27 augusti 2009

Delfinalstäderna 2010 är alltså...

...klassikerna Göteborg, Malmö och Stockholm kombinerat med nykomlingarna Örebro och Sandviken och veteranen (nåja) Örnsköldsvik.

Årets Melodifestival kommer har premiär i Örnsköldsvik, som ju stod värd för den berömda delfinalen 2007 där Måns Zelmerlöw och Sonja Aldén slog igenom i Melodifestivalsammanhang (och på olika sätt knockade ut favoriter som Magnus Carlsson och Nanne ur tävlingen). Detta sker den 6 februari (och 50% av Schlagerprofilerna rasar för att denna första schlagervecka krockar med Göteborgs filmfestival) och därefter är det alltså fem lördagar i sträck som som vanligt skall vikas för tonartshöjningar, tuttchocker och dödshissar.

Andra tävlingen äger rum i minimala Sandviken i Gästrikland, som får jobba hårt för att inte bli omnämnd som "årets Leksand" av era favoritbloggare i februari. Enda hotellet som inte redan var fullbokat låg 7km utanför "stan"... Tydligen har de i allaf all en nyinvigd arena, Göransson arena med plats för 10 000 personer, och det är väl det som verkar lovande just nu. Men vi har överbevisats tidigare (Lex Skellefteå) så kom igen Sandviken och motbevisa oss!

Sedan återvänder vi till klassisk melodifestival-mark i städer som alltid imponerar arrangörsmässigt. Göteborg får för första gången stå värd för delfinal 3 (men för åttonde gången för en delfinal) och Malmö avslutar precis som ifjol med sin jättearena. Om Chrille Björkman fortsätter placera artister som han gjort de senaste åren betyder det alltså att de största städerna får de största artisterna...vilket väl kanske kan kännas rättvist med tanke på antalet betalande för genrep i arenorna.

Slutligen får Örebro första chansen att arra Melodifestival i och med att Andra Chansen 2010 äger rum där, veckan innan vi som vanligt beger oss till Globen i Stockholm.

Vi har redan bokat våra tågbiljetter, försäljningen av biljetter till Melodifestivalen 2010 börjar den 19 oktober - nu åker vi!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas Stockholm återigen får ha finalen, jag gillar Globen bättre. //. Jonas

Oswald sa...

Jajamensan, finalen är (såklart) i Globen.

Johan sa...

Är man sjuk i huvudet om man tycker det är skönt att 2010-säsongen i och med dessa nyheter "äntligen" är igång...? Ja troligtvis, men kul är det.

Anonym sa...

Men börjar det inte lite väl tidigt i år, andra år har det väl offentligjorts först i mitten av september? //. Jonas

Oswald sa...

Stämmer Jonas. 11:e september ifjol för att vara riktigt exakt.

Cecilia sa...

Tips: Bästa hotellet i Sandviken ligger förvisso utanför stan, men i klart mysigast miljö. Högbo Brukshotell, remember where you heard it first.

Lina sa...

Uggla tävlade dock i Gävle :)

Oswald sa...

Klart han gjorde!
Sorry.
Så kan det gå när man inte var där själv och blandar ihop saker med Andra Chansen. :)
Tack!