11 mars 2010

Timoteij - Finalrepetion

Timoteij-tjejernas självförtroende har ökat ett par snäpp sedan repetitionerna i Göteborg, men annars är allting samma i vad som alltså är dagens första direkt-till-Globen-bidrag. Samma instrument, kläder, gardiner på scen, samma koreografi och samma dansare på trumma (även om en scenarbetare får rycka in för dansar-Adam som försvunnit sedan Pernilla-numret) men med mera glimt i ögat alltså. Och en enormt större säkeret rakt igenom.

Och gott så. För även om jag fortfarande känner att med en stark artist (och på engelska) så skulle den här låten i år kunnat vinna Eurovision i all sin Sertab-pampighet, så är det ju onekligen adderandet av dessa söta, genomsvenska brudar som blivit dess framgångsfaktor i årets festival. Kul att de sätter den som den ska nu i alla fall. repen i Göteborg var inte bara kul.

Fast visst är det lite elakt av låtskrivarna att tvinga tejerna glida på den så otacksamma bokstaven iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii så mycket? Det låter sällan genomsnyggt.

Nåväl. Nu vaknade Eurovisionfansen här inne och för första gången idag känns det lite party. Hurra! Finalvecka!

6 kommentarer:

NYC sa...

Nejmen! "Genomsvenska"? Nu far ni val ta er samman lite!

Oswald sa...

Ja men de ser ju nästan ut som en parodi på vad utlänningar tror om Sverige, eller hur? Tolka inte in nån obefintlig smygrasism i det där nu, tack.

NYC sa...

haha, nej det var inte sa jag menade! :) utan att allt som gar att saga om dom ar liksom positivt! till och med "gensomsvenska" blev liksom nan slags komplimang!

jag tror inte ni ar smygrasister! :)

Anonym sa...

Jag tycker inte att man kan jämföra det här med sertab. Med sertabs låt så hade man blandat turkiska tongångar med ett modernt RnB-sound som låg helt inne i tiden (Vilket kan stämma in på många av Turkiets bidrag på senare år) medan man i Timoteijs fall tagit något som skulle kunna vara en gammal Gyllene tider-låt och satt in lite etnoinstrument i bakgrunden, vilket kanske skulle ha varit modernt för 25 år sedan.

Anonym sa...

"I" kanske inte är den bästa vokalen, men det är ju inte direkt omöjligt att få den att låta bra.....

Anonym sa...

ska de fortfarande spela instrument på scen som inte finns med i låten? det är det enda som får mig att tagga ner "detta bör ha chans att vinna"-vibbarna.
låten har faktiskt spelats en del i iPoden. frivilligt! men jag får dåliga rysningar av låtsasspelandet! :)
//Edwin