22 februari 2009

Rent hus för Rybak!

Okej, det kanske är dags att lägga ner våra ESC-vinnarplaner redan nu. I går utsåg Norge nämligen sin representant till tävlingen i maj och han heter Alexander Rybak. Hans låt Fairytale är redan en favorit hos oss och vann igår megastort i den norska uttagningen. Med 747 888 röster mot tvåans 121 856 vann han alltså med 626 032 röster. Ungefär lika många som kom in totalt i Sveriges tredje deltävling igår!
Hans låt toppar redan den norska hitlistan och spås på flera bloggar och ESC-sajter sopa hem ESC-kronan senare i vår. Att han dessutom är född i dåvarande Sovjetunionen (i Minsk, som nu är huvudstaden i Vitryssland) är ju heller knappast en nackdel. Killen, som är 23, är förutom sångare, violinist och skådespelare. Vädrar vi en vinnare?

12 kommentarer:

Alexander sa...

Vad exakt är det ni gillar? Jag kan tycka att fiol-spelet är lite fint, men resten zzzz.

Oswald sa...

Det gillar personligen är att den skaver lite. Att där finns något som jag finner outhärdligt, samtidigt som kombinationen av Alexanders utstrålning, brottarrefrängen och de "Lemon Tree"lika kvalitéerna är smått oemotståndlig.

Det är det som gör att jag tror på den och numera gillar den också.

Pär sa...

Den är helt enkelt oemotståndlig i all sin subtila vedervärdighet? Jag tror stenhårt på den såklart och tycker att det vore en av de starkare ESC-vinnarna under 00-talet. Heja Norge.

Pär sa...

Den är helt enkelt oemotståndlig i all sin subtila vedervärdighet? Jag tror stenhårt på den såklart och tycker att det vore en av de starkare ESC-vinnarna under 00-talet. Heja Norge.

Rallebullen sa...

Det här är en vinnare. Såg norska finalen via streaming video igår. Hans gensvar från publiken var enormt.

Huruvida han vinner hela rasket ska vara osagt, det är inte helt lätt att komma som ung ny stjärna och gå genom rutan i ESC. Gör han ett lika bra framförande som här kommer han med stor säkerhet topp 5.

För övrigt, kan man någonstans satsa på vilken låt Sverige kommer ge sin tolva till? *vill satsa 1000 kr*

Anonym sa...

Melodin riktigt bra, sången? Njaeee.. // Jonas

Anonym sa...

allting handlar bara om sex, våran mums-mums kommer stå sig slätt i konkurrensen

Anonym sa...

OCH NU;;;; Agnes, agnes agnes agnes agnes agnes AGNES...! Känn ingen press agnes. Jag har inte såå höga förväntningar.... // Jonas

Anonym sa...

Den har onekligen alla ingredienser som en vinnare bör ha, så lär bli livsfarlig, även om publiken i Moskva knappast ger samma gensvar som i Oslo...

Svårslaget, är jag rädd. /Pedro

Anonym sa...

Fantastisk. Bästa ESC-låten någonsin. En superlåt och superartist. En klar vinnare, om motståndet är som det brukar.

Lina sa...

Egentligen ingenting i min smak, men jag kan förstå varför de gillas och jag tror också den kan gå långt i tävlingen.

Johan sa...

Herregud! Jag tror att jag tar och gömmer mig under mitt svenska schlagertäcke och stannar där tills den internationella finalen är avklarad i maj. Det här var nog det mest irriterande jag hört sedan Lisa Ekdahl var som störst.

Kommer hellre sist i ESC med vår svenska Kempedisco varje år än röstar på något dylikt i Sverige. Konservativ? Moi??