på flera år. Schweiz står högt över allting annat och Norge vinner. Ja, det är bara Tjeckien, Sverige och Belgien som inte är klara med sina låtar än. De senaste årens vinnaren kan räknas bort redan nu: Lettland, Ukraina, Ryssland, Finland, Grekland, Serbien och Turkiet.

..så vägen mot pokalen är helt öppen för Norge!

Pär sa...

På escnation.com har närmare 40-talet Eurovision-fans röstat - en större och minst lika kompetent internationell jury med andra ord. Så här blev resultatet:

1 SNÄLLA SNÄLLA : Caroline Af Ugglas 268
2 STAY THE NIGHT : Alcazar 249
3 LA VOIX : Malena Ernman 238

4 MOVING ON : Sarah Dawn Finer 231
5 HOPE & GLORY : Måns Zelmerlöw 202
6 LOVE LOVE LOVE : Agnes 181
7 BABY GOODBYE : E.M.D. 168
8 SÅ VILL STJÄRNORNA : Molly Sandén 140
9 ALLA : Sofia 127
10 YOU'RE MY WORLD : Emilia 120
11 1000 MILES : H.E.A.T. 106

..sedan går det ju diskutera huruvida Eurovision-fans har koll på vad som funkar i ESC, men trots icke-engelska och ett stillsamt oglittrigt framträdande är det Ugglas som är favoriten. Hon var också den som hade flest 12:or, men också en hel del låga poäng. Hata- eller älskalåten alltså.

Elias sa...

Åh nej! Fröken af Ugglas är så jävla dålig att jag blir alldeles ledsen i ögat när jag hör låten. Jag håller på Malena Ernman.

Tommy sa...

Måns vinner, det är redan klart, tyvärr. Lika uppenbart som att Perrelli skulle vinna förra året, förstår inte att endel inte tycker det är ett förutsägbart år iår.
Emd kommer 2:a med Malena, Sarah och Ugglas i hälarna.
Älskade Agnes då? Hoppas verkligen hon lyckas ro hem tittaröster, annars gråter jag resten av året!

Jerry sa...

Vinner den där Ugglan då blir jag förtvivlad. Är svenskarna så deprimerade? *bävar inför lördagen*

Eva sa...

Det är ju helt sinnes att Ugglas leder överallt - Men väldigt kul! Håller med P.

Oswald sa...

Just nu känner jag mig som en vinnare - fan vad bra ni är allihopa som skriver in här! Sjukt kul att läsa.

Själv är jag helt för att vi skickar ett "älska eller hata"-bidrag till ESC i år. Jag vill att vi chansar lite!

Däremot håller jag hellre på Ernman än Ugglas i det fallet - men kör hellre på Ugglas än Måns.

Och nope, jag tror inte alls att det är så självklart att Måns vinner (och definitivt inte att EMD kommer tvåa) även om det såklart finns risk att Caroline är årets Sanna (innerlig ballad med flest telefonröster men lite stöd från juryn) och Måns är årets Charlotte (i alla bemärkelser jag kan komma på).

Det skulle förövrigt också betyda att Malena är årets BWO - min favorit som Pär avskyr och som kommer trea. :D

Å så bara för att det sägs så sällan numera: Heja Alcazar!

Anonym sa...

Jag kan ställa mig bakom och ge mitt stöd till alla bidrag som är i final... Utom af Ugglas, den hemska kvinnan FÅR inte vinna! Sarah, Alcazar eller Malena tycker jag...

Micke sa...

Jag blir livrädd av de där siffrorna. Om af Ugglas vinner känns det som att 68-rörelsen för första gången fått fram en segrare i MF....

Jag tror att det bästa sättet att stoppa Caroline från att vinna är att det målas upp en tydlig motståndare som anti-Carolinerösterna kan samlas kring. Det är inte omöjligt att den personen kan vara Malena Ernman som jag peronligen inte älskar men tycker är 100 gåner bättre än Snälla Snälla.

En seger för Måns känns mer och mer avlägsen för varje dag som går. Jag tror som er att Sarah, Caroline, Alcazar och Malena mycket väl kan vara de bidrag som får mest poäng av juryn.

Anders sa...

Jag tror iofs ändå att "vi har nyss hört Caroline"-effekten finns där. Det var ju nu över en vecka sen folk hörde Malena sist och ännu längre sen de hörde Måns (även om han spelats lite på radio). När de ställs head2head så får vi se vad stjärnorna vill och änglarna bestämt... Öppet är iaf bara förnamnet.

Jag hoppas på Malena. Men hellre Caroline än Måns; jag gamblar gärna i Moskva.

Anders sa...

Jag tror iofs ändå att "vi har nyss hört Caroline"-effekten finns där. Det var ju nu över en vecka sen folk hörde Malena sist och ännu längre sen de hörde Måns (även om han spelats lite på radio). När de ställs head2head så får vi se vad stjärnorna vill och änglarna bestämt... Öppet är iaf bara förnamnet.

Jag hoppas på Malena. Men hellre Caroline än Måns; jag gamblar gärna i Moskva.

Andréas sa...

Jag hoppas verkligen att röstresultatet kommer se annorlunda ut än hur Aftonbladets läsare har röstat.

Ugglas låt är skön på sitt sätt, men det är inget jag vill skicka vidare till Moskva.

Skulle helst se att Malena tar hem hela sk*ten. Men annars skulle jag väl häller inte ha något emot att skicka Alcazar eller Dawn Finer.

Vad beträffar Måns så hoppas jag innerligt att han kommer som högst på 5e plats, då hans låt inte alls är wow på något sätt. Hade han tävlat med Cara Mia först i år hade jag inte haft något emot om vi skickat honom, men Hope & Glory är inte lika stark.

Alexander sa...

Appropå ingenting... men tycker att "Hope & Glory" är mycket bättre än Cara Mia.

Anonym sa...

huh,, NEj inte caroline,, Jag somnade när hon sjöng alt. gick på toaletten (jag kommer för alltid bli deprimerad om så händer,, kommer NOG aldrig komma över det),, Nä jag hoppas SDF, Alcazar eller Malena ror hem detta.. Agnes TROR jag skulle kunna få relativt höga tittarpoäng. // Jonas

Malin sa...

Malena leder Expressens undersökning!

Oswald sa...

Jag såg det Malin, men allt för få har röstat hittills för att det ska gå att jämföra. När det gått över 10000 så ska vi ta upp den!

Kristian sa...

Var det inte så att förra året var Perelli och toppnoterad på de där sidorna???
Det känns lite som i Sverige över lag, här tycker man, men röstar inte... Dagen efter skanderar man, fel låt vann. I slutändan har de som skriker inte röstat iaf...
Så känns det tyvärr ibland!

Men nu ska vi inte förstöra glädjen! Jag håller stenhårt på Malena Ernman och startade nyss en klubb på Facebook *Malena till Moskva*

//K

Johnny Roastbeef sa...

Malena i topp även hos Svenska Dagbladet! 2505 röstande!

http://www.svd.se/sportspel/nyheter/artikel_2565699.svd?service=poll

Anonym sa...

Ville bara nämna det otroliga att samtliga (utom ett: Next3) låtar från Melodifestivalen ligger på iTunes Topp 100; Caroline som ni skriver etta och Mikael Rickfors på plats 100! :)

Två låtar som INTE tog sig till final finns på Topp 10; Star Pilots (6:a) och Lili & Susie (8:a) som även har sin Oscar Holter Remix på listan (69:a).

32 låtar av 100! Inte illa!

Anonym sa...

Om Måns gör balladversionen av Hope&Glory skulle jag kunna tänka mig honom som vinnare
http://www.youtube.com/watch?v=eJhp6hhyQUg

Robert sa...

Hur kan man ha Ugglas som favorit när de flesta säkert inte ens vet om hon kommer sjunga på svenska eller engelska i Moskva om hon vinner eller ifall hon ens kan engelska och hur det skulle låta? Det undrar jag.

Oswald sa...

Hon kommer sjunga på svenska i Moskva om den situationen kommer uppstå.

Robert sa...

Förskräckligt.

Fredrik sa...

Ja FÖRSKRÄCKLIGT är milt uttryckt! Ugglan är så pinsam att jag inte kan titta på henne på TV. Låten är så medioker och tråkig. Hon kan få lite cred för att hon är en annorlunda artist i dessa sammanhang men då kan man åtminstone snickra ihop en lite bättre komposition än tafliga "Snälla, snälla". Jag tror jag startar en klubb på Facebook som heter "vi vill inte se Ugglas i Moskva"!! heja Malena och glöm inte att gå med i Facebookklubben "Malena till Moskva"!

Anonym sa...

Oj det fanns visst en hel del anti Ugglas klubbar på Facebook och naturligtvis även Caroline till Moskva...hahaha, roligast är nog klubben "Vilka droger använde Caroline af Ugglas?" hahaha!!

suqata sa...

Malena är/har den sämsta låt som någonsin gått till final.
har hört liknande skit förut och "riktig" operamusik är så mkt bättre.