26 februari 2009

Sarah Dawn Finer - Moving On

hahaha
Well, spank my ass and call me Judy!
Det här var det absolut bästa första-repet jag sett sedan jag började åka runt med Melodifestivalen. Herregud!

"Det här är den absolut bästa låten som varit med i Melodifestivalen någonsin!" utbrister min kollega, och mannen till höger om mig muttrar bara herregud, herregud, herregud.

Jag ska försöka hålla mig lite mera sansad. Lite. Men jag kan väl börja med att säga att det här är hands down det första numret och den första låt i år som jag direkt får vinnarfeeling av och som jag känner "Det här bara måste vi skicka till Europa" inför.

Sarah Dawn Finer har en gigantisk musikalballad (och med det menar jag bara positiva saker - tänk den stora balladen i Wicked etc) som börjar lågmält med piano och metronom och som sen bara bygger på och bygger på (bland annat med vitklädd livekör (inga inspelade röster här) med körfavoriterna Britta, Dea och Jessica) och bygger på till det plötsligt dyker upp ett sjukt vackert stick då hon - och håll i er nu - plötsligt lyfter från marken och skjuts upp i luften med hjälp av värsta rakethissen.

Det ser sjukt snyggt ut.
Det låter fantastiskt.
Och ni bara måste älska det här lika mycket som vi.
Snälla!
Skicka det här till Europa.

8 kommentarer:

Nille sa...

I do! Fantastisk låt. :)

Anonym sa...

"Spank my ass and call me Judy"

Jag brukar säga det ibland också (fast med "slap" istället för "spank", men har helt glömt varifrån citatet kommer. Kan ni påminna mig?

Kul att Sarah har så bra låt! Hennes "I Remember Love" är fortfarande en favorit! Och dessutom är hon trevlig som få!

Johan sa...

Smack my ass and call me Judy är väl ett Vänner-citat om jag inte missminner mig, tror det är från avsnittet när Monica ska laga en provmiddag till Jon Lovitz stenade karaktär Steve. Han säger det när han smakar på någon av hennes smårätter om jag inte har helt fel för mig.

Kul att höra era omdömen om Sarah - speciellt som jag redan matat in lite kulor på henne som slutsegrare på Unibet till 22 gånger pengarna! SKa man gissa att det horribelt satta oddset sjunker som en sten innan dagen är slut?

FF sa...

Har de öppnat slussarna för telefonröstningen ännu?

Anonym sa...

Haha, bloggaren på Gylleneskor tycker detta är helt slätstruket efter repetionen :S Men jag litar mer på era ord, rätt tänkt va!?

Anonym sa...

Han den där tönten Nunstedt på Expressen totaldissade typ alla låtarr efter en första lyssning,, typ inga vinnarlåtar.. Så dåligt kan det väl ändå inte vara??? // Jonas (och jag gillar verkligen INTE honom)

Anonym sa...

SNAKES ALIVE EXCITING STUFF!!!!!!! SARAH TAR HEM HELA SKITEN SANNA MINA ORD!!!!!!! OCH DÅ MENAR JAG HELA JÄRDANS ESC2009!!!!!!! =o)

Anonym sa...

JÄDRANS alltså. Gerdans ESC2009 vet ju ingen människa vem det är...