07 april 2009

Aldrig för sent att se lite scen

Med dagens Expressenavslöjande om att det svenska numrets tema i Moskva blir Isdrottning/Narnia i färskt minne (vi älskar det här med att man tvingas göra om numret från de svenska tävlingen - nu är det ju för första gången sedan...well...Carola bytte kläder, riktigt spännande även att se Sveriges nummer) passar det kanske bra med en liten animering av den ryska eurovisionsscenen 2009?Visst är det för övrigt lite roligt att Charlotte ibland kallades "isdrottning" ifjol för att hon var så kall på scen - och nu har Sverige valt att ha det som tema på hela numret.

23 kommentarer:

Torbjörn Nyberg sa...

känns den inte lite, med betoning på lite, som scenen 1999, fast tio år senare?

Markus Gisslén sa...

Jättebra tema! Kan bara öka våra chanser!

Alexander sa...

Ska bli riktigt spännande. Bara de inte spökar ut sig alltför mycket.. ;)

Björn sa...

Huvudsaken är att numret lyfts ett snäpp från Globen, annars är det ingen mening. Är det någon som vet vem som ska kommentera i SVT?

Oswald sa...

Ja. Vi vet.
Men vi får tyvärr inte säga det.
Ännu. :)

Björn sa...

Vad betyder smiley? Janne Jingryd ;)

Oswald sa...

hahahaha
Japp.
Janne gör comeback.

Nä, det var mera en allmän kommentar till det helt onödiga inlägget. Varför säga något om man inte har något att säga liksom.

Och jag har fått bassning av min kollega: Så här är det. Vi vet inget definitivt för vad vi vet så är det inte 100% bestämt ännu - men vi har däremot lite koll på vad det snackas om.

Och DET får vi inte säga.
Så jag vet egentligen inte varför jag inte bara håller tyst. :)

Men okej; jag kan ge dig denna: Det är INTE Janne. Och inte Luuk.

Katy sa...

Sag inte att det ar Petra Mede! Hon skulle presentera poangen fran Sverige istallet!

Björn sa...

Alltid kul med spekulationer! Jacob Dahlin och Pekka i alla ära, men har man växt upp med Ulf Elfving i kommentatorsbåset så blir det liksom aldrig detsamma...

Alexander sa...

Tack och lov att vi slipper tutan i år. Gillade killen som snackade tillsammans med Luuk... Vad hette han? Josef, nånting. Han hade en skön röst.

Men det hade varit kul med en tjej för en gångs skull. Bring back Pernilla Månsson Colt!!

Anonym sa...

"Roligt"... snarare korkat, att spinna vidare på ett koncept som inte funkar. Det är sex och heta nummer som gäller, eller folkton, inte is och kyla. Varför kan inte Sverige, eller snarare SVT (läs: Christer Björkman) fatta det? Hur snyggt det än blir så lär Grekland med heta Sakis, och Norge med söta och folkliga Alex sopa banan med Malena. Ok att Ryssland lyckades med temat förra året med det är just därför det inte funkar igen...

Anonym sa...

Ja, det kom tidigt internationella negativa kommentarer på nätet om att malena var en iskall isprinsessa redan i melodifestivalen, men det tog tydligen svt som positivt... förresten, vad sägs om ulf elfving som programledare för hela svenska tjottaballongen nästa år?

Anonym sa...

Tack, trevligt att nån håller med...=) Är tydligen inte helt ute och cyklar.

Anonym sa...

Kom igen Oswald, säg nåt!

Anonym sa...

Hmm..

Mycket möjligt att det kommer att suga fett, men det är ju lite svårt att avgöra innan vi sett det eller hur ? om det inte är så att ni sitter på en massa insiderinfo....
Finns väl inget som direkt utesluter en sexig isdrottning ;)

Lina sa...

Jag hoppas isdrottningstemat blir lyckat. Jag tycker det e bra att de inte kör på popdrottning med kort kort. De känns inte direkt som det passar och dessutom gör ju alla andra det redan...

Anonym sa...

Kan inte låta bli att nämna att Carola bytte mer än kläder. Hon bytte språk,hade helt ny koreografi, andra personer på scenen...

Oswald sa...

Om du syftar på mitt inlägg så menade jag inte Carola = Evighet utan såklart Carola = Främling...

För oss som var med då var det kanske mera självklart.

Anonym sa...

Och just DET framträdandet var ju så mycket sämre, tyvärr, var det inte då som micken inte funkade i början också? Fast det var ju inte hennes fel...Älskade henne redan då, gick i samma skola, AF, och jobbade senare med henne som dansare, det ni!

Anonym sa...

Eller "redan då" var lite fel, "på den tiden" är mer rätt...

Anonym sa...

En liten reflektion, eller undran, angående just Carola och Främling: hur kunde hon gå så snabbt från "söt, liten oskyldig flicka, med Bibeln i hand" i ena framträdandet, till "tuttstudsande, popig tonårsbrud" i nästa? Snacka om kontraster och dubbelnatur, nåt gick fel och kändes oäkta. Har väl varit en stor del av hennes problem genom åren, folk vet inte vad de ska tycka eller tro på... Hoppas Malena vet bättre :0)!

Anonym sa...

Och då menade jag framförandet av "Främling" i BÅDA fallen, från MF till ESC, som blev så annorlunda, om det var nån som inte förstod det...tjohej.

Robert sa...

Oerhört tveksam till temat rent spontant... "kalla" bidrag brukar inte funka i Eurovison. Valet är således en gåta med tanke på vad som sades om Charlotte förra året...

Kommer bli kritikstorm utan dess like i Sveriges musikhistoria om Sverige floppar igen... tro mig.