06 februari 2010

The Sound of (this weeks) Music: Ö-vik


Schlagerprofilernas betyg på veckans låtar hittar ni som vanligt på qx.se. Men vi vill ju ge er bloggläsare något extra inför vinterns deltävlingar. Så nu när Expressen har anlitat Nanne Grönvall som deras schlagertyckare varje vecka så är det ju självklart att vi satsar på Nannes underbara Sound of Music-kompis Angélique Widengren! Så hos oss kommer Angélique varje vecka att berätta vad hon tycker om startfältet under hela Melodifestivalsturnén 2010.
Så, här har ni Angéliques omdömen om låtarna i delfinal 1. Enjoy!

Ola ”Unstoppable”

”En skönt catchy låt. Jag gillar både versen och refrängen, och man kan sjunga med i den, vilket är ett klart plus. Det här kommer att funka bra eftersom Ola är en söt kille som kan sjunga. Det ska bli kul att se hur det ser ut på scenen och jag är nog rätt säker på att det blir Globen”.

Jenny Silver ”A Place to Stay”

”Den här är lite suggestiv och jag får faktiskt Kim Wilde-vibbar. Versen är mycket bättre än refrängen som är rätt tråkig. Den är lyssningsbar och soft, men nej, den går inte vidare. ”

Linda Pritchard ”You´re Making Me Hot Hot Hot”

”En härlig låt som låter lite snodd, men jag vet inte från vad. Den är rätt bra och kan ha en chans att ta sig vidare. Den kommer säkert att funka på radio.”

Pain of Salvation ”RoadSalt”

”Åh, jag älskar den här typen av låtar. Han är en underbar sångare och jag hoppas verkligen de går vidare. Enminuters-klippet får mig att vilja höra mer och det ska bli så kul att se hur det blir på scenen imorgon. Vill höra mer. Det här är en av mina favoriter. I den här deltävlingen.”

Anders Ekborg ”The Saviour”

”Han är ju en skön sångare, men låten… Visst, den är pampig men imponerar inte. Vi har hört det förut. Anders Ekborg har ju utstrålning men den här låten får mig inte att rösta. Kunde han inte fått en bättre text att sjunga? Det blir lite småfånigt.”

Jessica Andersson ”I Did it For Love”

”Hm. Jag tycker det är så synd på en så otroligt härlig och duktig tjej. Hela konceptet får mig att gäspa, och både vers och refräng är trista, och det är alldeles för segt. Jessica är värd så mycket bättre.”

Frispråkarn ”Singel”

”Jag kan inte rå för det, men jag gillar låten jätteskarpt. Den här kommer man att köra mycket på radio och ungdomar kommer att älska låten. Kul!”

Salem Al Fakir ”Keep on Walking”

”Den här är ett självklart val för mig och min totala favorit den här veckan. Jag gillar känslan i låten. Han sjunger lite nasalt, vilket kanske är ett minus, men det gör ingenting för mig. Jag får lite Fairytale-känsla, och tror på det här. ”

”Så, jag sammanfattar det så här: Ola och Salem al Fakir går nog till Globen. Och jag hoppas att Pain of Salvation utmanar. Den fjärde låten som bör ha chans att ta sig vidare är Linda Pritchard. Alla de fyra håller. Och om jag fick välja att sjunga en låt så skulle det vara Roadsalt eller Keep on walking, båda låtarna är helt min stil.”

1 kommentar:

Patrik Arnesson sa...

Kolla in www.eventbuzz.se