10 februari 2009

Eurovision Song Contest in Oslo 2010?

Nu har fyra olika personer (vars musik- och schlagerkoll jag litar på av klart varierande grad) berättat för mig att norska underbarnet Alexander Rybak inte bara kommer sopa hem segern lätt i den norska nationella finalen, utan även solklart sopa hem hela eurovisiontävlingen för tredje gången till norrmännen.

Själv ser jag förstås att den unge mannen har ett ganska unikt och charmerande självförtroende på scen, men jag är samtidigt allergisk mot den här typen av naturromantiska etnosoppor med fejkat fiolspel.

Nåväl. Självklart så måste jag fråga våra bloggläsare om deras åsikt kring Fairytale också. Nååå. Vad säger ni? Norge 2010? Eller inte ens självklar representant för lusekoftorna bortom Bergen?

20 kommentarer:

Susjos sa...

Wow! Han vinner i alla fall i Norge....!

Birdseed sa...

Har samma skepsis mot sunkig folk-pop (ej att sammanblanda med pop-folk, som jag gärna ser mer av i Eurovision, var det typ 2006 sist?) men samtidigt tycker jag att ungen har charm som kan funka. Fast här i sverige brukar knappast "snyggast-på-innebandygymnasiet"-looken funka, kolla vad som hände i lördags t. ex.

eurofivestar sa...

Yäk. Han är som 2000-talets Egon Egemann. Inte bra. Alls.

Anonym sa...

Jo, han kommer vinna stort i Norge. Men tveksamt om det räcker hela vägen i Moskva.

Susanne sa...

Jag inte en aning om vad som annars kommer tävla i Norge men OM denne fiolspelade lille charmör blir Norges bidrag så tror jag han kommer bli farlig i Moskva. Lite lagom flört med slaviska rytmer och en blick som definitivt går genom kameran... jodå. Och det är ju i alla fall inte en nykelharpa i sikte...

Anonym sa...

Publiken verkar ju gilla det. ^^ Och snygg är han ju;) men nu till musiken :P

Den är mkt bättre live än på cd. Däremot tycker jag att han kunde ha större utstrålning. Men det är en låt som jag tror östeuropa kommer tycka om. Men vinst i Eurovision blir det inte,, om han ens vinner i Norge. Min favorit är Alexander Stenerud med "Find My Girl", mycket bra sångare och en kanonrefräng! Låtarna "Butterflies" och "Tricky" är också bättre än Rybak.

Anonym sa...

Det var OK att den gick till Norsk MGP-Final och i Norge höjer dom den till skyarna och säger som sagt var att den kommer att vinna. Jag hoppas att Normännen har bättre omdömme och inte röstar fram Alex som vinnare! Årets upplaga av N MGP tycker jag var ganska svag.

Alexander sa...

Tråkigt.

Teddyrox sa...

Helt självklar segrare i Oslo och hittills segrare i Moskva också. Inte för låtens skull, den är en 3+, men för Alexanders skull. Längesen så mycket charm samlades i en och samma person!

Anonym sa...

Måste man komplicera siandet om vinnaren? Alexanders låt är rolig, men jag tror inte att det är en ESC-vinnare. Toppstriden - javisst, men samtidigt känner jag inte tillräckligt många gemensamma nämnare med tidigare års vinnare. Däremot hoppas jag att Alexander får åka till Moskva. :)

/Freddy Smart*ss

Anonym sa...

Uteslut inte att Aleksander Rybak vinner hela ESC. Det här är jättebra, genuint och verkar inte vara spekulativt stylat. Låten har en fiolslinga som fatnar och en klappvänlig fantastisk vers. Han har bra röst och bra scennärvaro. Dessutom kan han både tala ryska och spela på fiolen. Ett minus dock: stoppa in tungan!

Anonym sa...

Jag gillar verkligen Alexander's låt.
Enda problemet jag har med framträdandet är väl hans "Idol"-look och flirtiga blickar i kameran. Låten blir betydligt bättre om man slipper se honom. Men å andra sidan finns det nog tjejer som tycker att han är söt, så det behöver inte vara en nackdel i Moscow. Östeuropa brukar ju gilla sånt.

Låten i sig är riktigt bra! Fiolerna, rytmen, den mäktiga refrängen, känslan och inlevelsen i rösten (Det låter verkligen som att han menar det han sjunger, även om han inte alltid ser ut att göra det.)
Jag har dessutom hört att han har skrivit låten själv. Det är ett stort plus. Och han spelar ju fiol på riktigt, det är inte bara någon fånig PR grej.

Så sammantaget: Ja, jag tror Norge har stora chanser i Moskva. De kanske till och med vinner, och i så fall är det välförtjänt!

Alexander sa...

Varför skriver alla som "Anonym"? Zzz.

Ellen sa...

Hjälp. Det är ju bara bra när han INTE sjunger. Pojken kan ju inte sjunga.

Mick sa...

Som jag har förstått det så var fiolspelandet inte fejk, det var stora rubriker i norska tidningar om att något hade gått sönder på fiolen, men att han lyckades i alla fall, då måste han väl ha "fiolat" live antar jag?

Rallebullen sa...

Ojojoj! Blir detta inte Norges bidrag blir jag synnerligen förvånad. Charm och röst, lite som Mums-Mums, fast bättre. Tung-gung! Jag förutspår vinst i Norge samt bästa nordiska resultat i Mockba. Kanske topp 5, troligare topp 10.

Oscar sa...

Seriöst?
Om Norge skickar det här till Moskva kommer jag behöva terapi!

Anonym sa...

Video borta!! // Jonas

sysys sa...

Nej nej nej... Han kan faktiskt spela fiol och är classiskt skolad men usch..... Tacka vet jag en halvan av "Zuma" Alexander - Find my girl är mitt val...

sysys sa...

Tycker att dansarna från Frikar http://www.frikar.com/ är fantastiska...

Men sången har ingen chans. Bäst just nu av dem som är valda är faktiskt Finland. http://www.youtube.com/watch?v=ybbNQnSPseA