01 mars 2010

Tolv topplåtar på iTunes!

En liten uppdatering över vilka låtar folk köper på iTunes just nu. MF-dominansen är total.

Noterbart är dessutom att av någon anledning registrerars dessutom vissa av Eric Saade och Peter Jöbacks köp som album (i Jöbacks fall förmodligen när man köper instrumentalversionen samtidigt för 18kr, men i Erics fall mera obegripligt) vilket förmodligen drar bort lite singellista-placeringar för grabbarna, men samtidigt placerar dem på tredje respektive sjunde plats på albumlistan.

28 kommentarer:

Erik sa...

Skrämmande och osunt!

Anonym sa...

Annas låt på plats ett mycket märkligt men de låtar som varit med i den sista delfinalen brukar vara populärast kanske för att man hunnit lyssna på dom andra innan. Glädjande dock att Darin är tvåa. Jag tror juryn kommer ha Darin som favorit och avgöra tävlingen redan innan folket börjar rösta det är bara en magkänsla jag har.

Anonym sa...

Jöback kommer nog också vara en juryfavorit kanske mer än Darin men jag tror att det kommer stå mellan dom därför jurygruppernas poäng kommer falla så att det kommer bli ointagligt får något annat bidrag att komma ikapp när dom lägger ihop rösterna med tittarnas. Jag är för jurygrupper och de kommer se till att Timoteij och Anna inte har en chans med sina tråkiga låtar.

Anonym sa...

Håller med ovanstående en del. Alla som säger att Darin och Jöback inte kan vinna för att de inte vann sina deltävlingar har glömt bort juryn.

Daniel sa...

Jag vet inte hur man tänker i mitt grannland sweden.. int undra på bottenplaceringar de senaste åren om man skickar Annas ballad.. en ballad bland 100 eller Jöbacks låt som man omöjligt nynnar på efter en lyssning.

Manboy å sweden e med i topptävlingen igen. Catchig låt som fastnar, snygg kille å tjusigt nummer. En comeback som sweden behöver.
H. från suomi

P. sa...

Jag tror att Salem kommer få högst jurypoäng , åtminstone från de svenska jurygrupperna. De brukar ju föredra den typen av P3-kreddiga bidrag.

Hur de internationella jurygrupperna resonerar känns som ett oskrivet kort. Ifjol hade den internationella juryn i alla fall Moving On som favorit.

Anonym sa...

När måste andra chansen-artisterna vara på plats i Örebro? På onsdag också eller senare? För nu har de ju kört sina låtar så då behöver de väl inte lika mycket repetitionstid?

Anonym sa...

SAKNAR Sara Löfgren och Åt helvete försent,, den hade behövts i årets festival.. // Jonas

Anonym sa...

Eric är trea på både albumlistan och singellistan... förmodligen skulle han toppa singellistan om inte en del av hans försäljning registrerades som album just nu!!

Anonym sa...

Erik är bra och låten är också en hit men tyvärr så håller jag med ovanstående här att juryn kommer föredra Darin, Jöback och Salem. Den internationella juryn hade betydligt mer rätt förra året än folket. Jag avskydde Malena men i år gillar jag nästan alla finalbidragen så det känns betydligt roligare i år.

Anonym sa...

anna b:s låt är ju en bättre version och en bättre sångerska av förra årets esc-tvåa is it true, så det kan nog gå alldeles utmärkt. darins ballad är för anonym, jöbacks för konstig. dagispopen kan vi också behålla för oss själva.

MrR sa...

När nu måste jag lägga mig i. This is my LIfe är en ballad som sjungs av en tjej, Is it true är en ballad som sjungs av en tjej. Där slutar likheterna. This is my life har ingenting av Is it trues magi och känsla. Att det kan funka i ESC tvivlar jag inte på men jämför inte Is it trues förträfflighet med This is my lifes rätt ordinära uppbyggnad.

MrR sa...

...däremot har Anna mer karisma och en mer originell röst. Men låtmässigt är det som päron och äpplen.

Anonym sa...

Jag känner att det kan gå hur som helst i finalen. Ingen uppenbar vinnare som typ 2006, 2007 och 2008. Tror Darin och Jöback ligger bra till hos juryn. Men tittarna kommer lyfta fram Eric Saade och Timoteij. Anna Bergendahl kan ligga bra till hhos både och. De enda som inte har vinstchans är Andreas Johnson och Ola.

Anonym sa...

Eric Saade och Anna B slåss om segern, tror jag.

Därefter Timoteij och Darin.

Men som flera redan sagt, ganska öppet fält. Och sen kommer JURYN...

Ska nog satsa på en slant, för jag tror jag har på känn vem som går segrande ur detta... Har haft rätt 4 av 5 senaste åren. Faktiskt. :)

/Pedro

Johan sa...

Tror det kan bli lite som förra året - att det är vidöppet efter juryrösterna och sedan avgör publiken. Och är det lika jämt som då, så finns ju möjligheten för någon som inte är så poppis hos juryn (minns att Malena var sjua eller åtta efter juryns röster) att segla förbi - och det är då jag hoppas på Manboy och Kom.

Jag fattar verkligen ingenting av Bergendahls låt - hon är grym, men låten är en ordinär Didoballad, som säkerligen kommer att växa men som verkligen inte sitter på första eller utan lyssningen, snarare på tionde. Is it true var en mycket bättre låt med en tydligare refräng, så jag tycker inte man kan jämföra med den heller.

Någon som har koll på hur Itunes såg ut förra året vid den här tidpunkten i tävlingen? Var Malena i topp? Om inte så kanske man inte ska läsa in för mycket i den.

Robert sa...

Om det inte blir en solklar vinnare i Globen tror jag inte vi kommer få någon toppplacering i Oslo och absolut inte vinna. Se på Ryback tex. – han vann överlägset hemma i Norge förra året! Samma sak med tex. Perelli när hon vann här hemma i Sverige 1999 innan hon därefter vann ESC! Även Carolas "Evighet" fick höga poäng av både jury och folket här hemma 2006 och hon kom så bra som fyra i ESC! Jag tror helt enkelt att för att en låt ska gå långt i ESC så ska den även funka brett bland folket i hemlandet. Gör den inte det varför skulle den då funka brett ute i Europa?

Johan sa...

Har aldrig tänkt på det men jag håller definitivt med dig Robert. Å andra sidan så var ju The Ark etta både bland folket och juryn, men de kan ju å andra sidan vara undantaget som bekräftar regeln.

Johan sa...

Fast fick Carola verkligen flest röster av juryn förresten? Jag har ett svagt minne av att Andreas Johnson var etta inför folkets röster, men jag kan ha fel.

Lina sa...

Nej, det var Andreas som fick högst jurypoäng de året.

Tycker man också ska ha i åtanke att Måns fick den högsta poängen från juryn förra året - så de måste inte vara så att P3-creddiga låtar går mest hem där.

Robert sa...

Både Carola och Andreas fick nästan uteslutande 8:or, 10:or och 12:or av de olika jurygrupperna... MEN.. Carola fick mest röster av folket.. medans Andreas var bara tredje populär där... så som sagt.. Carola funkade bäst både hos jurygrupperna och folket. Hon funkade brett!

Robert sa...

... fast som Lina sa... Andreas fick några mer poäng av juryn än Carola som var näst bäst där.

Lina sa...

I get your point. Om någon vinner helt överlägset så är det oftast för att den verkligen är bra. Fast det måste ju inte vara så :)

Robert sa...

Poängen är att om en låt funkar BÄST hos BÅDE juryn och folket så kan det vara HINT om att den även kan funka i ESC. Det behöver visserligen inte göra det, men mycket tyder på det. The Ark är som sagt det enda undantaget under 2000-talet. Kom ihåg att både Pontare, Friends, Afro-dite, Fame, Lena PH fick ALLA högst poäng av BÅDE juryn och folket! Carola fick mest av folket och var 2:a hos juryn (så litet undantag). Men ALLA dessa fick bra topp 10 placeringar i ESC jag vissa tom 3:a och 5:a! Stenmark, Perrelli och Ernman däremot fick INTE högst av både juryn och folket och se hur det gick! Statistik och fakta är intressant och ljuger oftast inte. :)

Johan sa...

Timoteij vinner! Jag har till och med resonerat fram ett hållbart resonemang som stödjer denna slutsats:

Pojkbandskillarna Saade, Darin och Ola tar ut varandra. Balladerna (Johson, Jöback, Bergendahl, Darin) tar ut varandra. Ingen av årets AC-låtar har Snälla snälla-potential. Kvar står då Salem och Timoteij. Och eftersom det aldrig kommit någon vinnarlåt från deltävling ett så är saken klar - Timoteij vinner! =)

NYC sa...

Johan: Vilket skrackscenario! Sa illa ska det val inte behova ga i alla fall. Tack och lov ar det inte Timotrams som ligger etta pa iTunes listan! Nu ar de 5:a dar. Hoppas det kan vara en liten fingervisning om hur det gar for dem i finalen. Timotrams ar det enda bidraget som absolut inte far vinna!

Robert sa...

Om man ser till hur svenskarna röstat de senaste tio åren så är det oftast de som varit med ett tag, som hunnit etablera ett namn, är stora här hemma och som är folkkära som vunnit. Det är sällan några nykomlingar som vinner. Se bara vilka som vunnit de senaste fem åren: Martin Stenmark, Carola, The Ark, Charlotte Perrelli och Malena Ernman. Om man ser det utifrån detta perspektivet så borde tyvärr Timoteii och Eric Saade inte vinna även om de kan blanda sig i toppstriden. Däremot kan Darin, Salem Fakir och Peter Jöback ha stor chans då de fyller kriteriena ovan.

Robert sa...

Om man ser till hur svenskarna röstat de senaste tio åren så är det oftast de som varit med ett tag, som hunnit etablera ett namn, är stora här hemma och som är folkkära som vunnit. Det är sällan några nykomlingar som vinner. Se bara vilka som vunnit de senaste fem åren: Martin Stenmark, Carola, The Ark, Charlotte Perrelli och Malena Ernman. Om man ser det utifrån detta perspektivet så borde tyvärr Timoteii och Eric Saade inte vinna även om de kan blanda sig i toppstriden. Däremot kan Darin, Salem Fakir och Peter Jöback ha stor chans då de fyller kriteriena ovan.