10 mars 2009

Fyra dagar kvar - tankar kring finalfältet precis nu

Vem försöker jag lura?
Jag har inget annat i huvudet än finalen på lördag...
Mina tankar ändrar sig dessutom för varenda ny undersökning jag ser, topplista jag läser eller kollega/polare jag snackar med, men just nu tänker jag såhär – meddelade genast vad ni håller med om eller var ni tänker annorlunda!

1. Hope & Glory - Måns Zelmerlöw
Det där buzzet som H&G borde ha verkar aldrig infinna sig. Spelas kanske flitigaste på radio av alla årets låtar, men i tidningsundersökningarna ligger den tidigare storfavoriten "bara" tvåa eller trea. Jag och min kollega älskar Måns, Kempe och Wikström, men just i år vill vi skicka något annat "än vi brukar" till ESC och vi får känslan av att Sverige tänker samma. Topp tre känns självklart, men varför kan jag inte skaka av mig känslan av att en femteplats känns troligare än en första just nu? Önsketanke, dumhet eller "det ligger något i det"?

2. Snälla, snälla - Caroline af Ugglas
Årets extrema vattendelare - det märkte vi inte minst här igår. Etta och tvåa i undersökningarna och älskad från de mest oväntade håll (exempelvis ESC-fans och en australiensisk kollega som aldrig sett MF förrän i år, men håller Caroline som favorit trots att han inte förstår ett ord). Samtidigt avskydd och avfärdad av andra. Håller skrällen in i mål? Blir hon stoppad av juryn? Eller beror hela favoritskapet bara på folk som avskyr tävlingen och vill jävlas i undersökningarna? Diskussionen lär inte sluta förrän på lördag.

3. Love Love Love – Agnes
Stackars Agnes. Hon sålde som smör på iTunes helgen efter Malmö, men nu har hon både lunginflammation och vikande publikstöd i undersökningarna att tampas med (i två av dem ser hon ut att missa folkets poäng helt). Vi gillar Agnes, Anders Hansson och deras discodänga...men samtidigt tror vi den skulle försvinna helt i Eurovision och att den kanske gör det i Globen också.

4. 1000 Miles - H.E.A.T
Min kollega har sagt det sedan Skellefteå: Rockarna kommer hyfsat högt men de vinner inte. Just nu finns det väl inget annat bidrag som känns så mycket plats 5-7 som det här? Det har sin publik, det är en bra låt i sin genre (med en utmärkt sångare) – men det har inte det där lilla extra som gör det till en vinnare.

5. You’re My World – Emilia
Om Sofia får juryröster (åtminstone den internationella juryn får väl stå sitt kast och slänga till den grekiska trumtrudelutten lite poäng) så kan stackars Emilia förmodligen ligga riktigt illa till för plats elva på lördag. Någon som är av en annan åsikt?

6. Stay The Night - Alcazar
Kärlek, kärlek, kärlek...men mitt absoluta favoritbidrag i årets final verkar ha halkat efter lite på upploppet vad gäller biljetter till Moskva. Fjärde mest röster i Expressen, precis i mitten i Aftonbladet och fyra från slutet i SvD + att juryrösterna förmodligen kommer finnas där men vara oregelbundna = slåss med HEAT om mittenplaceringarna?

7. Moving On - Sarah Dawn Finer
Vi har ju konstant överskattat publikstödet för fröken Finer hittills i år så okej – trots att låten växer och växer för varje spelning så lär Sarah kanske inte slåss om 144:an. Däremot tror (ok – hoppas) vi att en hel del jurykärlek ändå kan lyfta Moving On till den övre delen av resultatlistan.

8. Baby Goodbye - E.M.D.
Rejält med fans kan förmodligen ge grabbarna en fjärdeplats, men är det bara vi som tror att juryn kan vara kallsinnig till de tre trallande gossarna vars röstpricksäkerhet är lite som att spela roulette? Har dock häng på pallen av ren popularitet...och självklart på grund av ett framträdande som står ut och en låt som spelas massa på radio och är omöjlig att få ur huvudet. Men kan den göra en Stenmarck och vinna?

9. Alla – Sofia
Kan Alla enas om att Sofias bidrag tillhör de troligaste att få en dubbelsiffrig slutplacering?

10. Så vill stjärnorna - Molly Sandén
I fjol hade Bobby Ljunggren tre bidrag i finalen – alla slutade på pallen. I år verkar buzzet totaldött för Bert-favoriten från Leksand...speciellt som det brakade in två mycket "större" ballader förra lördagen, med texter och sångerskor som verkar beröra mer. En söt Bobby-ballad med Pling-text hör såklart hemma i Globen – men de negativa tendenserna för konceptet i år gör att vi gisar på "bland de tre i botten" för Molly.

11. La voix - Malena Ernman
Leder två undersökningar av tre, och frågan är dessutom om hennes största publik därute är sådana som verkligen röstar i tidningarnas omröstningar? Men röstar de då på lördag? Och vad tycker juryn om Il Divo-opera blandat med Kempe-pop? Vi kommer sitta på små nålar och bita sönder våra naglar för Malenas skull på lördag (och inte bara för att vi blir hyfsat förmögna på kuppen) och hoppas kunna gå genuint lyckliga på efterfesten efter en seger över närmaste konkurrenterna Caroline och Måns (och EMD).

Sammanfattning?
"Alcazar med hjärtat, men hjärnan säger Malena och går med på Caroline".
Jag vill märkas i ESC i år. Störa. Reta några.
Älskas OCH hatas.
Även om vi kommer näst sist.

Så. Shoot!

40 kommentarer:

Erika B sa...

Håller till väldigt stor del med er. Alcazar med hjärtat, Malena med hjärnan, men vart röstar alla "små-flickor" som INTE röstar på nät-tidningarna?!?! EMD, Agnes, Molly, Måns eller är det dem som röstar fram Caroline? Eller gjorde dem de endast i andra chansen då inte EMD & co fanns med?!?! Ja, det är oerhört ovisst i år. . .

Johan sa...

Det verkar verkligen som att det är Malena eller Caroline som gäller, eftersom tydligen "annorlunda" är ledordet i år. Jag tycker bara man ska rösta på det man gillar. Tycker man Måns är bäst så rösta på honom och skit i ESC.

Däremot tror jag att alla Idolröster tar ut varandra, att Sofia, Molly och Emilia är givna i botten och att det i slutändan kommer att bli ett av de två udda bidragen som vinner. Och det här trodde jag inte att jag skulle säga, men då hejar jag på Malena framför Caroline, som verkar vara en skön personlighet men som har ett scenspråk som är det gräsligaste jag sett. Låten är väl OK, men inte mer.

Skulle hon dessutom gå och vinna hela alltet som AC-låt så känns det lite som när Basshunter blev Englandsetta i fem veckor efter att Robyn/Kleerup varit det typ en vecka några månader innan. Caroline är Basshunter och Alcazars AC-låtar, Min kärlek och För att du finns är Robyn/Kleerup.

Johan sa...

Och jag glömde ju hela slutklämmen med mitt Basshunter-resonemang: Man hade unnat de föregående AC-låtarna att gå till historien som den första AC-vinnaren. Så känner jag inte precis inför Caroline och hennes alster.

Danne sa...

Alcazar märks inte alls i diskussionerna om vinst någonstans märker jag.

Den tävlade ju i första deltävlingen och känns därmed lite bortglömd. Dock tror jag att Alcazar kan ha en chans på lördag.

Lite av en revansch när Svensson (som i slutändan faktiskt avgör tävlingen; inte schlagernördar som hänger på Schlagerprofilerna, no offense) inser att det är en jäkligt catchy och snygg låt.

Höga jurypoäng och (minst näst) högst folkpoäng så....

Oswald sa...

No offence, danne, men min fulla övertygelse är att om det är några som håller Alcazars fana extra högt så är det just vi idioter som hänger här.

Svenssons vill mera ha Måns eller Caroline. Inte bögband som gör disco i tajta lackkläder.

Tyvärr.

Sandra sa...

Jag som är gammalt alcazarfan håller ju såklart på dom, och har gjort det varje år dom har deltagit, men då har det oftast bara varit jag & schlagerfans som har gjort det.
I år hör jag från alla håll och kanter att dom gillar Alcazar, ingen skulle bli gladare än jag om dom vann, men är rädd för att det inte blir så.

Anonym sa...

Jag tror inte heller Alcazar har chans att vinna även fast en topplacering nog finns i sikte. Men att skylla det på att Svensson inte vill ha "bögband som gör disco i tajta lackkläder" tror jag inte alls på. De vann ju sin delfinal (för att det är väl otänkbart att Emilia vann?!), eller hur? Jag tror folk röstar på den artist/låt de gillar mest helt enkelt.

Det är svårt att tippa en vinnare (efter tre år då det känts givet; Carola, The Ark, Charlotte Perrelli) men Måns och Malena ligger nog bra till. Jag tror att Caroline af Ugglas blir lite upp som en raket, ned som en pannkaka när hon väl är i finalen... Vet inte varför, jag gillar låten, men det är en magkänsla. Sen tror jag H.E.A.T kan skrälla - ensamma i sin genre med en stark låt.

Däremot är bottenskiktet lättare, som någon annan skrev: Molly (sista spiken i gammelschlagerns kista?), Sofia (första och sista året med Internationell Jury) och Emilia (som inte borde vara där överhuvudtaget).

Robert sa...

Tror inte heller på Alcazar överhuvudtaget, de går inte hem hos den breda massan... och inte hos mig heller. Malena däremot, hennes framträdande värmer en sådan här kylig marsdag och ger mig gåshud :)

Johan sa...

Håller inte med om att en jumboplacering för Molly är sista spiken i "gammelschlagerns" kista. För att du finns, bara för att ta ett nyare exempel, är väl också att karaktärisera som "gammelschlager" i så fall, och jag tror den hade funkat i år också.

Problemet med Så vill stjärnorna är att Molly är bättre än låtet. Den osar verkligen "Bobby och framför allt Pling på rutin", och har ingen stark refräng heller. Sett till förhandsbuzzet var det nog den största besvikelsen rent låtmässigt i år, även om jag gillar Molly, och hoppas att hon får bättre låtar längre fram. Tycker att Shirleys låt från delfinal 1 var den starkaste Bobby/Pling-balladen i år, men den föll på Shirleys halssjukdom och framför allt på hennes aningen självbelåtna "nu står jag mitt i livet och har insett vad som är viktigt"-tjat månaderna innan.

En låt i Med hjärtat fyllt av ljus-klass till Molly och hon hade kanske inte varit en contender till slutsegern, men absolut aspirerat på en plats på topp fem.

Så för att sammanfatta en lång utviktning: "gammelschlagern" är förhoppingsvis inte helt död - det gäller att hitta starka låtar, och framför allt starka artister som framför dem.

Jag har ända sedan förra året sagt att om inte Empty room (som vi väl alla är överens om är tidernas bästa MF-ballad...?) vann, så förtjänar inngen annan/lär ingen annan, vinna heller.

Maria sa...

självklart kommer juryn inte gilla EMD. Det är alltid juryn som gör att vi skickar fel till eurovision. Så varför skulle de vara smarta o göra rätt denna gången me att ge EMD en massa poäng

E sa...

Gillar sammanfattningen! Håller helt med förutom att hjärtat INTE säger Alcazar, det säger... ingenting :( Men inte tror ni väl att diskussionen om Ugglas är slut redan på lördag!? Bara helt abrupt.

Anonym sa...

Malena till ESC! hatar Ugglas!!!!

Madelene (Mojsan) sa...

Hej och Hallå! En viss Ronny kunde jag skymta springandes (läs: gick i väldigt rask takt) förbi mig när jag var i Norrköping i lördags klockan kan ha varit ca 13.30-14-00. Du hade en viss fokuserande blick! ;) Mvh, Mojsan på Gylleneskor! Kram till er båda!

MelloMats sa...

Jag är så kluven i år och det känns bra. Till att börja med, ska man tycka med hjärtat eller hjärnan? Det är så kul att det för första gången sen 2005 är totalt vidöppet! :)

Hjärtat säger nog Alcazar, men det är ju egentligen inte kul att diskutera vilken låt som är bäst, det roliga är att spekulera i vilken låt man tror kommer vinna och varför. Finns det verkligen ingen som kan hitta på en "Mello-simulator" där man kan simulera utfallet i finalen??

Som sagt, bästa låten (i finalen) är nog Alcazar, refrängen sitter som en padda på väggen och jag vill bara upp och dansa. Men är det rätt låt att skicka? Är inte själva framträdandet lite för bra? Lite kallt så där som vi fått kritik för tidigare? Nej, då är det bättre att skicka Caroline eller Malena och garantera att vi sticker ut. Vi skulle också kunna skicka Sofia, grekiskt-osande låtar har väl inte gjort så dåligt ifrån sig de senaste åren?

Jag tror dock att H.E.A.T är ett riktigt underskattat bidrag. Jag tror de kan knipa en plats, nånstans 3-5. Svenska folket är suckers för hårdrock, dessutom har de ingen konkurrens i sin genre. Det betyder att de som attraheras av genren inte kommer sprida sina röster.

Anonym sa...

Är lite rädd för HEAT. Det är SÅ undermåligt om man jämför med Lordi etc.

Jag tror däremot att La Voix kan bli en ESC-vinnare med lite förändringar.

Har uppdaterat egna sidan med dessa.

http://sites.google.com/
site/eurovulsion2009/
Home/2009/mf2009

*klipp o klistra, är jag rädd*


/Pedro

Anonym sa...

Lämnar min kommentar om La Voix här också;

This has got it all, NEARLY. I would love it if they changed the performance a little, though.
Let her start out with a huge powdered 17th century wig, then throw it on the floor and reveal an Annie Lennox kind of look as she goes into the pop verse.
And whilst her opera singing is fabulous, she needs backup singers for the other bits.

If they do so, this may well be a winner in May.

/Pedro

Anonym sa...

tror att man är rädd för att "pimpa" till Malenas nummer för mycket, låten i sig sticker ut så pass mycket, man kunde ju se att de ändrat frisyren från genrepet till att bli mer naturlig i livesändningen till exempel. Men håller med om att de skulle kunna snygga till hennes nummer lite, danskillarna i fronten går liksom mest runt och tillför inte så mycket, kanske lite färggladare och lite bättre ljussättning så att hennes hår inte ser helt vitt ut // Emil

Anonym sa...

Jag älskar Malena, Alcazar och Mans men jag har en stor problem med Malena. HUR ska 5 körmedlemmar sjungar som en STOR operakör i ESC?

Anonym sa...

Seriöst.. dom enda som kom med ett vettigt bidrag i år är faktiskt H.E.A.T.. ska vi stå i eurovision med antingen ugglas som sjunger en väldigt stark låt men fan inget för melodifestivalen! eller med Malena som näst intill sjunger opera?! näe... blir grymt besviken om någon av dessa vinner! min röst går till rockpojkarna!!

MelloMats sa...

Anonym tar upp ett intressant problem: Hur funkar Malenas nummer utan förinspelade körer och med bara fem körmedlemmar.

Först en mindre sakupplysning: Operakörer är sällan speciellt stora, dvs oftast under 30-40 pers. Det blir det ohanterligt på scen om det blir för många helt enkelt. Däremot finns det många andra klassiska verk som behöver en stor kör, t.ex. Hallelujakören ur Messias av Händel, Verdis Requiem, Beethovens 9:a för att nämna några. Men det är inte därför vi är här.

Jag tror det går bra för Malena, men jag skulle vilja se hennes berömda minspel mer, dra nytta av närbilderna. Jag läste nånstans att det tonats ner, men nu är hon i final! Då är det bara att dra på, all bets are off!

MVH
MelloMats (som kanske borde kalla sig KörMats just nu...)

PS. Beethovens nionde symfoni framförs den 4:e april i Luleå. DS.

Anonym sa...

Tror det kan funka bra med bara 5 pers i kören, bara att dra på med en massa reverb ;)
Hoppas bara Kempe och Malena sköter det här själva och inte blandar in skivbolaget, tyckte inte studioinspelningen va nå vidare.

Anonym sa...

Kära Schlagerprofiler, kan ni inte klargöra reglerna för en okunnig tant, vad jag förstår har man utökat antal tillåtna personer på scenen från 6 till 8 i år, och även tillåtit förinpelade körer, men detta gäller alltså inte i eurovision eller?

// Marianne

Anonym sa...

Absolut. Det gäller bara i Melodifestivalen. I Eurovision gäller samma reglerna som tidigare i Eurovision och Mello. (Max 6 personer pa scenen och bara musiken förinspelade)

Erika B sa...

Hoppas någon scrollar ända ner hit för att svara mig hur finalen kommer att gå till? Är det först 5 bidrag som går vidare och därefter dueller igen, eller inte? Hur går de vidare med juryn som alla pratar om, är det som tidigare år att de poängen kommer sist?
(hoppas att Alcazar eller Malena vinner INTE Caroline af U) Tack på förhand!

Oswald sa...

Vad jag förstått så går finalen till precis som tidigare år - bortsett från att i början på programmet avger internationella juryn sina röster, så man vet hur de röstat och vem som leder (med en tolva...) genom hela programmet.

Sedan spelas bidragen och alla röstar.
Juryn delar ut sina poäng.
Vi röstar lite till.
Folkets röster trillar in.

Inga dueller eller annat konstigt i finalen alltså.

Erika B sa...

Tack för snabbt svar! Ni är super-duper!!

Anonym sa...

Men ge inte upp på Sarah Dawn Finer nu - det är ju den bästa låten att skicka till ESC och det bästa numret utan tvekan -- Vi måste bara få folk att fatta det!!!

RÖSTA PÅ MOVING ON!
DET SKA JAG GÖRA!

Schlager-Micke sa...

Ingen verkar ha något emot en seger för Alcazar i år så skulle man gå efter minst "anti-röster" så skulle nog Alcazar vinna i år. Men eftersom man röstar på den man gillar mest så försvinner Alcazar i mängden och hamnar troligen plats 5-7.

Jag håller med er i princip helt. Malena känns som huvudfavorit med Måns, Sarah och Caroline som utmanare. Att någon annan än dessa fyra skulle vinna ser jag som otänkbart. EMD lär fällas av juryn och folkets röster blir max

Birdseed sa...

Jag har väldigt svårt att förstå tanken att Caroline skulle "skämma ut" Sverige eller leda oss till en dålig placering i Moskva. Jag menar, sist tävlingen hade en soulballad framförd av en Janis Joplin-kopia kom Magdi Rúzsa nia, helt okej resultat, och tvåa i sin semifinal. Känns som at Carolines är starkare än Magdis var dessutom.

Allt detta hindrar mig inte från att rösta på Malena. Men tagga ner.

Oswald sa...

Jag skriver under på vartenda ord där Birdseed!

Caroline på svenska i ESC skulle förmodligen skämma ut Sverige långt mycket mindre än både The Ark och Charlotte gjorde.

Men jag hejar också på Malena. Och Alcazar. Och Sarah. :)

Ia sa...

Håller med om att Alcazar nog skulle vara en acceptabel vinnare för många, men samtidigt inte sticker ut tillräckligt för att locka de nödvändiga rösterna. Af Ugglas och Malena sticker å andra sidan ut så det räcker och blir över, men kan de matcha Måns publikröster när det verkligen gäller? Fast Måns verkar ha en lite vikande trend så vem vet.... Personligen hoppas jag att Sarah Dawn Finer vinner även om hon i mitt tycke gått lite overboard vad gäller scenshowen (den där hissen får mig att fnissa, och det förtar en del av stämningen....). Men är det någon gång man kan göra det så är det ju i Mello, vilket demonstreras med all önskvärd tydlighet av tävlingens läckraste nummer: Agnes. Jag hoppas hon hinner bli frisk, får till sången lite bättre denna gång (vi vet ju att hon kan!) och snor åt sig en topp-tre-placering. Låten sticker nog inte ut tillräckligt för succé i ESC, men vem vet: catsuiten kanske skulle slå ner som en bomb i Moskva och få Igor, Kostas, Eros och alla andra svårtflörtade Europeer att springa till telefonerna.....EMD-fansen får ursäkta men trots den småtrevliga och trallvänliga låten hoppas jag på en mittenplacering som bäst, showen känns för dammig och sånginsatsen suger fett! Molly får komma igen ett annat år med en starkare låt och resten, tja jag vet inte......

N-mix sa...

Jag haller ocksa med - Caroline skulle inte alls skamma ut Sverige. Hon sjunger med kansla vilket uppskattas i alla lander! Har i England hanade man Charlottes uteseende och tyckte hennes lat var tontig, och the Ark blev mest ignorerade...

Erika B sa...

Till Birdseed;
Vem skall tagga ner? Alla får väl tycka om vilke låt de vill? Var tolkade du det som att någon skrivit att hon skulle skämma ut oss? De flesta tycker bara om andra låtar före hennes, eller är det jag som tolkar fel? Tycker detta brukar vara en trevlig sida där folk inte behöver "tagga ner" överhuvudtaget. . . Nä, nu släpper vi det negativa! Jag kanske bara överreagerade :-)

Robert sa...

Trots att Ugglas mot förmodan skulle vinna i Globen och ta sig långt i Eurovison så kan man faktiskt tycka att hon skulle skämma ut Sverige. Det handlar nämligen inte nödvändigtvis om någon rädsla för att hon skulle få en dålig placering. Nej, i alla fall för mig, handlar det om att jag inte vill att Sverige ska bli förknippade med en sådan typ av låt eller sådant typ av framträdande. Sen skiter jag i hur det går. Men detta kan ju knappast vara överraskande att jag tycker så. När det är så osäkert vem som kommer vinna på lördag och det är hur jämt som helst hittills så lär ju en och annan bli besviken hur det än går, eller hur? Jag tror dessutom att denna splittring inte är ett bra tecken inför Eurovison. När Charlotte vann Eurovison och Carola kom på en bra placering med sin "Evighet" så var de om jag minns rätt överlägsna redan i den svenska Melodifestivalen. Det innebar att det faktiskt var riktigt bra låtar och att den breda massan gillade dem. I år har vi tyvärr ingen enskild låt som den bredda massan gillar på bekostnad av de andra. Så jag tror inte på någon överlägsen vinst för någon och förväntar mig därför inte heller någon bättre placering vem vi än skickar till Moskva. Man kan ju rent teoretiskt givetvis vända på det och säga att vi har väldigt många bra låtar i år och att det därför är så jämnt. Vad tycker ni om denna jämna utgång? Är det ett dåligt tecken?

Icka71 sa...

Hmm, ja jämt är det i alla fall och jag tror dessvärre att det inte är så bra låtar i år. Det är inga starka låtar; Måns hade mycket bättre låt i Cara Mia tycker jag; Agnes har en popdänga som tyvärr inte är lika stark som de som ligger på listan nu. Caroline och Malena är udda - men inga svenska stjärnor (som Carola och Charlotte P) Sofia, Molly, HEAT, Emilia är för svaga både sångmässigt och "stjärnmässigt". EMD tyvärr ingen tillräckligt bra låt och mest kända som "småflickskändisar". Sarah har en stark låt, men jag tror inte det blir en ballad i år. Alcazar har en mycket bra låt enligt mig, men för dem går det aldrig bra. BWO hade om de skickat in disco-versionen istället kunnat vara Charlotte, Carolas motsvarighet, men det är ju tyvärr försent! Således hoppas jag att Sverige äntligen vågar hänge sig till Alcazar!!!

Anonym sa...

Går det att uppdatera grafiken ?
Trenden just nu är väl att Malena tar in lite i aftonbladets undersökning och att Malena och Caroline drar ifrån i expressens.

Oswald sa...

Det kan bli lite jobbigt att hålla det uppdaterat, men här hittar ni Aftonbladets och här Expressens.

Det stämmer dock; Malena leder i Expreesen och drar ifrån med Ugglas medan Måns/EMD/Sarah/Alcazar ligger runt 9-13% var.

I Aftonbladet tappar Caroline lite till Måns och Malena. Här håller dessutom HEAT på att knappa in på EMD.

Men frågan är hur mycket detta visar nu när samma människor röstat flera gånger under flera dagar?

Att vi har den jämnaste finalen sedan delfinalerna infördes är det väl inget tvivel om i alla fall. Sedan kan man ju - vilket vi gör - diskutera om det beror på att det är låg eller hög kvalité på årets låtar.

Danne sa...

Analysmänniskan i mig vaknade till liv idag.

För vinst krävs höga poäng från BÅDE jury (tyvärr) och folket. Om man på något sätt kan rangordna bidragen efter hur de kommer att "scora" så vore det ju intressant att se.

OK, jag tar på mig det då ;)

Om man sätter att fem stjärnor betyder att det förmodligen blir höga poäng så kan man dela upp bidragen såhär:

Stjärnor till vänster är från jury / stjärnor till höger från folket

Måns **** / ***
Molly * / -
EMD ** / ***
Malena ***** / ****
Sarah ***** / **
Agnes ** / *
Caroline ** / ****
HEAT * / ***
Sofia * / -
Emilia - / -
Alcazar *** / ***

Såklart jättesvårt att veta men kanske ändå en liten indikation och tankeställare hur man kan förvänta sig vart poängen kommer att hamna... (har ingen femma på folkets röster, det är så svårt att tippa :P)

Vad tror ni om den analysen? ;)

Anonym sa...

Det va en intressant analys. Men jag tror inte juryn kommer gilla Malena sa mycket och tror folket ger mer stod till EMD.

Anonym sa...

Omröstning på metro, där Caroline leder stort :

http://www.metro.se/2009/03/11/56509/det-ar-dags-for-final/#

Förreseten, är det nån som har listan på vilka kriterier jurygrupperna röstar efter ?