28 februari 2009

Agnes & Malena tåg pågatåget in i Globen

Hoppla!
Vad hände där egentligen?

Agnes var det väl kanske ingen tvekan om. Trots att ingen av oss får vinnarfeeling av Love, Love, Love är det en skön discodänga (skriven av en av Schlagerprofilernas partypolare Anders Hansson, som nu har två låtar i Globen) med en säker artist som just nu tillhör bland de största i Sverige...och minsann...nu har vi en halv Idolfinal (fem pers) i Globen!

Men sen...
Kempe vs Kempe, och även om vi kommer bli två mycket rika män om Malena vinner i Globen (vi har satt bra med pengar på henne när oddsen var 75ggr pengarna) så var (är) ju Sarah Dawn Finer vår favorit att vinna hela tjottaballongen och där försvann det vinnarbuzzet i en oväntad duellförlust... Sjukt trist.

Fast då får man fokusera på det positiva!
Självklart är Sarah ändå i Globen (om inte annat på grund av den internationella juryn) och vår vän Fredrik Kempe fick ju värsta revanschen för sin operalåt (hans enda bidrag han skrivit helt själv - it's like his baby) som han avslöjat att han skickat in i flera år men som juryn plockat bort tills en jokerplats blev ledig i år.

Resten då?
Jag drar en lättnadens suck över att Thorleifs är ute, förstår inte att flera blev avskräckta av de fåniga piloterna (jaja, det ÄR en catchy låt...men ändå) och morrar över att alla våra Andra Chansen favoriter ligger på samma halva, medan den nedre halvan (räkna med piloterna i Globen) är fullständigt ointressant i våra öron.

Och usch, usch, usch för att ingen förstod hur fantastisk Killing Me Tenderly är. En sjukt bra låt, värd ett långt, långt bättre öde...som den förhoppningsvis får på en radio nära dig snart!

Nu blir det efterfest här, med många blandade känslor hos folk vi lärt känna och med ett dansgolv där alla 32 låtarna får spelas för första gången, och efter att en av oss varit på en snabbvisit i Chicago och den andre förhoppningsvis blivit av med sitt halsont och sin feber så hörs laddar vi batterierna för en sjukt spännande Andra Chansen bland delfinerna i Norrköping.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Kan hålla med er om både Thorleifs förfall och det orättvisa i Killing Me Tenderly.

Men, det var fantastiskt att god musik och artisteri vann över Sarah Dawn Finer.

Dessutom skulle Malena antagligen ge Sverige en av de bästa resultaten på många år i ESC.

Dock, tror jag inte Sverige röstar "smart" då det gäller, utan det blir antingen Måns, EMD eller Alcazar.

Och om det slår in, hoppas jag verkligen att Alcazar vinner. Klart bästa framförandet iår. Tätt följt av Malena, förstås.

/Pedro

Anonym sa...

Agnes var verkligen rätt artist att skicka vidare till Globen! Annars tycker jag att det bästa med kvällen var Petra Medes frisyr! Så vill jag också se ut! Ni råkar inte ha några bilder på henne? Kram!

Anonym sa...

Nu när jag hörde helheten av låtarna i kväll,, så TROR jag faktiskt det kan gå bra för Agnes i Moskva, FAKTISKT, den var betydligt bättre i sin helhet än på SVT:s en minutsklipp,, HEJJA // Jonas

Alexander sa...

Agnes hade helt klart bästa låten ikväll. Riktigt skön disco. Fantastiskt. Synd att rösten var lite borta ikväll, men det märktes ju att hon var förkyld.

Ser gärna Agnes i Moskva.

Anonym sa...

Läste just er recension på QX.

Nej, tro mig, Sarah hade varit fullkomligt chanslös i Moskva med det.

Kan för mitt liv inte ens komma ihåg en enda rad i den "låten".

Må hon få en fullträff på Svensktoppen, men skona oss i ESC från sånt!

/Pedro

Anonym sa...

Killing Me Tenderly:

Tråkigt, omotiverat, och konstigt. Verserna och refrängerna låter som två helt olika låtar. Verserna är bättre; suggestiva och sexiga, medan refrängerna blir gammel-schlager. Och precis som många undrat under veckan: Varför är detta en duett?

Dessutom är refrängen ett hopkok av "Lyssna till ditt hjärta" och "The Winner Takes It All", och plagiat är inte kul!

Att den här låten skulle hamna utanför topp fem var min största önskan för kvällen. Sedan var Malenas skräll jättekul! Chanslös i Globen, men ändå kul!

sysys sa...

Att Malena och La Voix kom til Final är helt fantastiskt för den var henne jag röstade på hela kvällen för att jag inte trodde hon skulle komma dit, men det är nästan orättvist ass så många bra låtar skal komme i samma final och det var nog därför Anna och Maria hamnade utanför för de hade en helt fantastisk låt, och kanske som ni säger kanske den bästa någonsin....

Men "Guts" Sverige sänd Malena och La Voix det kommer att ruska om i den vanliga schlager världen som kommer att älska henne och i den seriösa Opera världen som förhoppningsvis kommer att omfamna detta också....

Andreas sa...

Vilket spelbolag hade 75 ggr pengarna på La Voix? =)

Charlie sa...

Killing me tenderly är otrolig. Men inte har väl Kempe skrivit La Voix helt själv, Malena står ju med som textförfattare?