27 mars 2009

Vad ska Måns i Chicago å göra?

Att Nina Söderqvist kan vara aktuell för Chicago som Aftonbladet rapporterar idag känns ju ganska självklart. Hon är redan ett namn i London och Chicago har några av de bästa tjejrollerna man kan få på en musikalscen just nu i West End.

Jag ställer mig mera skeptisk till att Måns Zelmerlöw skulle vara aktuell för samma sak.

Nä, absolut inte att Måns kan vara på gång för ett West End-jobb. Det känns ju inte bara helt rätt utan också ganska självklart. Måns är en musikalartist och publikdragare av stora mått, mängder av svenska vallfärdar till London varje helg för att sendera pengar och gå på musikal, och scenerna i West End i London är sprängfyllda av europeiska gärstspel som fyller teatrarna kväll efter kväll.

Nä, frågan är bara vad han ska göra i Chicago?

Musikalen har som bekant två stora manliga roller; Billy Flynn och Amos Heart, och är inte Måns lite för ung för advokaten och kvinnocharmören Flynn (trötta, medelålders Amos känns helt omöjligt)? Skulle det inte bara bli löjligt efter att Jerry Springer dragit mängder av folk på grund av den rollen ett bra tag nu? Och är rollen i sig inte väldigt mossig för en 22-åring? Razzle Dazzle liksom... Eller pratar vi bara små biroller här?

Nä, det rätta för Måns vore såklart att få "Zac Efrons roll" i Hairspray, eller varför inte samma roll som han gjorde i Footloose i Sverige. Som ung charmör är jag säker på att han skulle välta bögarna och turistsmåbrudarna ur stolarna i West End och göra stor succé.

Vi får väl se vad som stämmer.

1 kommentar:

Anonym sa...

Nu går tyvärr inte footloose i london längre som musikal. ja han kunde gärna ha fått spela link i svenska hairspray i höst.....