25 februari 2010

Magisk Stjärna - Py Bäckman

Godnatt min Prins! Godnatt urvalsjuryn 2010!

Allvarligt? Hur kan en jury 2010 som har som jobb att plocka ut hitlåtar till Sveriges största och populäraste musikprogram och som ska tänka på hur Sverige ska räddas från tidigare års fiaskon i ESC ta ut Magisk Stjärna? Vad lyssnar dessa männsikor på för musik? Köper de fortfarande LP-skivor - eller är det bara så enkelt att det är en bunt gamla MF/Eurovision-nostalgiker från nittiotalet som tyckte musiken under tävlingens absolut mörkaste decennium var som absolut bäst då och som såg sin chans att plocka tillbaka en låt som kunde hamnat på plats åtta 1994?

Alltså egentligen ingen skugga på Py. Hon var min favorit 1992 när hon var med senast med Långt Härifrån, och vem är jag att såga någon med Nordman, Stad i Ljus och Gabriellas Sång på sitt CV? Och hon tycker säkert jättemycket om sin småbluesiga godnattsaga.

Men seriöst? Nittiotalsflum? Om nu praktschlagern och den rena popmusiken är förbjuden i melodifestivalen i år för att varenda annan genre som finns under den där märkliga rullistan på varje låt i iTunes måste tillgodoses, kunde man inte kommit på någon lite roligare obskyr kategori som man ville presentera i ett underhållningsprogram 2010 än den här låten som möjligen Py och kanske tre till i Sverige har som sin favorit i år?

Numret? Py + någon vid flygel + munspel.

Om det här hamnar någon annanstans än sist på lördag skyller jag allt på en enorm motreaktion på årets låtar och den där kampanjen som tydligen startat på Flashback.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vänta bara tills du har hört låt 7 den är om möjligt ännu sämre

Johan sa...

Haha, nu jag riktigt nyfiken på att höra den. Briljant sågning!

P. sa...

Var Py din favorit 92? Kommer du inte ihåg Som om himlen brann?!

Oswald sa...

Jag gillade inte Lizette-grejen då och jag förstår den fortfarande inte. Speciellt inte handledsdansen.

Alexander sa...

...men hon är ju så himla go som person! Det går liksom inte att ogilla Py!

Katy sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Katy sa...

Oswald - Håller med till 100%. Lizettes barnsliga röst är irriterande och hela låten är för kitschig för min smak. Även om CB:s låt var bra så är det Maria Rådsten som är min nummer 1 92.

Kram på dig!

Kim M sa...

Fantastiskt skrivet!