18 februari 2010

Yeba - Getty Domein

Män med rakade huvuden och snygga armar - yepp, Schlagerprofilerna är helt klart ombord redan innan första tonen av Yeba klingat ut i ishallen! Ordet runkfest hade kunnat användas om inte det här varit en ganska familjevänlig blogg numera. Nu nöjer vi oss med ett mums!

Men okej. Getty sjunger ju faktiskt också bland sina fyra snygga dansare och här kommer en låt som är långt bättre än sitt rykte! Jo, den är kanske lite tjatig, det får jag erkänna, men när väl den snygga dansproduktionen (singerad Holter/Erixon (som i samma Holter som skrev Amy Diamonds bidrag ifjol)) drar igång i refrängen så är jag faktiskt rätt såld på den här moderna Mory Kante-världsmusiken.

Visst, jag tror nog inte detta går till Globen - låtar som inte är på svenska eller engelska går ju typ aldrig till Globen om inte någon specialjury hjälper dem - men jag tycker för en gångs skull att vilken kvot den här låten än halkade in på så var det helt rättvist. Ett kul inslag, långt mycket bättre än de flesta "etnobidrag" festivalen fått stå ut med de senaste åren.

Alla på en gång nu: Yeba Oh-oh! Yeba Oh-oh!

Språket är för övrigt lingala. Något som alltså inte är ett land i Bröderna Lejonhjärta.

Inga kommentarer: