30 januari 2009

Godbitar från schlagerbloggträff...

Är på bloggträff hos Telia med ett gäng schlagerbloggare. Olika personer gästar konferensrummet och berättar om sina schlagerrelaterade jobb, och alldeles nyss gästade Christer Björkman & Ronnie Lantz som berättade en del saker, som ni kanske, kanske inte kände till:

* Just nu arbetar Björkman med artisterna och deras scennummer, och det är enligt honom ett väldigt stötande och blötande ekonomiskt. Nu får artisterna verkligen skära ner på de dyra sakerna som de upptäcker att de inte har råd med...

Hmm, Alcazar kanske får återanvända sin halva discoboll från 2005 trots allt...

* Ledordet för festivalen 2009 är "Oförutsägbart" menar Björkman, och sa att de senaste tre åren haft sina fixstjärnor (Carola, The Ark & Charlotte). I år tror han att det kommer vara väldigt öppet när det gäller vem som tar hem segern, och att media kommer att hitta fler artister att fokusera på.

* Scenen är som vi berättade tidigare stor och djup. Ronnie Lantz säger att ledorden för scenen varit: wow, smart, extranagans, gränslöshet, übermodern och Nangiala. Det sista ordet tycker jag själv låter oerhört luddigt, men samtidigt spännande. Scenen ska också vara så pass ombyggnadsbar att man som tittare emellanåt inte kommer att känna igen sig vilket håll man filmar från.

Här är SVTs datoranimering av scenen:

* Den internationella juryn kommer som sagt att avlägga sina röster i Globen INNAN den första artisten uppträder. Och juryn består av minst tio personer som alla har nån slags ESC-koppling, vissa är (precis som Christer Björkman) Head of delegation för olika länder, och vissa kanske till och med ha tävlat i ESC.

Inga kommentarer: