02 december 2009

Jöback in?


Aftonbladet slår på stora växeln idag om Jöback som joker i Melodifestivalen 2010, och Markus Larsson är helt rätt ute (och återfår därmed min respekt efter det bisarrt orimliga påståendet från gårdagens tidning om att Filip & Fredrik är 00-talets Hasse å Tage) när han menar att Jöback krossar Darin. Klart att Jöbacks medverkan är större än Darins, och Idolen från förr får det nog svårt mot folkhemsbjässen Joeback. Jöback ska tydligen tävla med en Kempe-skriven ballad, och är enligt "någon som hört den" en vinnare. Låter ju fantastiskt säger jag. Fast å andra sidan så tippade ju Schlagerprofilerna detta redan i april...

Foto: Anders Hallberg

15 kommentarer:

Katy sa...

Å herrejävlar! Jag har bara vaknat och nu detta. Fy fan vad glad jag blir! Jag som spelade sönder "Stockholm i natt" under sommaren 2007 och som lyssnade sönder på Peters samlingsalbum förra sommaren! JAAAAAAAAAAAA!

Johan sa...

Stämmer detta så höjs temperaturen rätt ordentligt. Och om inte ens Sanna vann med Empty room så är det nog en Kempe-ballad framförd av Jöback som krävs för att vi ska få en tryckare som slutvinnare.

Nille sa...

Orgasm! :)Fast väldigt väntat...

Johan sa...

Och dessutom måste jag nog vända mig lite mot haussandet av Darin. Let's face it, det var några år sedan han var som allra störst. Och att han är i ropet igen nu kan han ju främst tacka Idolproduktionen (som bjöd in honom att framträda) och Coldplay. Att låten dessutom ska vara en midtempoballad är ju ingenting som luktar braksuccé direkt. Nä jag tror nog snarare att han kan bli årets favoritfall nr 1 - with the obvious exepction of (mycket anglicisimer nu, men men...) Andreas Johnson så klart.

Holger sa...

Håller med Johan. Förstår inte heller hur alla kan haussa Darin så mycket. Hur många hits har killen egentligen.

MEN... visst kommer han komma bra i tävlingen. Tonårstjejerna kommer ju rösta sönder sina SMS-tummar när han står på scenen.

BacardiBoy sa...

Peter Jöback skulle vara ett väldigt bra val. Hoppas att även Lena Philipsson kniper en joker plats. Annars hade jag gärna sett Amanda Jenssen eller kanske September. Sen behöver nog Ace Of Base en skjuts i karrären om de planerar ny platta ;)

Lina sa...

Verkar som dom gör allt för att få in fler Kempelåtar...

MrK sa...

På vilket sätt då menar du? Kempe har så vitt jag vet med EN låt hittills? Uttagen via juryn. Tony Nilsson - som också redan hade med låtar - har både fått med en joker och en låt pga diskningen.
På vilket sätt är det en favorisering av Kempe? Som å andra sidan skrivit vinnarlåtar två år i rad och i så fall väl borde vara den enda rätte att favorisera? Hänger inte riktigt med...

Anonym sa...

Europa vill inte ha Kempe musik när ska ni fatta det!!!

De bara garvar!

MrK sa...

Så länge folk röstar på det de gillar skiter jag högaktningsfullt i om "Europa" garvar sönder sig. Jag skrattar åt dem. Ryback? Allvarligt...

Desstom har väl Kempe varken vunnit 2010 än eller skrivit identiska vinnarlåtar de senaste åren? Låten flest gillar ska vinna. Hur det går i ESC är bara en bisak.

Anonym sa...

Precis, europafinalen är bara en bonus. Svenska tävlingen är verkligen såå mycket bättre ( om man får vara lite patriotisk?).

Hoppas hoppas det ryktet om Jöback stämmer. // Jonas

Anonym sa...

Jag blir så glad när man läser att Peter ska vara med han tar hem allt han är den bäste , så hoppas att det stämmer nu

Katy sa...

MrK - Amen. För allt du skrev ovan.

Detsamma för Kempe. Killen har tydligen bevisat oss att han kan skriva hits så vad är det för fel med det?!

Kram, Katy

Anonym sa...

Eftersom La Voix var en ripoff på Vincero gissar jag att Hollow är en ripoff på For your broken heart ;)

Anonym sa...

Så kul med en artist med både utstrålning och en fantastisk röst hoppas att låten också är fantastisk är lite kluven inför Kempes låtar.Det kommer bli hårt mellan honom och Darin.