06 mars 2010

Startordningen i Globen!

1. Darin - You’re Out Of My Life
2. Pernilla Wahlgren - Jag vill om du vågar
3. Andreas Johnson - We Can Work It Out
4. Timoteij - Kom
5. Peter Jöback - Hollow
6. Ola - Unstoppable
7. Jessica Andersson - I Did It For Love
8. Salem al Fakir - Keep On Walking
9. Anna Bergendahl - This Is My Life
10. Eric Saade - Manboy

33 kommentarer:

Anonym sa...

Verkar vara en helt okej startordning där man har varvat ballader och upptempo-låtar. Aha, blir det Saade som vinner???

HejHej sa...

Darin tar hem det!

Anonym sa...

Heja Anna. När vann startnummer 9 senast liksom...

Malin sa...

Nej, Timoteij ska ju vinna! Det är helt okej med Eric också, men Darin ... Nej.

Rebecca sa...

2007 - Startnummer 1
2008 - Startnummer 1
2009 - Startnummer 11

Nu finns det ju inget startnummer 11, men sista startnumret kan vinna. Det känns bra, det här. Det blir lite ett mönster... två och två får de gå... hihi :D

HEJA ERIC SAADE :D

Darin kan i och för sig vinna, och hela året har varit sjukt otippat, så rent tekniskt sett kan det gå hur som helst... men jag väljer att lita på magkänslan. YAY :D

Pialotta sa...

Hoppas Jessica Andersson vinner alltihopa.. en så vacker ballad som hon verkligen gör så bra:-)

Johnny Roastbeef sa...

Det mest anmärkningsvärda med den där listan är väl Björkmans diss av Timoteij (nr 4:a???) som ändå spöade Darin i delfinalen...

Ska vi tolka det som att Darin blir juryfav? Gärna för mig, för inte en chans i världen att just hans ballad ses som Top 2 hos folket och får 132:an eller 110:an som krävs för seger i praktiken...

Anonym sa...

Hade hellre sett kom som startskott än en sömnig ballad.. // Jonas

Rostbiffen sa...

Nordicbet är först ut med Finaloddsen!

Anna Bergendahl 1.95
Darin 5.50
Eric Saade 5.50
Timoteij 5.75
Salem Al Fakir 6.00
Peter Jöback 15.00
Jessica Andersson 20.00
Pernilla Wahlgren 20.00
Ola 25.00
Andreas Johnson 25.00

EHHHH QUÉÉÉ??? Bergendahl STORFAVORIT till under 2 gånger pengarna?? Varken Malena eller Perelli var i närheten av att betala så dåligt i början av finalveckan, och dom var favoriter på riktigt! ;)

Robert sa...

Gillar inte heller Timoteijs placering. Borde inte alla vinnare från deltävlingarna åtminstone ha bättre placeringar än de som kom tvåa? Känns inte riktigt rätt. Känns styrt! Tror det kommer gå bra för Timoteij ändå! :)

P. sa...

Några slutsatser:
* Christer Björkman har nog tjatat på Darin i många år och känner sig nu tvungen att ge honom lite hjälp efter "förlusten" i deltävlingen.
* Björkman vill inte se att schlagergenren har några framgångar i festivalen.
* Björkman vill inte skicka Timoteij
* Björkman vill nog, men gör förmodligen bedömningen att Jöback inte har någn vinstchans
* Slutligen vill Björkman gärna skicka Eric Saade.

Så tror jag.

Sebbe sa...

Glöm inte att över 500 000 röster registrerades i den 3e deltävlingen... det kan MYCKET väl vara så att han plockade hem mer än 100 000 röster i den andra röstningsomgången!

Fansen trodde kanske han satt säkert i första omgången?

Anonym sa...

jag har hört rykten om att saade låter förskräcklig utan det förinspelade röststödet, som ju måste tas bort i oslo...tänk bara hur det lät för malena förra året i moskva när samma förinspelning skars bort.
snälla inte manboy. hellre en womangirl som anna bergendahl!

Anonym sa...

Håller med dig Sebbe. Jag skrev en liknande kommentar här om att många trodde Darin var säker även jag och röstade inte men då fick jag höra vilken dålig förlorare jag var. Men du och jag Sebbe är nog närmare sanningen än dom, jag menar vem har mer röster nu i alla mätningar Timoteij eller Darin? Heja Darin, du kommer få mest röster av juryn och därmed vinna oavsett om Anna får flest av folket det tror många likaså jag.

Anonym sa...

Är lite inne på vad oavstående skriver. Jag tror inte Anna har någon chans till vinst då juryn kommer fälla henne men det kan var någon annan av killarna som är med som vinner som Erik eller Salem men Anna kommer inte ta hem det här så ni som inte gillar henne och låten glöm inte att rösta för det här är inte avgjort.

Cherie sa...

Okej vi begår ett STORT misstag om vi skickar en ballad. Europa har på två dagar hunnit välja tre nya ballader, och bortsett från det är det mer än en tredjedel som har ballader.


Och anonym: Jag har hört Saade live, och han sjunger INTE förskräckligt! Nästan till och med bättre än han gjorde i deltävlingen! Och Malena sjöng inte dåligt, hon är ju operasångerska! Sjunger man falskt som operasångerska så gör det ont att lyssna på! Charlotte, däremot...

Men Eric har ett enormt magstöd, försök inte lura folket att inte rösta på honom, det är sjukt lågt av dig!


Skickar vi en ballad så kommer Europa sucka åt oss och gå på toaletten under vårt framträdande. Låt inte det hända!

Anonym sa...

Malena kan sjunga opera ingen snack om saken men hon kan inte sjunga "vanligt" likväl som Saade inte kan sjunga opera, men i år handlar det inte om Malena som tur var. Så vi ska skicka en upptempo låt bara för att det finns många ballader, märkligt resonemang så fungerar inte tävlingen. Däremot har jag inget emot att Erik vinner han är en av mina favoriter.

Anonym sa...

Jag har hört både Malena sjunga live och Charlotte när Malena då sjunger "vanligt" och det är nästan outhärdligt att lyssna på. Charlotte har en bra sångröst förstår inte kritiken alls mot henne däremot var Hero en dålig låt. Men tillbaks till årets tävling. Anna får INTE vinna!!!!!!!!!!!!!

Anonym sa...

hej cherie.
jag menade inte malena - hon är ett under av operaröst, jag menade den förinspelade kören, de förinspelade bakgrundsrösterna, som eric också använder sig av. Och som herr kempe tycks lägga in i alla sina bidrag. Peter Jöback klarar sig dock utan dessa, men han kanske också är den enda?

Jag försöker inte lura någon att rösta på något särskilt vis, däremot är det väl lite lurigt att använda sig av dessa backingtracks i sverige och sen inte få använda dem i oslo. Det är lite taskigt mot den svenska publiken som ska rösta på det de tycker låter bäst och om det sen förändras till Oslo..det var mest det jag var ute efter...dessutom är lottningen lurig, men det är en annan diskussion.

Visst är det fullt av ballader i ESC i år, men de är nästan uteslutande urusla. Juryn kommer rösta på de bästa melodierna, ballad eller ej, och där är saade körd..
anna däremot, eller darin, eller salem skulle nog fungera.
Och även om ingen av dessa bidrag är några toppenballader så är de mycket bättre än de som hitills finns i ESC.

Robert sa...

Att skicka "Manboy" borde vara det mest korkade Sverige gjort i Melodifestivalens historia då den den bara är en manlig version av Hero! Låten är uppbyggd på exakt samma sätt. Detta måste ju folk märka eller är vi så döva och förblindande av hands Saades skönhet? Låten är visserligen helt ok (det var Hero med), men som vi vet gillade inte Europa "Hero". De lär knappast gillar "Manboy" bättre då den är så lik. Ja det är ju t o m Fredrik Kempe som ligger bakom båda låtarna! Detta verkar inte ens Björkman ha tänkt på. Nästan skandal att lägga Saade sist eftersom det verkar som Björkman tror på "Manboy"! Nej, inga mer upptempo låtar av Kempe! Vi vet vad Europa tycker om detta!

NYC sa...

"Manboy" ar verkligen inte en speciellt stark lat jamfort med Salem, Joback, Darin. Jag tror manga "lat sig luras" av vattnet och den Michael-Jackson-dansen. Jag haller med Robert, latmassigt ar "Manboy" exakt den lat som vi forsokt skicka, men som inte funkar i ESC. Man ska ju rosta pa den anda om man gillar den, men tro inte att det ar ett "smart" val...

MrR sa...

Äh lägg ägg nu. Salens låt är inte stark. Kör på att den är bra och att du gillar den, men stark är den fan inte. Det är en ljum pianomidtempotrall, thats it. Och för mig är den tveklöst sämst i Globen. Vinner den så kastar jag in schlagerhandduken.

Anonym sa...

Salems låt är inte dålig den har något men problemet för mig personligen är att Salem sitter bakom ett piano och därmed är den ingen vinnare för mig. Herregud vad spännande det ska bli på lördag det märker man när man läser kommentarerna här. Verkar inte som Anna är så stor favorit som tidningarna verkar få det att framstå som.

NYC sa...

MrR: :) Det ar ju subjektivt du vet. Jag tycker Salems lat ar stark, den griper tag i mig!

Erik sa...

Anonym 16:40: Räkna inte med att kommentarerna här är representativa. Spelbolagen sätter sina odds av en anledning och samtliga har Anna som etta. En stor anledning är nog skivförsäljningen, etta på både singellistan och Digilistan, och överlägsen på iTunes i 8 dagar.

Däremot tycks Björkman (mannen som vet var Europa vill ha, hehe) inte ha Anna som favorit direkt. Är det Converse-skorna som skaver kanske?

Anonym sa...

Tror och hoppas att Sverige kommer skicka Eric Saade!! Ingen ballad som försvinner in i mängden. Eric har ett mycket bra snyggt nummer. Vi behöver skicka någon nytt yngre. Inte 30+ are.... (Dock inget fel på dem) Ser bara till att jag vill att Sverige hamnar på kartan igen!!
Vilket genombrott han gjort, hört att han skrivit autografer i timmar efter hans skivsignering. Kolla hans hemsida www.ericsaade.com Där såg även jag ett live framträdande, killen kan sjunga!! (Vilken bra final det blir i år, många bra låtar :-)

Calle från Uppsala sa...

Efter att ha lyssnat och tittat igenom samtliga klara bidrag till Oslo och jämfört med de svenska låtarna i finalen så blir några saker mer klara. Det ena är att vi ska vara tacksamma att vi är i andra semifinalgruppen. I den finns sex ballader,en stark schlagerballad(Danmark med vinstchans)och tre upptempolåtar samt Schweiz bidrag som jag kategoriserar som poplåt med en sångare som ser ut som Daniel Nyhlén(Huh). Ett grundläggande fel som samtliga svenska balladlåtar gör är att samtliga artister tycks tro att de kan klara sig själva på scenen. De andra balladbidragen har något mer som händer på scenen i form av körer,dansare eller att de själva gör koreografi. detta saknar jag i Salems,Annas, Andreas och Darins låtar. Man får inte glömma bort att framträdandet sänds i TV. Det är det som lyfter både Manboy och Kom,att det händer något mer på scenen än bara själva sången. Man behöver kombinationen. Fairytale hade inte varit ett vinnarbidrag med samma självklarhet om inte dansarna hade varit med i numret rent TV-mässigt. Sedan ska det till "det" också. En fråga till MrR: Vad är det som gör Annas och Darins låtar bättre än Salem bara för att de står upp och sjunger? Alla tre är lika händelsefattiga. Jag hoppas att man ändrar deras rutiner och gör som Jessica Andersson och lägger till en stråkkvartett i Salems fall och dansare i Annas och Darins fall. Jöback kan klara sig med sin lasershow,men knappt. I övrigt kan jag konstatera att årets instrument är flygel i någon form,förra året var det stråkinstrument. Det ska bli spännande att se hur de internationella jurygrupperna röstar på låtarna på lördag.

MrR sa...

Calle från Uppsala: Att Anna och Darin har bättre låtar än Salem är en rent personlig uppfattning. Jag fattar att många gillar den. Däremot tycker jag inte att den är "stark" nog (vilket är en helt annan diskussion) och skulle inte sticka ut eller klara sig bra i ESC.
Darin har också ett svintrist nummer så det måste ju såklart göras om. Anna däremot har ett rätt bra nummer med en kör som rör på sig, ljusstavsvevande från publiken, fläktmaskin och kul outfit. Men självklart kan man trimma det också.
Jag är helt inne på att Manboy är grejen i år och det skulle sticka ut bäst och mest. Jag tycker inte att det är en Hero-schlager utan en modern poplåt som doppats i lite schlagerglitter. Eric sjunger bra och det händer saker i numret hela tiden.
Däremot måste jag säga att du har helt fel om Danmarks bidrag. Jag tycker att det är ett av årets bästa bidrag i ESC, men vinstchans har det inte. Det kommer absolut inte att placera sig högt. Fint men väldigt schlager och mossigt.

Calle från Uppsala sa...

Det som får mig att tro på en vinstchans för Danmark är att den,hur schlagerklassisk och eventuellt mossig den är,är just att den sticker ut i mängden. Numret är mer självsäkert än vad de svenska numren är och snyggt genomfört. Mina övriga favoriter är Norge,lite udda att göra en stark låt igen samma år som man arrangerar ESC. Det brukar vara tvärt om. Vill de ha tillbaka ESC så gärna? Övriga är Moldavien ,Turkiet,Slovakien och Solvenien.

Anonym sa...

Jag tror knappast att Danmark har någon vinstchans. Under ett normalt eurovision-år hade den låten antagligen inte ens nått final. I år är dock standarden på låtarna ganska låg så den kan nog ändå ta sig dit, men danskarna får kämpa för att nå topp 15. Norge kommer nog högt men de vinner inte. Bidraget känns lite för präktigt och smörigt för att tilltala hela Europa och sångarens röst håller inte till hundra procent. Av de länder som hittils har bestämt bidrag tror jag att Turkiet och Belgien hamnar högst upp, men det finns fortfarande en hel del länder som inte har valt låt än så detta kan komma att ändras

Anonym sa...

Erik, naturligtvis är det för lite folk som kommenterar här för att det ska vara representativt MEN de som köper och laddar ner musik är i huvudsak den yngre generationen och därför är inte det heller representativt. Nej jag har frågat säkert över hundra personer vem dom ska rösta på och då har jag frågat personer i åldrarna 12-75 och det finns inget stort övertag för Anna hon är inte ens favorit utan det är Erik, Jessica och Darin. Denna undersökning är ju inte heller representativ då det är alldeles för lite folk jag frågat men den visar i alla fall något att Anna inte alls är så stor favorit längre som hon var efter sin deltävling och Ola, Andreas och Pernilla har inte en chans till vinst då dom bland mina tillfrågade inte ens fick en röst. Timoteij var populär efter sin deltävling men det verkar som om dom som gillade dom bytt till Anna och många som gillade Anna har bytt till Jessica. Jag personligen tror inte att Anna kommer stå där som segrare inte ens fast hon får högsta poäng av folket.

eurofivestar sa...

Jag tycker Danmarks låt är en katastrof! Själva melodin är helt ok men när man snor olika delar av arrangemanget från diverse 80-tals hits, som "Every breath you take" och "The best" så blir det bara pinsamt. Det finns bra sätt att "sno", det har inte G:sson lyckats med i år. Det blir mest irriterande och på frestande... jag vill bara stänga av och sätta på originalen i stället! Och sedan så gillar jag henne, men han är märklig. Och hans namn är det knäppaste jag hört. N'Evergreen. Va´?

Och så till Manboy. Ja. Vad ska man säga. Det är som med MrR och Salem för mig. Jag ser inte alls vad andra ser i den låten. Den är ingen Cara Mia, den är ingen Hero, den är ingen Hope and Glory, utan deras fattigare kusin utan glöd, känsla och schwung! Det är klart att jag kommer att heja på den om den går till Oslo, men... för mig saknas det något. Jag har svårt att sätta fingret på vad det är, refrängen känns aningens enformig och tjatig, jag går helt enkelt inte igång på den som jag gjorde med Charlotte, Malena och Måns x 2. Tittar man på ESC-startfältet så kanske är Timoteij och Saade de bästa "taktiska" valen, men i så fall skulle jag nog välja Timoteij + språkbyte + ny stylist + ny scenshow.

Anonym sa...

jag håller med ang denmark.
alltså får man sno sådär mycket.
vad säger STING?
nä, präktigare låt får man leta efter på nittiotalet nångång och det var ju inget höjdar decennium för Eurovision.

jag tycker turkiet känns fräschast. synd bara att de sjunger på engelska.