11 februari 2010

Manipulated - Hanna Lindblad

Först: A for effort!
Hanna Lindblad är inte bruden som repar i mysdress, utan som verkar resonera som vår vän Schlagerprinsessan en gång så vist sa: Är det schlager ska man fanimej vara uppklädd! Hanna is dressed to the nines - and we love it!

Hanna startar på golvet. Sen startar låten.

Hade ni svårt för Jenny Silver förra veckan kan ni nog ta en kaffe nu. Det här är nämligen lika danshårt. Eller nä...det är hårdare. Mycket hårdare. Här finns nämligen inget suggestivt och försiktigt som hos Jenny, ingen skön refräng som växer fram och förför - utan det här är techno, vouge-rörelser och stenhårt ös och hård bas från ruta ett.

Hanna är ju ett superproffs (här finns inte en enda spontan eller osäker rörelse) och numret är verkligen värt Lady Gagas stipendium för avancerade shownummer, men tyvärr, tyvärr så faller alltihop på att låten inte är all that. Den är helt hopplös.

Jag ska inte glida in på diskussioner igen om vad juryn tänkte på när de valde ut den här låten (och ryktesvis höll den rätt högt), utan istället hoppas jag att Hanna får komma tillbaka med ett lika tufft och snyggt nummer (gärna med en låt i samma genre) men då med något som har en chans i det här sammanhanget.

Sist? Men det beror inte på Hanna.

4 kommentarer:

M sa...

Ok, så ni gillar bara Calle och Erik då eller? Hur vill ni sammanfatta?

Ellen sa...

Yes! Ojojoj, jag skulle klä mig helt i paljetter om jag fick vara med i Melodifestivalen. På alla rep. :-)
Problemet med A place to stay var väl att det kändes lite lamt, kan jag tycka. Det finns ingen tydlig refräng och den slutar liksom i ett stort JAHA. Jag tycker inte att det funkar på en Melodifestivalscen. Manipulated verkar ju iaf kunna bjuda på en bra show...
Synd att juryn ska envisas med att kvotera in så blajiga låtar bara för att bredda tävlingen. Man tycker ju att de borde kunna höra att det saknas en refräng i stället för att skapa SM i svår musik...

Oswald sa...

@M: Vi lovar att vi ska försöka sammanfatta på något sätt, men du är på rätt spår.

@Ellen: Jag tycker tvärtom att A Place to Stay HAR en väldigt fin och tydlig refräng, medan Manipulated saknar just det. Men Hanna är grym. Det tål att sägas om och om igen...och vi vill alltid se dig i paljetter Ellen. :)

Anonym sa...

Hoppas ni har kul på festen - jag är i Gävle - har käkat en macka precis!! Gått en prommis med hunden*haha* Glamour vad är det??

Snyggt jobbat att behöva resa 5 mil tur och retur till staden där deltävlingen i själva verket är*haha*

Här i Gävle vet ingen om att det är mello i sandviken... triiiiiist!!