28 januari 2010

Scenen!


Bara en vecka innan vi får se den live kommer här en skiss över scenen i årets Melodifestival. Scenografen Viktor Brattström beskriver årets scen som en klubbmiljö:

"I år kan vi presentera en scen som ska föra tankarna till en exklusiv klubbmiljö. Nivåer och trappor erbjuder aristerna möjligheter att agera och knyter ihop scenen till en plats för fest. Svarta ytor i blankt och matt är bestyckade med video väggar och lampor. Även det nedsänkta dansgolvet av glas har inbyggda video moduler för extra party stämning."

Victor B har designat schlagerscenen sedan 2007 och vi måste väl säga att det är lite ironiskt att temat klubbmiljö dyker upp ett år då låtarna innehåller relativt många "lugna uttryck"...

Bild från svt.se

11 kommentarer:

Anonym sa...

Ååhh en scen helt i min smak :)) // Jonas

Johan sa...

Har egentligen inget med scenen att göra, men av en slump hittade jag lite Aftonbladet-krönikor från Charlotte-året 1999, skrivna av Annika Sundbaum Melin, som var utsänd för att betygsätta låtarna. Och vad än Marcus Larsson/Anders Nunstedt skriver i vår, så kom ihåg att för ett drygt decennium sedan skickade kvällstidningarna rockjournalister som inte ens försökte begripa någonting om festivalen.

http://wwwc.aftonbladet.se/noje/special/schlager99/annika.html

http://wwwc.aftonbladet.se/noje/9902/28/schlager14.html

Så klart lätt att vara efterklok, men jag kommer ihåg att jag retade mig på henne redan när det begav sig.

Roligast av allt: Välkommen hem och Som av is skulle ha stor vinstchans i Jerusalem - och att de skulle bli stora hitlåtar efter tävlingen "var inget att ens diskutera"... =)

Katy sa...

@Johan - interessanta artiklar:-) Stycket som sticker ut:

"Det gjorde Anders Lundin också kunde man ana och när jag ändå är inne på denne exceptionellt duktigare programledare vill jag tillägga att också Vendela skötte sig bra i går. "

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH Jag DÖR!!! Vendela skötte sig bra?! Hon måste vara typ den sämsta programledaren någonsin, tillsammans med Eva Andersson (1985) och Yvonne Rydding (1989)!

Anonym sa...

Förstår inte varför scenen alltid måste vara så mörk och svart? Minns t ex scenen 2003 som var ljus och gick i vitt. Mycket snyggare och gör sig bättre i TV också!

Anonym sa...

Tror nog den går att tända upp en hel del med spottar och så, hoppas det alla fall.

Lina sa...

Hur såg scenen ut 2007?

Oswald sa...

2007 var den där scenen med hiss och trappa (och LED-vägg bakom) som The Ark vann på.

Lina sa...

Ah, den! Den gillade jag!

M sa...

Jag med, såg dessutom mycket större ut då, var den det? Tycker de försöker vara så "ambitiösa" numer att det blir lite för komplicerat, less is more.

Anonym sa...

Har nån testat det här: www.tunerights.com/webbjokern man kan tydligen få lite av låtens intäkter. Nån som köpt? Verkar ju roligt. Alla som får del av "Come and get me now" kommer ju rösta massor på Melodifestivalen. Skitsmart.

Fellan sa...

Scenen verkar väldisponerad och snygg - klubb och festkänslan infinner sig verkligen!