11 mars 2010

Anna Bergendahl - Finalrepetition

Jahaja. Där satt den.

Anna ser nästan ut som om hon redan vunnit när hon drar igång sitt första rep - och kanske är det så enkelt? Man kanske inte ska analysera sönder det mera, utan inse att vi (åtminstone om man ser till spelbolagen) har vår säkraste vinnare sedan Carola, och att allt annat bara är spekulationer från oss som älskar den här tävlingen och som vill att det ska vara sådär fantastisk spännande som det verkar i teorin?

Fast jag fortfarande inte är helt överens med låten, så får jag erkänna att jag är rätt tillfreds med paketet. Det här känns vinnare. Det känns Eurovision. Och jag tror det skulle funka.

Det är långt ifrån min favorit på lördag, men jag skulle inte vara helt missnöjd om den vann. Tvärtom.

Lite kuriosa är kanske att man numera lägger en hel massa vikt vid de där berömda gula ljusstavarna i det här numret. De var ju fruktansvärt snygga i Malmö, så visst fattar jag varför de ökat antalet publikbilder och dessutom skickat upp en kamera högst upp i Globentaket för att få med hela havet. Coolt! Dock: till skillnad från tex Saades vatten och Jöbacks laser så är ju detta en effekt som inte kan användas i ESC där det är förbjudet att använda publiken som scenografi. Så passa på att kolla på lördag! Skickar vi Anna till Oslo får vi hitta på någon ny gimmick för numret.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hon kan leka vinnare hur mycket hon vill fram till lördag kväll sen tar det slut.

Nille sa...

Är ni säkra på att Eric får ta med regnet till Oslo? Hinner norrmännen moppa golvet på 37 sekunder? Eller lägger de in reklampaus? :)

Alexander sa...

Alltså, jag tycker "This Is My Life" är riktigt fin live och den berör mig lite grand då. Men på skiva faller den platt och berör mig inte det minsta... Jag vill nog inte ha den här i Oslo, trots allt. Något saknas.

Anonym sa...

Har försökt lyssna på texten men fattar fortfarande inte vad/vem hon sjunger om, fick för mig att det var om en uteliggare, men får nog lyssna en gång till...? Eller inte...

Anonym sa...

Den här låten berör mig inte ett dugg. Jag begriper inte vad alla ser i den, faktiskt.
Anna själv får mig att tänka på en muterad Stig-Helmer (jag kan flyga-jag är inte rädd) som just blivit uppfylld av Jesus. Dessutom är hon pitchy i partiet där hon försöker ta i och joddla lite.
Skickar vi henne kommer vi inte att ta oss vidare från semifinalen.
Vem som helst utom Anna, tack.