24 maj 2010

Kan vi gissa Sveriges tolvpoängare redan nu?

Didrik Solli-Tangens Kempe-pennade My Heart is Yours har väl tillsammans med danska G:son-framtuggade In a Moment Like This känts som de främsta kandidaterna till att i vanlig nordisk gransämjetradition/utslag av spontan svensk nationalism få Sveriges tolva på lördag...men nu har ett annat land gett sig in i leken.

Tyska Lena och hennes Satellite har nämligen klättrat enda upp till svenska iTunes 33e plats över mest nedladdade låtar just nu, och på Spotify promotas hennes album My Cassette Player som en av veckans nykomlingar.

Själv håller jag Tyskland som en av mina storfavoriter på lördag tillsammans med Israel, Turkiet och Norge (även om jag såklart hoppas på Sverige 100%) men måste erkänna att lenas fullängdare är så gott som olyssningsbar i mina "jazzflum-kombinerat-med-Björk-infall-och-påhittad-dialekt"-känsliga gossöron.

Nå. Vem tror ni får Sveriges tolva? Här är Lena från repetitionerna igår.Fotnot: Danmark är just iTunes 70e mest nedladdade låt, Azerbajdzjans Safura ligger 128 och Didrik har lämnat listan efter en sväng på den tidigare i våras när låten släpptes i Sverige. Det svenska bidraget ligger annars efter veckor i toppskicktet fortfarande i ledning vad gäller årets ESC-låtar - Anna hittar ni just nu på plats 30. Förra årets vinnarlåt Fairytale ligger dessutom fortfarande på listan (på plats 45).

3 kommentarer:

Lina sa...

Jag älskar Lena! Heja Tyskland!

Robert sa...

Kommer nog gå bra men vinner tror jag inte den gör. Låten är nog lite för speciell och alternativ för den breda massan. Men troligtvis topp 10.. kanske bättre? :)

Anonym sa...

Tror att Turkiet vinner, bra låt!
Kan inte förstå varför azerbaijan är favorit tippad dock, usel låt...Armeniens låt är oxå en av mina favoriter