21 februari 2009

Eftersnack i Leksand

Efter några veckor där "på pappret"-favoriterna fallit så blev resultatet i Leksand plötsligt precis de alla sagt sedan startfältet offentliggjordes: Det handlade om tre kandidater - och BWO fick dra det kortaste strået.

En "inte tillräckligt direkt låt", "för konstiga kläder" eller helt enkelt "folks längtan efter två artister som inte varit med två gånger de senaste tre åren" är väl några av anledningarna som regnat in via sms under de senaste minuterna. I vilket fall: Duellen mellan BWO och Lili&Susie är såklart en mardröm internt för Schlagerprofilerna och vi har lovat oss själva att försöka låta bli att tala om/tänka på det tills vi väl är där - som att dra ut en tand typ. Men det lär inte bli en vacker stund för vår vänskap.

"BWO mot Lili&Susie? Får jag hata Molly för det? Ja, så vill stjärnorna!" messade förresten en polare.EMD och Molly då? Personligen tyckte jag grabbarna var bäst när det gällde och jag får väl erkänna innan någon annan outar mig att jag nynnat på låten hela dagen. Klart EMD ska vara i Globen...men de är inte mina favoriter till Moskva.

Molly var däremot sämre än på repen och den där magin jag upplevde första gången jag såg henne dök upp först när hon var klar. Men fan vilken kul brud - ljusår från Amy Diamonds dagisvibbar när hon snackade med Petra!

...och Petra ja. Har hon någonsin varit bättre eller snyggare än ikväll? Med rena Lena Ph-utseendet gled hon coolt genom sändningen utan att ständigt blicka på manuskorten som innan. Vi känner doften av succé när vi väl når Globen.

Resten? Yeah, well. Rickfors höll på att ge oss magsår, men en femteplats kan väl så här efteråt kännas som det kvittar även om jag tycker Velvets sjätteplats var djupt, djupt orättvist. Halva bög-Sverige verkar hållt med mig också om man ska se till sms från vänner och bekanta, så välkommen till gayklubbarna ännu ett varv Jenny! We love you.Rigo som fyra var väl lite kul (inte minst för att vi lär spara pengar i deras AC-duell mot af Ugglas...we don't care that much) och internationella juryns val av Sofia kändes väl för en gångs skull lite motiverat. Och ja. Jag var tydligen den ende i Sverige som gillade Maja.

Det var Leksand det.
Nu ska vi åka alldeles för länge till hotellet i Tällberg och leta upp de av våra vänner som är där för lite kalas. Nästa vecka bär det av till Malmö, och då...då mina vänner blir det fanimej åka av!

10 kommentarer:

Catenacci sa...

Nä, jag gillade Maja. Jag blev faktiskt uppriktigt förvånad över att hon inte gick vidare bland de fem till omgång 2...

Anonym sa...

EMD var INTE särskilt bra,.. Jag hoppas FAN inte den vinner bara, jag tror inte ett dugg på den låten i moskva. OCH sofia? TACK JURYN!! TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK // Jonas- som hellre sett velvet i final ist för EMD, molly var så klart lysande.

Anonym sa...

Jag gillar inte Molly alls. EMD har en bra låt men ser lite för rädda ut på scenen.

Kanon att Rigo gick till Andra Chansen, den låten tror jag blir en jättehit.

Synd om Velvet. Snyggt nummer!

BWO = årets Androla?

Maria sa...

UNDERBART HEJA EMD

Johnny Roastbeef sa...

3.20 på Molly direkt till final i januari, tack å bock PAF.com! :) Nu går vi hela vägen @35ggr oxå! ;)

Alexander sa...

Nej, du var inte den enda. Maja rulez.

Pär sa...

Soffomröstning á la Pär&Anna:

1. Velvet 22p
2. E.M.D. 20p
3. Maja 12p
4. BWO 12p
5. Sofia 12p
6. Rigo 5p
7. Molly 3p
8. Mikael 0p

Stefan sa...

Både jag och min pojkvän gillade också Maja. Skön låt och hur söt är inte tösen?
Är såklart också förkrossad över BWO vs Lili & Susie-dramat i Andra Chansen. Heja Lili & Susie!

MelloMats sa...

Maja och Velvet förtjänade bättre placeringar. Velvet så ut som en blandning av prinsessan i Super Mario och en marsipantårta. Låten var bra också, väldigt mycket Madonnas 80-tal, typ Holiday och Lucky Star.

Erika B sa...

Efter alla dessa artiklar om fusk från SVT & inte minst Christer Björkman så förstår man att det verkligen inte är så!!! Varför kunde de annars inte ordna så att Lili&Sussie möter Rigo i AC och BWO möter Caroline af Ugglas. Tråkigt att 2 så bra låtar skall möta varandra... Känns verkligen som någon skrev ovan; Androla förra året!!! Tycker också att Maja var väldigt bra (och inte minst söt).